پاسخ خاندوزی به اظهارات روز گذشته ظریف

۳۰ خرداد ۱۴۰۳ | ۱۲:۱۶ کد : ۲۰۲۶۶۹۷ سرخط اخبار

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به اظهارات دیروز محمد جواد ظریف، تصریح کرد: با نشان دادن دو سال از مجموع هشت سال نمی شود منکر آمار وخیم سال‌های پایانی دهه ۹۰ شد.

به گزارش ایسنا، سید احسان خاندوزی، در پاسخ به اظهارات روز گذشته وزیر سابق امور خارجه گفت: براساس آمار بانک مرکزی و مرکز آمار، روند رشد اقتصادی در دولت سیزدهم توانست از فضای ناپایدار و نوسانی گذشته خارج شود و مجدد به روند بلند مدت خود نزدیک شود.

در گزارش بانک جهانی برای توصیف وضعیت رشد اقتصادی در دولت سیزدهم از عبارت بازگشت به «رشد پایدار» استفاده شده است.

همچنین روند تشکیل سرمایه در دهه ۹۰ ارقام بسیار منفی را ثبت کرد که در طول تاریخ اقتصادی ایران از حیث منفی بودن کم نظیر بود. بنابراین صرفا با اشاره به سال‌های ۹۵ و ۹۶ نمی‌شود عکس یادگاری گرفت و سایر سال‌های عملکردی خودشان را فراموش کنند.

بر اساس گزارش سازمان سرمایه گذاری خارجی، جذب سرمایه خارجی در سال‌های برجام یعنی سال ۹۵ و ۹۶ حدود ۱.۶ میلیارد دلار و ۲.۶ میلیارد دلار بود.

اما در سال ۱۴۰۲ توانستیم رکورد جذب سرمایه گذاری خارجی با رقم ۵.۵ میلیارد دلار را بشکنیم.

همچنین بر اساس گزارش بانک مرکزی، متوسط نرخ رشد اقتصادی در دولت نهم ۳.۷ درصد، در دولت دهم یک درصد، در دولت یازدهم ۲.۶ درصد و در دولت دوازدهم ۰.۳ درصد بود. اما متوسط نرخ رشد اقتصادی در دولت سیزدهم ۴.۵ درصد بود.

بنابراین با حرف‌های رمانتیک نمی‌توان خاطرات تلخ دهه ۹۰ را از یاد مردم پاک کرد.


( ۲ )

نظر شما :

م. راد ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ | ۲۱:۱۱
این رشد اقتصادی در حالی است که در سه سال اخیر دولت با فشارهای همه جانبه و بحران های هر روزه مواجه بوده، از قائله ی "زن زندگی ازادی" بگیر ، تا ترور و تهدیدهای نظامی و تحریم همه جانبه به اتهام حمایت از روسیه و حماس و خطر جنگ و .. با وجود اینکه خود بنده نیز در حوزه های فرهنگی و اجتماعی عقایدی اصلاح طلبانه دارم اما متاسفانه معتقدم که آمدن دوباره ی یک اصلاح طلب(غرب گرا) مانند امثال جناب روحانی و ظریف که همه چیز را به رابطه با غرب و امریکا گره می زنند، و اساسا هیچ هدف و برنامه و آرمانی بجز، به خیال خود عادی سازی رابطه با غرب، و احیای برجام ندارند، بطوری که بنا به اذعان و اعتراف خودشان بدون رابطه با غرب و احیای برجام توان اداره ی کشور را ندارند، تمام خون دل های این چند سال اخیر و دستاوردهای به سختی و مشقت کسب شده ی دوران شهید رییسی را نقش بر آب می کند. با این تفاوت که اینبار خطر به ورطه ی نابودی کشیده شدن کشور بسیار بیشتر از گذشته است، چرا که در اثر سوء مدیریت و کم کاری در طول سال های متمادی وضعیت اقتصادی و فرهنگی کشور به مرزهای خطرناکی رسیده و توان تحمل ضربه های بیشتر را ندارد.