از پوتین تا اردوغان، نتانیاهو و ...

رهبرانی که از بازگشت ترامپ خوشحال شدند

۲۳ آبان ۱۴۰۳ | ۰۸:۰۰ کد : ۲۰۲۹۳۵۲ اخبار اصلی آمریکا
انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با پیروزی خیره‌کننده دونالد ترامپ به پایان رسید و حالا جهان می‌داند‌ قدرتمندترین کشور جهان به‌زودی با ترامپ سیاست‌هایی را در پیش خواهد گرفت که در خیلی از عرصه‌ها با آنچه ‌دولت ناکام بایدن اعمال می‌کرد، متفاوت خواهد بود. اما بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید چه معنایی برای رهبران دنیا دارد و چه رهبرانی ممکن است از بازگشت ترامپ به قدرت استقبال کنند؟
رهبرانی که از بازگشت ترامپ خوشحال شدند

دیپلماسی ایرانی: انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا با پیروزی خیره‌کننده دونالد ترامپ به پایان رسید و حالا جهان می‌داند‌ قدرتمندترین کشور جهان به‌زودی با ترامپ سیاست‌هایی را در پیش خواهد گرفت که در خیلی از عرصه‌ها با آنچه ‌دولت ناکام بایدن اعمال می‌کرد، متفاوت خواهد بود. اما بازگشت دوباره ترامپ به کاخ سفید چه معنایی برای رهبران دنیا دارد و چه رهبرانی ممکن است از بازگشت ترامپ به قدرت استقبال کنند؟ به گزارش شرق، یورونیوز نگاهی به رهبرانی انداخته که ممکن است از بازگشت ترامپ خوشحال شوند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

نخست‌وزیر اسرائیل احتمالا بزرگ‌ترین برنده در میان رهبران جهان است. او تاریخی‌ترین روابط را با آمریکا در چهار سال حضور ترامپ در کاخ سفید تجربه کرد و به دستاوردهایی رسید که شاید حتی در رؤیایش هم نمی‌گنجید. به رسمیت شناختن تغییر پایتخت از تل‌آویو به اورشلیم (قدس)، عادی‌سازی روابط با چندین کشور عربی و مبارزه جدی‌تر با تروریسم همه در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ رقم خورد. در‌عین‌حال، در ‌سال‌های اخیر او روابط بسیار پرتنشی با جو بایدن داشت. در نتیجه و در حالی که نتانیاهو بیش از قبل به خاطر ادامه جنگ در غزه و لبنان از سوی کاخ سفید تحت فشار بود، بازگشت دوباره دوست قدیمی به واشنگتن بهترین خبر برای نتانیاهو است. با‌این‌حال، ترامپ از نتانیاهو خواسته است‌ قبل از آغاز به کار او به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، تکلیف جنگ را روشن کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه

بعد از نتانیاهو و حتی‌ پیش از او، ولادیمیر پوتین شاید خوشحال‌ترین رهبر جهان است. در ‌چهار سال اخیر روابط میان مسکو و واشنگتن به پایین‌ترین سطح رسید. غرب به رهبری آمریکا تحریم‌های گسترده‌ای را علیه کرملین وضع کرد و حتی خطر بروز یک جنگ هسته‌ای میان روسیه و کشورهای غربی بالا گرفته بود، اما حالا کسی در آمریکا به قدرت رسیده که ادامه جنگ اوکراین را بی‌فایده می‌داند. با حضور ترامپ در قدرت، یکی از اولویت‌های احتمالی آمریکا پایان جنگ اوکراین خواهد بود و این اتفاق احتمالا با پذیرش کی‌یف مبنی بر شرایط مد‌نظر مسکو صورت می‌گیرد. ضمن اینکه روابط میان پوتین و ترامپ در دوران چهارساله حضور او در کاخ سفید هم بسیار نزدیک بود. در نتیجه می‌توان انتظار داشت که دو کشور از مناسبات سرد و خصمانه چهار سال اخیر به سمت روابطی دست‌کم کمتر تقابلی پیش خواهند رفت.

محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی

محمد بن‌سلمان، یکی دیگر از مقام‌های تأثیرگذار جهان نیز روابط نزدیکی با ترامپ داشته است. با وجود فاجعه قتل جمال خاشقجی به دست عوامل بن‌سلمان در دوران ریاست‌‌جمهوری ترامپ، رئیس‌جمهور وقت آمریکا وقعی به انتقادهای جهانی علیه حکومت سعودی ننهاد و همچنان روابط خود را با ریاض نزدیک نگه داشت. بن‌سلمان که عملا پادشاه عربستان است، فرصتی تاریخی پیدا خواهد کرد تا امضای یک پیمان امنیتی با ایالات متحده را نهایی کند. او همچنین احتمالا در ازای دریافت امتیازات بیشتر نسبت به آنچه بایدن به ریاض پیشنهاد می‌داد، به دیگر کشور عربی تبدیل خواهد شد که روابط با اسرائیل را برقرار خواهد کرد.

