جمهوری خواهان در مورد ایران چه می گویند؟

۲۳ مرداد ۱۳۹۰ | ۱۴:۳۲ کد : ۱۵۳۹۹ سرخط اخبار

روز یازدهم اوت، هشت نفر از کاندیداهای حزب جمهوری خواه برای انتخابات ۲۰۱۲ ریاست جمهوری آمریکا، در مناظره تلویزیونی شرکت کردند. به نوشته سایت فاکس نیوز یکی از محورهای مهم مناظره بین ران پل ، ریک سنتورم و میشل بچمن، سیاست خارجی و موضع دولت آمریکا در قبال ایران و برنامه های هسته ای آن کشور بود. ران پل، نماینده تگزاس در مجلس نمایندگان در پاسخ به سئوال مجری مناظره که از وی پرسید « چرا در قبال ایران موضع نرمی دارد؟» گفت که در مورد سیاست ما در قبال ایران باید یک نگاه تاریخی داشت.

وی با اشاره به دوران جنگ سرد و دشمنی آمریکا با بلوک شرق طی چهار دهه پیاپی افزود «آمریکا با وجودی که دشمنی بزرگتر از اتحاد شوروی و یا چین نداشت به این کشورها حمله نکرد. اتحاد شوروی بیش از سی هزار کلاهک هسته ای و موشک های قاره پیما داشت. حال چرا باید در مورد ایران که یک زمانی ممکن است به سلاح هسته ای دست یابد این حد جنجال و حساسیت به پا کرد؟» ران پل در عین حال افزود «اعمال تحریم های شدید موضوع را بدتر کرده است و گفت گاهی اوقات باید از منظر مردم ایران به این مسئله نگاه کرد. بسیاری از کشورهای منطقه از روسیه و چین گرفته تا اسرائیل ، هند و پاکستان سلاح هسته ای دارند. ایران نیز می خواهد با اتکا به قدرت هسته ای بر وزن سیاسی خود در منطقه بیافزاید.» وی ادامه داد «در دهه های جنگ سرد رهبران آمریکا به جنگ شوروی نرفتند و حتی با آنها مذاکره می کردند. ادامه….

در نهایت این گسترش بازار آزاد است که به شکلی صلح آمیز این رژیم ها را تغییر می دهد. به اعتقاد من اعمال تحریم در مورد هر کشوری زمینه سازی برای جنگ است. در صورتیکه من طرفدار عدم دخالت در امور داخلی آن کشورها هستم و معتقدم که هر چه زودتر نیروهای آمریکا باید از این مناطق خارج شوند.» سناتور سابق ریک سنتورم در مقابل این سخنان گفت:« ایران از سال ۱۹۷۹ با آمریکا در جنگ بوده و یک کشور کوچک و صلح طلب نیست. ایران کشوری است که بیشتر از شورشیان عراق یا افغانستان به شکل غیرمستقیم به نیروهای آمریکایی در این کشورها حمله کرده و می کشد .

دولت ایران یک خطر جدی برای موجودیت اسرائیل است.» ران پل در مقابل بر ضرورت نگاه تاریخی به مسئله مناسبات با ایران تاکید کرد و گفت:« حقیقت تاریخی این است که ما آمریکایی ها در سال ۱۹۵۳ و با انجام کودتا ، مستقر کردن حکومت شاه و تقویت ارتجاع جنگ را با ایران شروع کردیم و آنچه در سال ۱۹۷۹روی داد و اکنشی به همین دخالت ها بود. مشکل آمریکا این است که در امور داخلی دیگران دخالت می کند.» ریک سنتورم ضمن دفاع از دخالت آمریکا در کودتای سال ۱۹۵۳ گفت:« سناتور پل نیز مثل باراک اوباما می خواهد به خاطر سیاست های قبلی آمریکا از همه عذرخواهی کند. آنچه که ما در گذشته انجام داده ایم برای گسترش نفوذ آمریکا و توسعه دمکراسی بوده و من به این خاطر از کسی عذرخواهی نخواهم کرد. من از مردم ایران به خاطر اینکه یک دوره طولانی زیر حکومت شاه در رفاه و آزادی بودند عذرخواهی نمی کنم. پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی تمام حقوق و آزادی های موجود در ایران نقض شده ، حکومت ایران بزرگترین حامی تروریسم در خاورمیانه و در سطح جهان است و این فعالیت های خطرناک را در بیخ گوش ما در ونزوئلا و سایر نقاط آمریکای جنوبی هم انجام می دهد.» میشل بچمن نماینده مینیسوتا در کنگره ضمن موافقت با سخنان آقای سنتورم گفت:«ایران یک موضوع محوری درکل خاورمیانه است وموضوع دیگر امکان و توانایی آنها برای دستیابی به سلاح هسته ای است.ایران یکی ازچهار کشوراصلی حامی تروریسم در سطح جهان است.

من عضو کمیته امور امنیتی مجالس آمریکا هستم و هر چند نمی توانم اطلاعات طبقه بندی شده را برملا کنم ولی قطعا می گویم که به عنوان رییس جمهور آمریکا من هر آنچه را که لازم باشد انجام خواهم داد تا مانع دستیابی ایران به سلاح هسته ای شوم.« ران پل در ادامه مناظره تلویزیونی گفت:« از هم اکنون تبلیغات در مورد جنگ با ایران به راه افتاده و احتمال آغاز ششمین جنگ برای آمریکا موجب نگرانی است. درست است که در ایران گروههای مسلح و خطرناکی هست ولی این نوع گروه ها در سراسر جهان وجود دارند و نمونه ایران نیز از این حالت مستثنی نیست. ارتش ایران نیروی هوایی ندارد که بتواند به آمریکا حمله کند، وضع آنها طوری است که حتی بنزین مورد نیاز خود را نمی توانند تامین کنند. وی افزود فضای تبلیغات علیه ایران درست شبیه به جو سازی های سال ۲۰۰۲ در آستانه حمله به عراق است. بعدها مشخص شد که تمام ادعاهای دستگاههای امنیتی و سیاست خارجی ما در مورد عراق نادرست و اغراق آمیز بوده اند.» او تاکید کرد که همان سیاستمدارانی که از جنگ علیه عراق دفاع می کردند ، از جمله آقای سنتورم، اکنون طرفدار تدارک حمله به ایران هستند. ران پل در پایان نتیجه گیری کرد که این جنگ ها میلیاردها میلیارد برای آمریکا هزینه در بردارد و زمان آن فرا رسیده که ما این روش را به کلی به کنار بگذاریم.
منبع: بررسی استراتژیک

 

نظر شما :