پاداش بشار اسد به گوینده مستعفی الجزیره

۲۶ اسفند ۱۳۹۰ | ۱۷:۵۳ کد : ۱۸۹۹۰۶۹ سرخط اخبار
خانم الشبل، رئیس جمهوری سوریه را شخصیتی اصلاح طلب واقع گرا و جزئی از نسل جوان این کشور توصیف کرد و گفت بشار اسد در واقع با تغییر قانون اساسی و انجام اصلاحات فراگیرنسل اول و دوم حزب بعث را با چالش جدی روبرو کرده است.

به گزارش مهر هیئت رسانه ای ایران در دیدار با شیخ احمد بدر الدین حسون مفتی کل جمهوری عربی سوریه دیدگاه وی را در خصوص حوادث جاری سوریه جویا شد .

شیخ بدر الدین حسون متولد سال 1949درشهرحلب است وتحصیلات خود را تا مقطع فوق لیسانس در رشته ادبیات عرب ادامه داد و دکترای خود را در فقه شافعی در دانشگاه الازهر مصر دریافت کرد.

او دو دوره نماینده مجلس خلق سوریه بود و در سال 2002 با فرمان بشار اسد رئیس جمهوری سوریه به عنوان مفتی کل این کشور منصوب شد.

مقر مفتی در محل وزارت اوقاف در میدان العرنوس دمشق قرار دارد که به شدت از سوی نیروهای امنیتی محافظت می شود.

مفتی سوریه جایگاه مهمی در ساختار قدرت این کشور دارد و به عنوان ویترین دینی نظام سوریه تلقی می شود .

در انتخاب مفتی های سوریه معمولا مرحوم حافظ اسد رئیس جمهوری سابق و فرزندش بشار اسد رئیس جمهوری فعلی بسیار زیرکانه عمل کرده ومی کنند به این معنا که رهبران دینی را از میان اقلیتهای قومی و مذهبی انتخاب می کنند.

مرحوم شیخ احمد کفتارو مفتی سابق و شیخ محمد سعید رمضان البوطی خطیب جامع اموی هردو وابسته به اقلیت کرد سوریه و شیخ احمد حسون سنی شافعی است و این نشان می دهد که حاکمیت در سوریه تلاش دارد تا چهره های معتدلی را به عنوان مفتی انتخاب کند.

شیخ احمد بدر الدین حسون در طول 30 سال گذشته بیش از 10 بار به ایران سفر کرده است و شناخت دقیقی از اوضاع جمهوری اسلامی ایران دارد.

به دلیل مخالفت مفتی کل سوریه با سلفی ها و تکفیری ها و جانبداری وی از دولت علوی بشار اسد افراط گرایان وی را به گرایش به مذهب تشیع متهم کرده اند.

مفتی سوریه ضمن خوشامدگویی به هیئت ایرانی شرح کاملی از وقایع سوریه ارائه داد و از برخی کشورهای عرب که از ذکر نام آنها خودداری کرد به عنوان عاملان بحران سوریه یاد کرد.

 وی گفت : برخی مرا متهم می کنند که از دولت بعث سوریه پشتیبانی می کنم در حالی که من از حق و حقیقت دفاع می کنم واز گفتن کلمه حق ترسی ندارم، زیرا الگوی من در زندگی،حضرت ابا عبدالله الحسین "ع" است.

وسعت اطلاعات مفتی سوریه نسبت به مذهب تشیع و تمسک وی به ائمه اطهار علیهم السلام، هیئت ایران را شگفت زده کرد .

شیخ حسون تاکید کرد که برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به او پیشنهاد کرده اند در مقابل دریافت میلیونها دلار و پناهندگی به هر کشوری که دوست دارد از بدنه نظام سوریه خارج شود، اما او همه این پیشنهادهای مالی و سیاسی را قاطعانه رد کرد.

مفتی سوریه اضافه کرد پس از اینکه با این پیشنهادها مخالفت کرده، سلفی ها " ساریه" فرزند جوان او را هنگام خروج از دانشگاه ادلب به شهادت رساندند.

