دستگیری نخستین پسر قذافی در نیجر

۲۱ شهریور ۱۳۹۰ | ۱۶:۰۶ کد : ۱۶۱۶۹ سرخط اخبار
مقامات دولت نیجر، همسایه جنوبی لیبی، تأیید کرده‌اند که ساعدی قذافی، یکی از پسران معمر قذافی ـ که موفق شده بود، پس از گریز از لیبی وارد مرزهای شمالی این کشور شود ـ به دست ارتش نیجر بازداشت شد.

به گزارش «تابناک»، به نقل از «یورونیوز»، مقامات ارتش گفته‌اند، پیش از هر گونه تصمیم‌گیری درباره سرنوشت ساعدی قذافی، وی به پایتخت نیجر منتقل خواهد شد.

افزون بر این، «ابوزید دوردا»، رئیس بخش خارجی سازمان اطلاعات رژیم قذافی در طرابلس، پایتخت لیبی به دست نیروهای دولت انتقالی بازداشت شد؛ او مدتی نیز نخست وزیر لیبی بوده است.

پیش از این، همسر (صفیه)، دختر (عایشه) و دو پسر قذافی (محمد و ‌هانیبال) با فرار از لیبی، وارد الجزایر شدند.

بنا بر این گزارش، هنوز از محل استقرار معمر قذافی و پسرش سیف‌الاسلام خبری در دست نیست، ولی گفته می‌شود، آنها در شهر «سرت» لیبی یا در مناطق مرزی این کشور با نیجر هستند.

در این گزارش همچنین آمده است، الساعدی پس از سقوط طرابلس به دست انقلابیون، در اظهاراتی، خواستار گفت‌وگو میان قذافی و انقلابیون برای پایان خونریزی شده بود؛ وی همچنین اعلام آمادگی کرده بود تا خود را تسلیم کند.

در این باره، روز جمعه گذشته، یک مقام ارشد در دولت نیجر گفته بود: در صورت ورود قذافی یا پسران وی به این کشور، نیجر به تعهدات خود در برابر دادگاه بین‌المللی لاهه عمل خواهد کرد. هم اکنون معمر قذافی و پسرش سیف‌الاسلام از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه و پلیس بین‌الملل تحت تعقیب هستند.

الساعدی کیست؟

بنا بر متن منتشره در سایت «ویکی پدیا»، الساعدی قذافی 38 ساله، پسر سوم معمر قذافی، رهبر سرنگون شده لیبی و فرمانده گردان ۴۸ نیروهای ویژه است که به نام گردان الساعدی نیز نامیده می‌شد.
 
او که علاقه بسیاری به فوتبال دارد، به عنوان مهاجم در تیم‌هایی ایتالیایی پروجا، اودینیزه و سمپدریا بازی کرده و افزون بر این، یکی از سهامداران باشگاه یونتوس ایتالیاست که بیش از یک سوم سهام آن باشگاه را در اختیار دارد؛ گردان الساعدی، از مهمترین واحدهای نظامی در مقابله با مخالفان حکومت بود.

الساعدی قذافی همچنین به چندین تیم ایتالیایی در لیگ دسته دو و نیز کالچو پیوست. او علاوه بر مدیریت باشگاه الاهلی طرابلس، ریاست فدراسیون فوتبال لیبی را عهده‌دار بود.

گفتنی است، وی در یکی از مسابقات فوتبال، هنگامی که تیم تحت مدیریتش، نتیجه را به رقیب واگذار کرد و این موضوع با تشویق و استقبال گسترده بینندگان روبه‌رو شد، به محافظان خود دستور داد، به سمت هواداران تیم رقیب شلیک کنند که بر اثر این حادثه، بیست نفر کشته و شمار دیگری زخمی شدند.

وی همچنین در یکی دیگر از مسابقات به داوران مسابقه دستور داده بود، به گونه‌ای داوری کنند که تیم تحت مدیریت او برنده بازی شود.

او در بازی «پروجا ـ یونتوس» پانزده دقیقه بازی کرد و پس از آن، به دلیل استفاده از هورمون ناندرولون به سه ماه دوری از مسابقات جریمه شد.
و به این ترتیب بود که پس از آن به باشگاه اودینیزه نقل مکان کرد و برای این تیم نیز بیست دقیقه مقابل سامپدریا به زمین رفت. او به عنوان رئیس فدراسیون لیبی، درخواست میزبانی جام جهانی ۲۰۱۰ را به فیفا داد، ولی پذیرفته نشد.

نظر شما :