شيخ از راز پيشرفت دبى مى نويسد

۲۶ آبان ۱۳۸۶ | ۱۶:۵۶ کد : ۳۱۷ کتابخانه
معرفى کتاب شيخ محمد بن رشيد آل مکتوم نخست‌ وزير امارات عربى متحده و امير دوبى

 

کتاب جديدى به نام "ديدگاه من، چالش در مسير مسابقه براى برترى" که مساله‌ پيشرفت هيجان‌انگيز دوبى را مورد بررسى و تاکيد قرار داده، توسط  شيخ محمد بن رشيد آل مکتوم نخست‌ وزير امارات عربى متحده و امير دوبى،  اخيراً نوشته و منتشر شد.

 

اين کتاب با مشارکت انتشاراتى "انگيزه" دوبى و موسسه‌ عربى تحقيق و نشر در بيروت چاپ شده است. بنا به گفته‌ى ناشران مشترک، اين کتاب يک بررسى و تحليل منحصر به فرد و مشروح در مورد پيشرفتهاى استثنايى دوبى و نظرگاه موجود در پس اين پيشرفتهاى خارق‌العاده‌ آن است که امارات و دوبى را از نقش قبلى خود به عنوان يک نيروگاه منطقه‌يى، به مراکز اقتصادى و تجارى بين‌المللى تبديل کرده است.

به گفته‌ اين ناشران، دستيابى به چنين مراحلى از رشد و پيشرفت، به وسيله‌ى ايجاد شرايط عالى و استثنايى در خدمات و صنعتها ممکن شده است.

 

بنا به گفته‌ ناشران، يکى از ويژگى‌هاى مهم کتاب، رويکرد ساده‌نويسى مولف در نگاه به موضوعات پيچيده‌يى مانند مديريت، نظرگاه، پيشرفت و توسعه‌ مهارتها و تخصص نيروى انسانى است که نقشى بسيار عمده‌يى در رساندن دوبى به قله‌هاى بلند و مرتفع پيشرفت داشته است.

 

نويسنده در نسخه‌ عربى کتاب خود، دخالت و شرکت روزانه و نزديک خود در پروژه‌هاى مختلف را به عنوان اساس کار و پايه‌ نوشتارش قرار داده است.

 

همچنين تحليل‌هاى معتبر و زنده‌يى در مورد فرايند و پايه‌هاى توسعه‌ فوق مدرن در دوبى ارايه شده که بر پايه‌ى تجربيات دست اول و راهنمايى‌هاى مستقيم ارايه گرديده‌اند.

 

ناشران اين کتاب همچنين در يک سخنرانى مشترک، اظهار کردند: "اين کتاب همينطور مخصوصاً تعريفى دقيق و واقعى از تجربه‌ توسعه و پيشرفت خارق‌العاده در امارات ارايه کرده که به عنوان يک مدل توسعه براى ساير کشورهاى عربى و مسلمان قرار گرفته است."

 

نويسنده‌ کتاب نيز خود، دوبى را با کوردووا، پايتخت قديمى بخش عرب‌نشين اسپانيا مقايسه مى‌کند و دوبى را به عنوان گذرگاه عقايد و ملتها که ابعادى جديد و هيجان‌انگيز به همزيستى مسالمت‌آميز، تبادل ايده و ارتباطات انسانى و تفاهم و درک متقابل مى‌افزايد معرفى مى‌کند.

او همچنين مى‌گويد: "دوبى يکى از نمونه‌هاى توسعه‌يافته‌ بسيار موفق در دنياست و در جهان عرب و مسلمان به عنوان مايه‌ سربلندى و غرور از آن ياد مى‌شود."

 

مانند کوردووا، دوبى امروز در حال فراهم آوردن اميدى جديد براى جامعه‌ بشرى و تمدنهاى مختلف و اديان گوناگون است که مى‌توانند در يک همزيستى خوب، همگى با هم سخت تلاش کنند تا در هر موضوعى به تعالى برسند و براى منافع عمومى همگان، از نتايج اين تعالى استفاده کنند.

