پس از شصت سال
دیپلماسی ایرانی: کتاب « پس از شصت سال» در واقع پژوهشی مستقل درباره خاطرات و زندگی جلال طالبانی رئیس جمهور فعلی عراق و رئیس حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق است. این کتاب توسط عرفان قانعی فرد گردآوری شده و در فروردین 1388 در شمارگان 3500 نسخه، 1056 صفحه و بهاى 160 هزار ريال توسط نشر علم منتشر شده است.
اين کتاب، جلد اول از مجموعه سه جلدى است که درباره زندگى جلال طالبانى، نوشته شده است و خاطرات و رويدادهاى سال 1933 تا 1966 ميلادى را دربر مىگيرد. جلد دوم مربوط به سالهای 1967 – 1988 و جلد سوم مربوط به 1989 تا 2005 است.
قانعی فرد در مقدمه شرحی از چگونگی اقدام تدوین این کتاب را به تفصیل شرح داده است. این مقدمه سال 1387 در شهر بوستون نوشته شد. او در مقدمه از نخستین تصویریهایی که از طالبانى در ذهن داشت و مربوط به دوران جنگ ایران و عراق است، سخن گفته و سپس از خاطرات شخصی خود و این که چگونه به کار نوشتن این خاطرات پرداخته، مطالبی نوشته است.
این کتاب برای شناخت اوضاع کردستان عراق در این دوره از اهميت بالايى برخوردار است. محور ابتدایی و اصلی کتاب، پرسش های مولف از جلال طالبانی است؛ که از 7 سالگی تا دوران ریاست جمهوری وی 2005 - 1940 را در بر میگیرد.
علاوه بر پرداختن به زندگی شخصی و حرفهای طالبانی و قبل از روایات و پاسخ های وی، در نگاهی مختصر و تحقیقی به خلاصه تاریخ معاصر کردستان و رویدادهای مهم و خاص عراق و خاورمیانه هم اشاره شده است.
این پروژه تحقیقی، در بررسی زندگی و خاطرات طالبانی علاوه بر منابع و ماخذ موجود و اسناد رسمی و معتبر، از سه نوع روایت و نگاه مختلف مورد قیاس و سنجش بهره گرفته است که در روش شناسی تاریخ نگاری نوین -به صورت شفاهی- امری مرسوماست: از نگاه 149 نفر از دوستان، همشهریان، همکاران یا رقبای حزبی، از نگاه 96 نفر از چهرههای سیاسی مشهور جهان معاصر، از نگاه 186 نفر از روشنفکران، استادان دانشگاه و روزنامه نگاران.
از نکات بارز اين اثر مىتوان به ارايه مطالب این مجلد طی مسافرتهای فراوان مؤلف به کشورهای مختلف اشاره کرد که از زبان بسیاری از افرادى که طالبانى را میشناختند، گردآورى شده است.
جلد اول این پروژه، سه جلدی، از ژانویه 2006 تا اواخر دسامبر 2008 به طول انجامیده و در 17 کشور جهان انجام یافته است (ایران، عراق، سوریه، ترکیه، روسیه، لبنان، کویت، مصر، استرالیا، چک، سوئیس، سوئد، هلند، فرانسه، آلمان، انگلستان، و آمریکا.)
لازم به ذکر است در این کتاب، مولف اصول کامل بیطرفی و استقلال علمی را، بر اساس منابع شفاهی و نوشتاری و ساختار پژوهشی تحقیق، رعایت نموده و به هیچ نتیجهگیری و مطرح کردن فرضیه و نظریهای نپرداخته است.
فهرست مطالب ارائه شده در این کتاب:
•فصل 1: تولد در خانقاه شیخ
•فصل 2: گذر از مکتب نخست
•فصل 3: در جستجوی اندیشه دگر
•فصل 4: امید صوفی در کاشانه پیر
•فصل 5: حکایت در گرداب هائل
•فصل 6: فردای پیشگاه حقیقت
•فصل 7: عهد با ابراهیم در آتش
نظر شما :