جورجا ملونی، نخست‌وزیر ایتالیا

نخست‌وزیر ‌راست‌گرا و موفق ایتالیا را احتمالا می‌توان یکی از خوشحال‌ترین رهبران اروپایی این روزها دانست. او حتی نمی‌تواند این خوشحالی خود را پنهان کند و از زمان پیروزی ترامپ یک پرتره از رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در صفحه اینستاگرامش به اشتراک گذاشته و جملاتی در وصف ترامپ نوشته و بازگشت او به کاخ سفید را تبریک گفته است. این سیاست‌مدار در پست دیگری در صفحه اینستاگرامش تصویری از خود و ایلان ماسک در حالی که یکدیگر را در آغوش گرفته‌اند، به اشتراک گذاشته و گفته است‌ پس از پیروزی ترامپ تماسی صمیمی با ایلان ماسک داشته است. ملونی هرچند مانند اوربان با سیاست‌های اتحادیه اروپا مخالفت نمی‌کند، اما در‌عین‌حال با توجه به دیدگاه‌های محافظه‌کارانه‌اش ممکن است بیشتر در اروپا مقبولیت یابد و خود را به‌عنوان مجرای ارتباطی بین ناتو، اتحادیه اروپا و کاخ سفید معرفی کند.

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان

دیگر رهبر راست‌گرا در اروپا، نخست‌وزیر مجارستان است. اوربان که در‌ سال‌های اخیر چالش‌های پرشماری با رهبران بروکسل داشته است، از‌جمله مخالفان حمایت از اوکراین نیز به شمار می‌رود. همین کافی است که اوربان و ترامپ را در یک جبهه قرار دهد. ضمن اینکه هر دو رهبر، دست‌راستی و ملی‌گرا هستند و چندان با سازمان‌های بین‌المللی سر سازگاری ندارند. همچنین این دو رهبر در دوره نخست حضور ترامپ در کاخ سفید، روابط نزدیکی با یکدیگر داشتند. اوربان درعین‌حال از چالش‌آفرینی در روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده حتما استقبال خواهد کرد و می‌تواند امیدوار باشد که از همین مسیر، فشارهای بروکسل به او برای عدم رعایت حقوق بشر و مسائلی از این دست کاهش یابد.

خاویر میلی، رئیس‌جمهور آرژانتین

رئیس‌جمهوری آرژانتین که کمتر از یک سال قبل قدرت را در این کشور به دست گرفته، دونالد ترامپ را به‌عنوان الگوی خود معرفی می‌کرد. او هم از دیگر اعضای باشگاه رهبران دست‌راستی در جهان است که حرف‌های مشترک بسیاری با دونالد ترامپ خواهد داشت. میلی در مدتی که رئیس‌جمهور آرژانتین شده، عملکرد اقتصادی درخور توجهی داشته و این کشور را از بحران اقتصادی خارج کرده است. این سیاست‌مدار در ماه فوریه با ترامپ که کاملا خارج از قدرت بود، ملاقات و آرزو کرده بود که دوباره به کاخ سفید برگردد. این رهبر آرژانتینی همچنین روابط نزدیکی با ایلان ماسک دارد و در ‌سال جاری دست‌کم سه بار با این میلیاردر و کارآفرین ملاقات کرده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه را احتمالا می‌توان دیگر برنده نتیجه انتخابات آمریکا نامید. اردوغان در‌عین‌حال روابط بسیار نزدیکی هم با ایلان ماسک دارد. اردوغان در پیام تبریک خود، ترامپ را «دوستِ خوب» خود توصیف کرده بود. با‌این‌حال، این دو در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ با یکدیگر چالش‌هایی هم داشتند و ممکن است با یکدیگر بر سر مسائلی همچون تجارت به اختلاف بخورند. در نتیجه، اردوغان می‌تواند به صورت محتاطانه‌‌ امیدوار باشد که نتیجه خوبی در انتخابات آمریکا حاصل شده است./شرق

کلید واژه ها: انتخابات ریاست جمهوری امریکا دونالد ترامپ ولادیمیر پوتین رجب طیب اردوغان ویکتور اوربان جورجا ملونی بنیامین نتانیاهو محمد بن سلمان خاویر میلی


( ۵ )

نظر شما :

حامد ۲۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۷
نتانیاهو، پوتین، اردوغان‌. جمعی از جنایتکاران، متجاوزان و نژادپرستهای افراطی. خود اینکه چنین افرادی از آمدن ترامپ خوشحال هستند، نشان از نقش والای ترامپ در دنیا دارد!
ابراهیم قدیمی ۲۴ آبان ۱۴۰۳ | ۱۶:۰۲
در دنیای سیاست دشمنی ها واقعیت بیشتری از دوستی دارندبعبارت دیگر میتوان گفت در دنیای سیاست ومنافع اقتصادی دوستی نداریم۔دشمنی کم وزیاد داریم۔اگر این تعداد را دوستان تصور کنیم دشمنان بقیه رهبران جهانی میشوند۔پس دشمنان خیلی زیاد تر اند۔