پنلی با مشارکت مهمانان از کشورهای هند، چین، روسیه

عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی

۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۰:۰۸ کد : ۲۰۳۲۹۴۴ اخبار اصلی خاورمیانه
پنل تخصصی عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی در حاشیه مجمع گفت‌وگوی تهران ۲۰۲۵ با تأکید بر بازتعریف مفاهیم منطقه‌ای برگزار شد  پنل تخصصی «عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی» با مشارکت مهمانان از کشورهای هند، چین، روسیه برگزار و بر لزوم بازتعریف مفاهیم آسیا، بریکس، شانگهای و لزوم گفت‌وگوهای بیش‌تر برای رسیدن به ذهنیت، مفاهیم مشترک و تولید اندیشه‌های جدید تأکید شد. 
عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی

دیپلماسی ایرانی: پنل تخصصی عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی در حاشیه مجمع گفت‌وگوی تهران 2025 با تأکید بر بازتعریف مفاهیم منطقه‌ای برگزار شد  پنل تخصصی «عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی» با مشارکت مهمانان از کشورهای هند، چین، روسیه برگزار و بر لزوم بازتعریف مفاهیم آسیا، بریکس، شانگهای و لزوم گفت‌وگوهای بیش‌تر برای رسیدن به ذهنیت، مفاهیم مشترک و تولید اندیشه‌های جدید تأکید شد. 
 
گوآ هایبو، معاون موسسه بین‌المللی تحقیقاتی چین، در پاسخ به سوالی در مورد چیستی و چرایی سازمانهایی همچون بریکس و شانگهای  گفت: «به نظر من جهان جنوب رو به گسترش است. تغییرات در ابعاد جهانی خصوصاً اقتصاد جهانی نشانگر تغییرات بزرگی است که نقش کلیدی را در حل مشکلات مردم ایفا می‌کند.» 
وی در پاسخ به این پرسش که آیا جهان جنوبی یک تصور یا رویاست یا واقعیت؟ پاسخ داد: «یک واقعیت است. خصوصاً از منظر اقتصادی که نقش کلیدی در زندگی مردم ایفا می‌کند.» 
 
رام مادو، رئیس بنیاد هند، درباره موضوعات مطرح شده در این پنل گفت: «جهان جنوب یک منطقه جغرافیایی نیست بلکه تفکراتی هستند که در چارچوب گروه‌هایی مثل شانگهای، بریسک و حتی اتحادیه آفریقا در کنار هم فعالیت می‌کنند. به هرحال جهان در حال تغییر است و یک واقعیت جدید در حال شکل‌گیری است که باید در برابر تجربه‌های قرن گذشته از آن محافظت بشود. هژمونی نباید وجود داشته باشد، هیچ عقیده‌ای نباید بر عقاید دیگر مسلط باشد.  باید چندقطبی واقعی حاکم بشود  و  کشورها در قالب گروه‌ها برای بهتر شدن آینده جهان با هم همکاری کنند.» وی درباره اندیشه‌های جهان جنوب، گفت: «ما خودمان تولید‌کننده اندیشه بوده‌ایم اما اینطور نیست که اگر اندیشه‌ای، حتی غرب، برایمان کاربردی باشد از آن استفاده نکنیم. نباید خودمان را به یک قالب محدود کنیم.»
 
عدلان مارگو، محقق ارشد دانشگاه ملی مسکو در رشته روابط بین‌الملل، با اشاره به قدمت دانشگاه در روسیه، درباره قدمت تولید اندیشه‌ در کشورهای جهان جنوب صحبت کرد و اینکه این کشورها ظرفیت تولید افکار و مفاهیم تازه را از گذشته داشته‌اند و اینطور نیست که مصرف‌کننده اندیشه‌های غربی باشند. او با اشاره به نقش مهم سازمان‌های منطقه‌ای مثل بریکس در شکل دادن به یک جهان جدید، گفت تأکید بیش از اندازه روی جهان چندقطبی پرسش مهمی را مطرح می‌کند و آن اینکه آیا می‌دانیم زیستن یا حکمرانی در یک «جهان چندقطبی» تا چه اندازه دشوارتر می‌شود؟ او تأکید کرد در عین حال که برای یک جهان چندقطبی کوشش می‌کنیم باید چالش‌های آن را نیز بپذیریم.
 
ایرات ساریبای، پنلیست چینی نیز گفت که «همه‌مان را دعوت می‌کنم که تفکر دشمن‌پندار نداشته باشیم و یک قطب را دشمن ندانیم. ضد غرب نباید باشیم و باید عقاید مترقی را با آغوش باز بپذیریم.» تأکید بر ساخت یک واقعیت تازه و ایجاد شناخت و اندیشه‌های تازه از طریق روابط گسترده‌تر و گفت‌وگوهای بیشتر در میان کشورهای منطقه از اصلی‌ترین نکات دیگر این پنل بود.

کلید واژه ها: مجمع گفت وگوی تهران پنل تخصصی عاملیت منطقه‌ای و نظم جهانی


نظر شما :