آمریکا از افغانستان به این کشور لشگرکشی می کند؟

۰۲ خرداد ۱۳۹۱ | ۰۴:۱۴ کد : ۱۹۰۱۶۴۴ سرخط اخبار
خبرآنلاین: در روزهایی که ایالات متحده اندک اندک خود را برای خروج از افغانستان پس از 10 سال مهیا می کند، سوالی که ذهن همگان را به خود مشغول کرده این است که آیا باراک اوباما خود را برای حضور نظامی در یمن و جایگزین کردن نظامی کابل با صنعا در ماجراجویی های بین المللی کشورش مهیا می کند ؟ دولت امریکا ادعا می کند که چنین طرحی را در سر ندارد اما نشانه هایی که در چند ماه گذشته به چشم دیده شده حاکی از این است که امریکایی ها حضور القاعده در شبه جزیره عربی را بزرگترین تهدید برای امنیت امریکا می دانند. عملکردهای امریکایی ها نیز به نوعی تایید کننده این دغدغه ها و نگرانی ها است.


بر اساس گزارشی که در تایمز آمده است سربازان عملیات های ویژه که سال گذشته میلادی همزمان با آغاز ناآرامی های داخلی در یمن خاک این کشور را ترک کرده بودند باز به صنعا بازگشته و نقش تامین کننده نیازهای تکنیکی در این کشور را بازی می کنند.
همزمان با این تحرکات گزارش می شود که بیش از 18 مورد حمله جنگنده های بدون سرنشین به یمن از ماه مارس تاکنون گزارش شده است. سازمان سیا نیز در این کشور فعالیت خود را به شکل جدی از سرگرفته است. دولت اوباما تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا بر محبوبیت رئیس جمهور جدید یمن بیفزاید. عادل منصور الهادی اکنون اختیار این را دارد که با هر فردی که تهدید کننده روند امنیت و صلح در یمن است برخورد قانونی کرده و درخواست بلوکه اموال او را صادر کند. تعداد نیروهای امریکایی حاضر در یمن در قیاس با این تعداد در افغانستان که بیش از 90 هزار نفر است ، چندان قابل توجه نیست. با توجه به بالا رفتن آمار کشته های غیرنظامی در حملات جنگنده های بدون سرنشین نمی توان چندان به این خط و مشی ادامه داد. همزمان دولت اوباما هم اصرار دارد که قرار نیست بر میزان حضور نظامی و یا سیاسی امریکا در یمن افزوده شود.



سخنگوی شورای امنیت ملی در این خصوص می گوید: افزایش حضور نظامی نمی تواند تامین کننده منافع بلند مدت ما باشد و البته که خلاف میل دولت یمن و مردم این کشور نیز است. با توجه به استراتژی امریکا در افغانستان که ابتدا مبارزه با تروریست هایی با نام و نشان القاعده و طالبان بود و سپس به روند طولانی بیش از یک دهه تامین امنیت و کشور سازی منتهی شد بسیار بعید به نظر می رسد که امریکایی ها پس از ترک افغانستان خیال اسباب کشی به یمن را داشته باشند. القاعده ای که در شبه جزیره عربی ریشه دوانده تنها تهدید برای دولت جدید در صنعا نیست. شبه نظامیان اسلام گرا در جنوب یمن هم دولت خودمختاری برای خود تشکیل داده اند. هیچ کس نمی تواند خطر القاعده در شبه جزیره عربی را نادیده بگیرد .بی شک نیاز به عملیات های اطلاعاتی مانند منهدم کردن بمب گذاری در آستانه سالروز کشته شدن اسامه بن لادن در این کشور بیش از گذشته احساس می شود. انتخابات ماه نوامبر در امریکا نزدیک است و چه میت رامنی گوی سبقت را از اوباما برباید و چه باراک اوبامای دموکرات در کاخ سفید باقی بماند باز هم امریکا باید از گرفتار کردن بی حد و حصر خود در افغانستان اجتناب ورزد.
منبع : لس آنجلس تایمز 20 می
 

نظر شما :