آفریقای جنوبی از حکم دیوان دادگستری بینالمللی استقبال کرد
دولت آفریقای جنوبی از حکم امروز (جمعه) دیوان دادگستری بینالمللی در تایید درخواستش برای وضع تدابیر اضطراری علیه رژیم صهیونیستی به منظور متوقف کردن نسل کشی در نوار غزه تمجید کرد.
به گزارش ایسنا، دولت آفریقای جنوبی از حکم امروز جمعه دیوان دادگستری بینالمللی به نفع پرونده شکایتش از رژیم صهیونیستی به اتهام نسل کشی نزد این دیوان استقبال کرده و آن را یک «پیروزی تعیین کننده» خواند.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، دیوان دادگستری بینالمللی در شهر لاهه امروز به رژیم صهیونیستی دستور داد از نسلکشی علیه فلسطینیها جلوگیری کرده در عملیاتش در نوار غزه اقدامات بیشتری برای کمک به غیرنظامیان انجام دهد.
این دیوان هنوز درباره محور اصلی پرونده شکایت آفریقای جنوبی – اینکه در نوار غزه نسلکشی اتفاق افتاده است – رای نداده است.
رژیم صهیونیستی مدعی شد که اتهامات مطرح شده از سوی آفریقای جنوبی در این پرونده «غلط» و «به طرز فاحشی تحریف شده» هستند و در ادعایی گزاف گفت که «حداکثر تلاش» را برای اجتناب از تلفات غیرنظامیان انجام میدهد.
آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامیخود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسلکشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کرده است، در روز ۲۹ دسامبر شکایتی را علیه اسرائیل در دیوان دادگستری بینالمللی مطرح کرد.
این دیوان مستقر در لاهه در پی شکایت آفریقای جنوبی از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه اخیرا تشکیل جلسه داد و دادستانهای این دادگاه طی دو روز به بررسی شواهد ارائه شده و نیز دفاعیات نماینده تلآویو پرداختند. «جوآن داناهیو»، رئیس دیوان دادگستری بینالمللی امروز با قرائت حکم اولیه این دادگاه گفت: این دادگاه از فاجعه کنونی در غزه اطلاع دارد و قتل مستمر در آنجا را محکوم میکند.
رئیس دیوان گفت: آفریقای جنوبی طی جلسات آنچه را که در غزه رخ میدهد نقض توافقنامه درباره منع نسل کشی دانست. اما دادگاه در حال حاضر حکم نخواهد کرد که آیا اسرائیل تعهدات مربوط به این توافقنامه را نقض کرده است یا خیر. با این حال دادگاه درخواست اسرائیل برای کنار گذاشتن پرونده را رد میکند. تمام طرفهای عضو میتوانند در صورتی که طرف دیگری مرتکب نقضهایی شود، آن را به دادگاه بکشانند.
رئیس دیوان بینالمللی دادگستری تأکید کرد: شروط برای اتخاذ تدابیر موقت فراهم است. اسرائیل باید اقدامات لازم را برای ممانعت از قتل یک مجموعه از انسانها یا آسیب رساندن شدید به آنها اتخاذ کند. اسرائیل باید تمام اقدامات لازم را برای ممانعت از کشتار جمعی و نسلکشی در غزه اتخاذ کند. اسرائیل باید فورا تدابیری را برای ممانعت از ویرانی و تخریب در غزه اتخاذ کرده و گزارشی را به دادگاه درباره تمام تدابیر موقت ظرف یک ماه ارائه کند.
وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: «حکم امروز یک پیروزی تعیین کننده برای حاکمیت قوانین بینالمللی و یک تحول چشمگیر در جستجو برای عدالت برای مردم فلسطین است.»
این وزارتخانه تصریح داشت: «آفریقای جنوبی صادقانه امیدوار است که اسرائیل اجرای این حکم را بی اثر نکند چرا که علنا تهدید به این کار کرده است و امیدواریم به جای آن به این حکم کاملا پایبند باشد همانطور که ملزم به انجام این کار است.»
وزارت خارجه آفریقای جنوبی خاطر نشان کرد که به اقداماتش در چارچوب نهادهای مربوط به حاکمیت جهانی به منظور محافظت از حقوق فلسطینیها در نوار غزه ادامه خواهد داد.
«فیکیله مبالولا»، دبیرکل حزب حاکم آفریقای جنوبی موسوم به حزب کنگره ملی آفریقا نیز به خبرنگاران گفت: «این حکم یک نقطه عطف برای همه آنهایی است که میخواهند شاهد صلح در فلسطین باشند.»
مقامهای حزب حاکم به همراه سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی در یک نشست این حزب به تماشای پخش زنده قرائت حکم دیوان پرداختند.
در پی قرائت این حکم رئیس جمهور آفریقای جنوبی به همراه وزیران دولتش و دیگر اعضای حزب حاکم شادمانی کرند.
کلایسون مونی یلا، سخنگوی وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بگذارید تاریخ ثبت کند که آفریقای جنوبی سردمدار معنا بخشیدن به مفهوم هرگز تکرار نشدن جنایات در جامعه بینالمللی شد. مردم فلسطین حق زندگی دارند.»
رامافوسا قرار است بیانیهای در واکنش به این حکم را در یک سخنرانی سراسری قرائت کند.
انتهای پیام
نظر شما :