 

نسخه‌ انگليسى کتاب نيز به زودى منتشر خواهد شد که شامل 13 گفتار در پنج بخش به علاوه‌ مقدمه و نتيجه‌گيرى است ضمن اينکه در روى جلد خود، يک فهرست کوتاه نيز دارد.

 

اين کتاب توسط منتقدان و صاحبنظران به عنوان يکى از مهمترين کتابهاى پنجاه سال اخير در خاورميانه شناخته شده است. ضمن اينکه کتاب اساساً در مورد توسعه است کما اينکه چهار بخش ديگر آن نيز، لفظ  توسعه را در سرلوحه‌ خود به شکلى دارند.

 

 راهى به سمت آينده، که نام بخش پنجم کتاب است، يک بررسى و پيش‌بينى احتمالى از پيشرفتهاى اقتصادى آينده است و مفاهيمى مانند جهانى شدن و يکپارچه‌سازى اقتصادى منطقه‌ى اقتصادى مرکزى جهان را مورد توجه قرار مى‌دهد که دوبى در اين مورد در حال ارايه‌ يک مدل اقتصادى پيشرو است و خود را به عنوان کلان‌شهر برجسته و عمده‌ اقتصادى و توسعه‌يى در دنيا معرفى مى‌کند.

 

براى نخستين بار در اين کتاب، نويسنده اسرارى که باعث شد تا امارت متحده‌ى عربى به يکى از پديده‌هاى خارق‌العاده‌ى توسعه در دنيا بدل گردد را پرده‌بردارى مى‌کند. محمد بن رشيد آل مکتوم، نگاهى از درون به استراتژى‌هايى که مى‌تواند به تعالى در توسعه منجر شود، ارايه مى‌کند که شامل برنامه‌ريزى، مديريت، کار گروهى و تصميم‌گيرى قاطعانه و به‌موقع است.

اين کتاب عمدتاً در مورد مديريتهاى موفق توسعه در دنيا با ارايه‌ دوبى به عنوان يک مدل است. به دليل عدم وجود کتابهاى عربى ديگر دز اين مورد خاص و حياتى، کتاب به يک اثر منحصر به فرد بدل گشته است.

 

 همچنين به دليل ارايه‌ تحليل‌هاى معتبر و مستدل در مورد عوامل مختلف توسعه بر پايه‌ى تجربيات شخصى و روزانه به جاى اظهار تئوريهاى انتزاعى و تجربيات آزمايش نشده، اين کتاب از اهميت بيشترى برخوردار مى‌شود.

 

اين نويسنده، کتاب را به به شيخ خليفه بن زاهد آن نهيان رييس  امارات تقديم کرده اما اعتبار پيشرفتهاى دوبى را به بومى‌ها و مهاجران و همچنين بخش خصوصى و دولتى نسبت مى‌دهد.

 

مشارکت و همکارى قابل توجه آنها در هر مرحله‌يى قابل تحسين و درک است و همگى به عنوان "خرد جمعى" و مورد وثوق اجتماع دوبى و امارات به عنوان پيش‌نيازهاى رسيدن به قله‌هاى پيشرفت و تعالى مورد توجه قرار مى‌گيرند.

نويسنده، نه تنها مردم دوبى و امارات که مسلمان و جامعه‌ عرب با بيش از 1 ميليارد و 300 ميليون نفر جمعيت را مورد خطاب قرار مى‌دهد.

داستان موفقيت دوبى به عقيده‌ او، مى‌تواند در ساير کشورهاى عرب و مسلمان تکرار شود. در نتيجه کتاب، پيام خوش‌بينى به عنوان دومين مرحله‌ى يک پيشرفت خارق‌العاده که توسط مسلمانان و اعراب قابل دستيابى است، با خود همراه دارد. او دوبى را به عنوان گواه ادعاى خود مطرح مى‌کند.


نظر شما :