 شیخ بدر الدین حسون گفت : یک رویکرد کاملا غلطی درباره مذاهب وجود دارد و من در صحبتهایم که در برابر آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی داشتم در مورد هفت جمله ای که گفتم ایشان خیلی مسرور شدند.

 من به ایشان گفتم که مسلمان هستم در عقیده ام و عربی هستم در قرآنم و جهانی هستم در مورد انسانیتم و سنی هستم در رویکرد خودم و شیعه هستم در مورد عشق و علاقه ام و سلفی هستم در ریشه های خود و صوفی هستم در عشقم و من نهایت هر مذهبی را گرفته ام و نه اسم های شکلی و ظاهری را و ایشان گفتند این است اسلام محمدی.

مفتی کل سوریه در خصوص اقدامات عملی صورت گرفته از سوی علمای سوریه برای پایان دادن به مناقشات مذهبی گفت :  آنچه مجمع جهانی تقریب انجام داد خیلی بیشتر از آن است که یک فرد مانند من بخواهد انجام بدهد، اما غرب و برخی از کشورهای عربی از این تقریب بیشتر از یک اسلحه هسته ای می ترسند، زیرا تقریب امت را جمع می کند، ولی، تفرقه امت را نابود می کند و الان 800 کانال ماهواره ای  از غرب پول می گیرند تا ایجاد تفرقه کنند و تنها 13 کانال برای تقریب مسلمانان کار می کنند و از آن 800 کانال 400 شبکه توسط علمای دینی وهابی مدیریت می شود.

شیخ بدر الدین حسون به پیشرفتهای علمی ایران در حوزه های فضایی و هسته ای اشاره کرد و با اشاره به حدیثی از رسول اکرم"ص" که فرموده اگر علم در ثریا باشد مردانی از فارس به آن دست پیدا خواهند کرد، افزود : من مطمئن هستم که ایران تا سه سال آینده نخستین کشور اسلامی خواهد بود که ماهواره فضایی جهان اسلام را در مدار زمین قرار خواهد داد.

هیئت رسانه ای ایران همچنین در کاخ تشرین که در دامنه جبل قاسیون قرار دارد با خام "لونا الشبل" مشاور رسانه ای بشار اسد دیدار کرد.

این کاخ توسط چند شرکت فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی با استفاده از فناوری های روز در مدت پنج سال ساخته شده است.

گفته می شود که این کاخ در صورت وقوع حمله هوایی و یا بمباران هسته ای با تمام تجهیزات به عمق زمین خواهد رفت تا ساکنان آن از بمباران مصون بمانند.

این کاخ در زمان مرحوم حافظ اسد رئیس جمهوری سابق سوریه ساخته شده و در صورت بروز جنگ اعضاء کابینه و دولتمردان از درون این کاخ می توانند کشور را اداره کنند.

با اینکه بشار اسد معمولا تنها درهنگام دیدار با سران کشورهای خارجی به این کاخ می آید، اما تدابیر امنیتی فوق العاده ای در اطراف کاخ تشرین بر قرار بود.

هیئت ایرانی برای دیدار با مشاور رئیس جمهوری سوریه ناچار شد، تن به بازرسی بدنی سخت بدهد و از چند گیت امنیتی عبور کند.

خانم لونا الشبل یک دختر جوان سوری است که قبلا به ستاره گویندگان شبکه الجزیره معروف بود.

چهره جذاب و تسلط وی بر رموز گویندگی، از او یک گوینده موفق در اخبار شبکه الجزیره قطر ساخته بود.

با شروع درگیری های سوریه و موضع گیری الجزیره علیه دولت بشار اسد، خانم لونا الشبل و شوهر لبنانی وی، سامی کلیب که او نیز از مجریان موفق شبکه الجزیره بود استعفا کردند.

بشار اسد برای قدردانی از این هموطن سوری خود، وی را به عنوان مشاور رسانه ای منصوب کرد که جایگاه مهمی در بدنه نظام سوریه به شمار می رود.

