واشنگتن در فکر ایجاد مانع برای مسکو

امریکا،سوریه را به روسیه پیشکش نمی کند

۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ | ۲۳:۲۰ کد : ۱۹۰۰۳۲۶ ترجمه برگزیده
به دلایل بسیار امریکا پرونده سوریه را باز می‌گذارد تا در نهایت فرصتی مناسب برای مداخله نظامی خود در این کشور بیابد.
امریکا،سوریه را به روسیه پیشکش نمی کند

دیپلماسی ایرانی: طرح روسیه به طور جدی مطرح شده است و جامعه غربی این بار می‌خواهد پرونده سوریه را با روس‌ها بیازماید. روسیه با شماری از مخالفان سوری دیدار کرده و به آنها اطمینان داده است که ناآرامی‌های سوریه با حفظ خود اسد پایان می‌یابد. روس‌ها طرح عنان را با ابتکار عمل‌هایی از سوی خود مورد حمایت قرار داده‌اند و پی می‌گیرند. ولی آیا روس‌ها با خیال راحت می‌توانند طرح خود را در سوریه پیش ببرند؟

روزنامه لبنانی النهار در یادداشتی به قلم سمیح صعب به این موضوع پرداخته و می‌نویسد: اگر دلایل تاریخی و موضوعی باعث شد تا ایالات متحده امریکا تسلیم طرح روسیه شود و بر عکس دیگر کشورهای عربی که شاهد موج اعتراض‌ها بودند، در این جا روسیه پرونده را به دست بگیرد و پیش ببرد به این معنا نیست که واشنگتن تمایل دارد که برای راه حل روسی تسهیلی ایجاد کند تا واقعا به نتیجه برسد یا قصد دارد بدین ترتیب فشارها را از روی نظام سوریه بردارد و به نیروهای مخالف اسد در خارج اجازه دهد که با مقام‌های دمشق وارد گفت‌وگو شوند، بلکه امریکا همچنان سیاست‌های خود را دنبال می‌کند و هدف نهایی نیز به کرسی نشاندن هدفش است ولی این بار در سوریه زمین‌گیر شده و چاره‌ای جز پذیرفتن روسیه و طرح آن برای سوریه نمی‌بیند.   

در ادامه این یادداشت آمده است: تصمیم امریکا در برابر سوریه همچنان مبتنی بر قدرت نرم برای ایجاد تغییر در این کشور بدون دخالت مستقیم نظامی است. واشنگتن از هر فرصتی استفاده می‌کند و تمام قدرتش را به کار می‌گیرد تا به دمشق فشار بیاورد. از خلال آن به مسکو نیز فشار می‌آورد که کرملین نیز به نظام اسد فشار بیاورد و دقیقا از همین جا است که درگیری واشنگتن و مسکو آغاز می‌شود. مسکو می‌خواهد مطابق برنامه خود ناظران غیر مسلح صلح بین‌المللی به اراضی سوریه گسیل شوند در حالی که امریکا با فشارهای بسیار به "کنفرانس بین‌المللی دوستان ملت سوریه" یا گردهمایی پاریس تلاش می‌کند که طرح خود را پیش ببرد برای همین تحریم‌ها را دائما افزایش می‌دهد و کمک‌های مختلف به مخالفان نظام سوریه می‌کند. این نشان می‌دهد که واشنگتن به عنان که نماینده طرح مسکو محسوب می‌شود به شدت فشار می‌آورد و تلاش می‌کند مسیر حل بحران سوریه با نسخه روسیه را با چالش مواجه کند. در هر حالتی هدف نهایی واشنگتن سرنگونی نظام اسد است و برای همین اجازه نمی‌دهد که روسیه به آسانی کار خود را پیش ببرد. با این دیدگاه واشنگتن باید گفت که امریکا به هیچ وجه به فکر بقای بشار اسد و انتقال مسالمت‌آمیز قدرت نیست.

سمیح صعب در ادامه ضمن انتقاد از شیوه سیاسی امریکا در برابر سوریه و دشمن ملت مسلمان و عرب دانستن آن می‌نویسد: با تداوم چنین سیاست‌هایی از سوی امریکا باید گفت که بحران سوریه فعلا ادامه دارد و بحران به هر ترتیبی افزایش خواهد یافت. ناتوانی امریکا برای صدور نسخه لیبی یا یمنی برای سوریه باعث شده است که واشنگتن طرح روسی را فعلا بپذیرد ولی این به آن معنا نیست که امریکا از طرح خود دست کشیده و از جانشینی مخالفان به جای نظام اسد منصرف شده است. نباید این حقیقت را فراموش کرد که اگر مخالفان اسد بخواهند برای حل بحران کشورشان با اسد پای میز مذاکره بنشینند، دیگر برگ برنده‌ای در اختیار امریکا برای فشار آوردن به اسد باقی نخواهد ماند و در نهایت بازنده این میدان خواهد شد. برای همین است که سلاح‌های مختلف به سوریه می‌فرستد تا اسلام‌گراهای تندروی سلفی را علیه اسد تحریک کند. اگر امریکا یک لحظه به موفقیت رسیدن طرح عنان امیدوار بود از فرستادن اسلحه به مخالفان اسد خودداری می‌کرد ولی روشن است که هیچ اطمینانی در این زمینه ندارد و همچنان به فرستادن سلاح مبادرت می‌ورزد.

در پایان این یادداشت آمده است: به همین دلایل و دلایل مشابه دیگر امریکا پرونده سوریه را باز می‌گذارد تا در نهایت فرصتی مناسب برای مداخله نظامی خود در این کشور بیابد. تا همین الآن امریکا به همین مساله می‌اندیشد و گمان می‌کند تنها طرفی که می‌تواند تکلیف سوریه را روشن کند هم او است و هر راه حلی باید با تامین همه منافع آن و تایید نهایی واشنگتن عملی شود.

تهیه کننده: دیپلماسی ایرانی 

نظر شما :