انور ابراهیم: مالزی تصمیم به پیوستن به بریکس گرفته است
نخست وزیر مالزی گفت کشورش تصمیم گرفته برای عضویت در بلوک بریکس درخواست بدهد و به زودی تشریفات اداری رسمی آن را آغاز خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، «انور ابراهیم»، نخست وزیر ۷۷ ساله مالزی در مصاحبه با وبگاه چینی «گوانچا» گفت: «ما سیاست خود را شفاف کردهایم و تصمیممان را گرفتهایم. ما پروسه رسمی (اقدام برای عضویت در بلوک بریکس) را به زودی شروع خواهیم کرد. ما چشم انتظار نتیجه پایانی و بازخورد از سمت دولت آفریقای جنوبی هستیم.»
انور ابراهیم از سوی دیگر تاکید کرد، این موضوع را در نشست اخیر خود با «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا»، رئیس جمهور برزیل مطرح ساخته است. سازمان بریکس ابتدا در سال ۲۰۰۶ با تاسیس از سوی برزیل، روسیه، هند و چین به عنوان «بریک» نامگذاری شد اما بعد از پیوستن آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به این سازمان نام آن به «بریکس» تغییر پیدا کرد.
بریکس در ژانویه گذشته رسما اعضای جدید دیگری شامل مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی را پذیرفت اما تصمیم گرفت نام آن همچنان بریکس باقی بماند.
به نوشته شبکه «راشاتودی»، عضو شدن کوالالامپور در بریکس میتواند اهمیت استراتژیک داشته باشد زیرا تنگه مالاکا – یکی از مهمترین مسیرهای کشتیرانی جهان – که اقیانس آرام را به اقیانوس هند متصل میکند بین مالزی و جزیره سوماترای اندونزی قرار دارد. به گفته انور ابراهیم مالزی بر این باور است که جهان دیگر تک قطبی نیست و ظهور بریکس و چین به طور خاص «بارقه امیدی ایجاد کرده که در جهان نظام مهارها و موازنهها وجود دارد.»
انور ابراهیم در ادامه مصاحبه خود با وبگاه گوانچا بیان داشت: «غرب میخواهد گفتمان را در جهان کنترل کند اما ما دیگر نمیتوانیم این وضعیت را بپذیریم چون آنها دیگر قدرت استعمارگر نیستند و کشورهای مستقل باید در ابراز گفتمانشان آزاد باشند.»
«ایگور مورگولوف»، سفیر روسیه در چین اوایل ماه جاری میلادی گفت حدود ۳۰ کشور برای پیوستن به بریکس اظهار تمایل کردهاند. چند کشور دیگر در همسایگی مالزی شامل تایلند، سریلانکا و ویتنام نیز برای پیوستن به این بلوک درخواست دادهاند.
قرار است اجلاس سال ۲۰۲۴ سازمان بریکس ماه اکتبر آینده در شهر کازان روسیه برگزار شود. مسکو از ماه ژانویه سال جاری میلادی ریاست دورهای بریکس را بر عهده گرفته است.
نظر شما :