خانم لونا الشبل ادعا می کرد که همیشه خود را یک خبرنگار می داند و مایل نیست پست دولتی داشته باشد .

اگر چه اطلاعات سیاسی وی کم است، اما به خوبی  یاد گرفته که سوال خبرنگاران را با پرسشی متقابل پاسخ دهد.

او از تهاجم تبلیغاتی گسترده شبکه های عربی علیه دولت سوریه صحبت و تاکید کرد که رسانه های سوریه نمی توانند به تنهایی در برابر این تبلیغات ایستادگی کنند.

مشاور رئیس جمهوری سوریه در مقایسه با سایر مقامات این کشور ادبیاتی کاملا انتقادی نسبت به حاکمیت سوریه دارد و صریحا از انحصار اهرمهای قدرت توسط حزب بعث انتقاد کرد.
 

هیچ یک از مقامات سوریه جرات انتقاد از دستگاه های دولتی و حزب بعث را ندارند، اما این خانم جوان برای نخستین بار وجود چهره های سنتی و پیر در راس دستگاه های اجرایی و حزبی را مورد انتقاد قرار داد.

خانم لونا الشبل همچنین از اینکه حزب بعث نتوانسته در طول نزدیک به 50 سال گذشته برای جوانان سوریه برنامه ریزی کند انتقاد کرد.

وی تاکید کرد کسانی که علیه دولت سوریه شورش کرده اند، حتی در صورت سرنگونی دولت بشار اسد برنامه ای برای اداره کشور ندارند .

خانم الشبل، بشار اسد رئیس جمهوری سوریه را  شخصیتی اصلاح طلب واقع گرا و جزئی از نسل جوان سوریه توصیف کرد و گفت بشار اسد در واقع با تغییر قانون اساسی و انجام اصلاحات فراگیرنسل اول و دوم حزب بعث را با چالش جدی روبرو کرده است.

در جریان این دیدار مشاور رئیس جمهوری اجازه نداد هیئت ایرانی از وی عکس و فیلم بگیرد و حتی سخنان وی را ضبط کند.
خانم لونا الشبل از رسانه های جمهوری اسلامی که رخدادهای سوریه را واقع بینانه منتشر می کنند، قدردانی کرد.

 دیدار با جوانان طرفدار دولت در میدان "سبع بحرات" مقابل بانک مرکزی سوریه در دمشق بخش دیگری از برنامه های رسانه ای ایران بود.

شمار زیادی از جوانان و نوجوانان سوری در حالی که عکسهای بشار اسد و پرچم های سوریه را در دست دارند تقریبا هر روز در میدان "سبع بحرات "دمشق اجتماع می کنند و شعارهایی در طرفداری از بشار اسد سر می دهند.

دختران و پسران جوان در حالی که دسته جمعی سرودهای ملی می خوانند علیه  گروه های تروریستی و کشورهای عرب منطقه شعار می دهند.

در گفتگو با تعدادی از این جوانان همگی متفق القول بودند که  بشار اسد خط قرمز آنان است، اما از حزب بعث و عملکرد برخی دولتمردان سوریه انتقاداتی دارند.

آنان از تغییر قانون اساسی واصلاحات بشار اسد به شدت حمایت می کنند و با هر گونه دخالت خارجی در سوریه مخالفند.

همچنین هیئت ایرانی با خانم "کنده الشماط"  یکی از اعضاء هیئت تدوین قانون اساسی دیدار و گفتگو کرد.

خانم الشماط که دارای دکترای حقوق و قانون از دانشگاه دمشق است از قانون اساسی جدید سوریه دفاع کرد و این قانون را در برگیرنده حقوق فردی و اجتماعی ملت سوریه دانست.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه یک کمیته 29 نفره مرکب از حقوقدانان سوری از همه طیف های سیاسی در تدوین قانون اساسی نقش داشته اند اعتراف کرد که در تدوین قانون اساسی جدید سوریه از قانون اساسی جمهوری اسلامی نیزالگوبرداری شده است.

نظر شما :