آیپک از درخواست تحریم بانک مرکزی ایران استقبال کرد
بی بی سی- سناتور شومر یکی از تنظیم کنندگان اصلی این نامه است.کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) از باراک اوباما خواسته است که با درخواست اکثریت مجلس سنای ایالات متحده برای تحریم بانک مرکزی ایران موافقت کند.درخواست تحریم بانک مرکزی در گذشته نیز توسط شماری از اعضای محافظه کار کنگره مطرح می شد، اما این نخستین بار است که ۹۲ نفر از مجموع ۱۰۰ عضو مجلس سنا از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه، چنین درخواستی را صراحتا مطرح کرده اند.
مارک کرک، سناتور جمهوریخواه از ایلینوی و چارلز شومر، سناتور دموکرات از نیویورک این نامه را تنظیم کرده اند و ۹۰ نفر از همکارانشان نیز آنرا امضا کرده اند.آنها به باراک اوباما گفته اند که ایران برای دور زدن تحریم ها از بانک مرکزی استفاده می کند.این سناتورها می گویند وقت اعمال فشاری “فلج کننده” بر نظام مالی ایران از طریق تحریم بانک مرکزی فرا رسیده است.این در حالیست که دولت ایران تحریم های آمریکا یا شورای امنیت را رد می کند و می گوید که خط مشی اتمی یا سیاست خارجی اش را تغییر نمی دهد.سناتورهای آمریکایی می گویند که همچنان نگران برنامه اتمی ایران هستند.آنها گفته اند که ایالات متحده باید از طریق تحریم بانک مرکزی ایران استراتژی جامعی برای فشار بر نظام مالی این کشور داشته باشد.ادامه….
برخی از ناظران معتقدند که در صورت تحریم بانک مرکزی، ایران دسترسی به نظام مالی بین المللی را از خواهد داد و امکان این وجود دارد که از وصول میلیاردها دلار درآمد نفتی خود محروم شود.
روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه به نقل از یک مقام ارشد دولت باراک اوباما نوشت که کاخ سفید سرگرم بررسی راه های افزایش فشار بر ایران از جمله اقدامات احتمالی علیه بانک مرکزی این کشور است.
سازمان بازرسی کنگره آمریکا هفته قبل اعلام کرده بود که تعداد شرکت های خارجی سرمایه گذار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران از ۴۳ شرکت در سال ۲۰۱۰ به ۱۶ شرکت در حال حاضر رسیده است.
آن گزارش تحریم ها را بخشی از علت این کاهش اعلام کرد.
کنگره آمریکا در تابستان سال گذشته طی مصوبه ای شرکت های خارجی که با موسسات تحریم شده ایران، صنایع نفت و گاز این کشور و سپاه پاسداران معامله می کنند را از نظام مالی آمریکا منع کرد.
آن قانون، ماده ای هم داشت که به کاخ سفید اجازه می داد بانک مرکزی را تحریم کند، اما دولت آقای اوباما تاکنون آن را اجرا نکرده است.
اما سناتور کرک به وال استریت ژورنال گفت که اگر کاخ سفید در این زمینه اقدام نکند، تا پایان سال قانونی را برای وادار کردن دولت به این کار معرفی خواهد کرد.
گفته می شود که مقام های دولت آمریکا قبلا درباره تحریم بانک مرکزی ایران بحث کرده اند.
اما به گفته آنها این کار با موانع جدی روبروست.
وال استریت ژورنال می نویسد که نگرانی متحدان اروپایی و آسیایی آمریکا این است که تحریم این بانک توانایی آنها در خرید نفت از ایران را محدود کند و به طور بالقوه به افزایش قیمت نفت منجر شود.
از جمله هند اکنون با چنین مشکلی روبروست.
به گفته مقام های هندی این کشور نتوانسته است که پنج میلیارد دلار پول خریداری نفت از ایران را بپردازد.
شرکت ملی نفت ایران روز دوشنبه این هفته اعلام کرد که یک میلیارد یورو از مطالبات خود را از هند گرفته است.
به نوشته وال استریت ژورنال مقام های آمریکایی حتی نگرانند که بعضی از متحدان آمریکا تحریم بانک مرکزی ایران را مراعات نکنند.
نظر شما :