قذافی قبل از دستگیری چه می‌کرد؟

۱۴ آبان ۱۳۹۰ | ۱۸:۰۴ کد : ۱۷۶۳۴ سرخط اخبار
فرمانده سابق گارد امنیتی حکومت قذافی گفت: قذافی قبل از دستگیری بسیار خشمگین بود، جیغ می کشید و نمی دانست چه باید بکند.

به گزارش عصر ایران، "منصور ضو"در گفت وگو با خبرگزاری آناتولی ترکیه اظهار داشت: قبل از حمله هوایی به کاروان حامل قذافی، در کنار او در خودرو نشسته بودم. ما قصد داشتیم به شهر جرف در جنوب شرقی لیبی برویم. قذافی فرار می کرد چون ازمحاکمه خود واهمه داشت.

کاروان حامل قذافی در مسیر خروج از شهر سرت لیبی مورد هدف حمله هوایی جنگنده های فرانسوی و هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا قرار گرفت. پس از آن قذافی به همراه شماری از همراهان خود از خودرو پیاده شد و در کنار جاده موضع گرفت ولی در نهایت توسط شماری از انقلابیون کشف و بازداشت شد.

قذافی پس از دستگیری، در میان انقلابیون دست به دست شد و مورد آزار و اذیت آنها قرار گرفت تا اینکه به دست آنها کشته شد.
معتصم از پسران قذافی هم زنده توسط انقلابیون دستگیر شد اما پس از آن در حادثه ای نامعلوم به قتل رسید.

جنازه های قذافی و فرزندش معتصم پس از کشته شدن به شهر مصراته منتقل شدند و پس از حدود یک هفته نمایش عمومی برای مردم، در محلی مخفی در صحرای لیبی دفن شدند.

فرمانده سابق گارد امنیتی در حکومت قذافی در حالی با خبرگزاری آناتولی مصاحبه می کرد که قبل از آن 8 ساعت بازجویی را پس داده بود.

وی افزود: امیدوارم محاکمه من عادلانه باشد . این انقلاب و دیگر انقلاب ها خواهان برخورد عادلانه با همه هستند. از اینکه با قذافی همکاری می کردم خوشحال نیستم . قدرت قذافی در چند ثانیه از بین رفت.

قذافی در روز 20 اکتبر گذشته در شهر زادگاه خود یعنی سرت لیبی، به دست نیروهای انقلابی بازداشت و به ضرب گلوله یکی از آنها کشته شد. قذافی پس از 42 سال حکمرانی در موج 8 ماهه اعتراضات و انقلاب داخلی، سرنگون شد.

در همین حال هیاتی از مقامات دولت موقت لیبی به نیجر سفر و با رئیس جمهور این کشور دیدار کرد. نیجر همسایه جنوبی لیبی است و دولت آن با حکومت قذافی روابط بسیار خوبی داشت.

یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث در این دیدار، سرنوشت شماری از نزدیکان قذافی حاضر در کشور نیجر بود.
هم اکنون حدود 30 نفر از مقامات بلندپایه حکومت قذافی به نیجر پناهنده شده اند که می توان به "ساعدی" از پسر قذافی اشاره کرد.

سیف الاسلام دیگر فرزند قذافی هم آخرین بار در نزدیکی مرزهای مشترک لیبی، نیجر و الجزایر مشاهده شد اما او همچنان سرگردان است.
سیف الاسلام از سوی دادگاه بین المللی لاهه نیز تحت تعقیب است.

یک مقام ارشد کشور نیجر اخیرا گفته بود اطلاعاتی درباره محل استقرار سیف الاسلام در اختیار نداریم و نمی دانیم او کجاست.
کشور نیجر تاکنون تسلیم کردن ساعدی قذافی را به دولت لیبی یا سازمان ملل متحد رد کرده است.

هم اکنون صفیه همسر قذافی به همراه دختر ( عایشه) و دو پسرش (محمد و هانیبال) به الجزایر فرار کرده اند.
سیف العرب و خمیس از دیگران پسران قذافی هم در ابتدای حملات ناتو علیه مواضع قذافی در لیبی، کشته شدند.

( ۱ )

نظر شما :