نوری المالکی به آمریکا رفت

۲۰ آذر ۱۳۹۰ | ۱۷:۴۶ کد : ۱۸۷۲۹ سرخط اخبار
نوری المالکی امروز (یکشنبه) به عنوان نخست وزیر کشوری که قرار است تا پایان سال جاری نیروهای آمریکایی از آن خارج شوند، به واشنگتن سفر کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، نوری المالکی، نخست وزیر عراق قرار است با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا ملاقات داشته باشد.

این در حالی است که کمتر از یک ماه به زمان پایان خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق باقی مانده است و هشت سال از آغاز یورش نظامی آمریکا که به فروپاشی رژیم صدام دیکتاتور سابق عراق منجر شد، می‌گذرد.

علی موسوی، مشاور رسانه‌ای نخست وزیر عراق به خبرگزاری فرانسه گفت: این نخستین مرتبه‌ای است که المالکی به عنوان رهبر کشوری خالی از نیروهای خارجی به آمریکا سفر می‌کند؛ کشوری که می‌تواند با اتکا به خود به کار خود ادامه دهد.

وی خاطرنشان کرد: ما در خصوص زمینه‌های مختلف همکاری‌ها به بحث و گفت‌وگو خواهیم پرداخت و مرحله جدیدی را در روابط بغداد و واشنگتن که بیش از این تحت تاثیر اقدامات نظامی قرار داشت، آغاز خواهیم کرد.

همچنین در سفر هیات سران عراق به آمریکا رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری ملی و مشاور و وزیر سابق نفت عراق نیز حضور دارند.

نخست وزیر عراق قرار است در سفر دو روزه‌اش به واشنگتن با اوباما، جوبایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و برخی از قانون گذاران آمریکا ملاقات داشته و در خصوص مسائل مختلفی از جمله امنیت، انرژی و آموزش و پرورش به بحث و گفت‌وگو بپردازد.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد: رهبران دو کشور در خصوص خروج نیروهای آمریکایی از عراق و تلاش‌های ما برای آغاز فصلی جدید در شراکت استراتژیک فراگیر میان آمریکا و عراق به بحث و گفت‌وگو خواهند پرداخت.

وی در ادامه تصریح کرد: رئیس جمهوری آمریکا به فداکاری و موفقیت تمام افرادی که در عراق خدمت می‌کنند و تمام مردم عراق می‌بالد و به این لحظه که نوید بخش روابط متداوم آمریکا و عراق است افتخار می‌کند.

انتظار می‌رود بغداد و واشنگتن پس از خروج نیروهای آمریکایی از عراق روابط تنگاتنگ و دوستانه‌ای داشته باشند. در حال حاضر تمرکز اصلی در این روابط از تغییر عملکرد 16 هزار نیروی آمریکایی به امور آموزشی است.

معاون اول رئیس جمهوری آمریکا در سفرش به عراق چندی پیش اعلام کرد: روابط واشنگتن و بغداد مدت‌هاست با توجه به مسائل امنیتی ضروری به نظر می‌رسد. این روابط در حال حاضر در حال تبدیل به شکلی جدید و شراکتی عادی است و هدف آن ساختن آینده‌ به کمک یکدیگر در نظر گرفته می‌شود.

نظر شما :