رشد اقتصادی کشورهای آسیایی ۴.۶ درصد شد/ سهم اتحادیه پایاپای از اقتصاد جهان ۲۰ درصد می شود
رئیس کل بانک مرکزی به عنوان رئیس دورهای اتحادیه پایاپای آسیایی گفت: رشد اقتصادی آسیا در سال گذشته 4.6 درصد بود که این رقم 70 درصد در رشد اقتصادی جهان تأثیر گذاشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدرضا فرزین امروز در پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی در بانک مرکزی جمهوری اسلامی و در جمع مدیران بانکهای مرکزی اعضای این اتحادیه اعلام کرد: در حال حاضر سهم کشورهای عضو این اتحادیه از اقتصاد جهان حدود 9 درصد است که با پیوستن اعضای جدید مانند چین، روسیه و بلاروس این سهم به 20 درصد افزایش مییابد.
وی همچنین گفت: اعضای اتحادیه پایاپای آسیایی 25 درصد جمعیت جهان را در خود دارند که اگر کشورهای چین، روسیه و بلاروس هم به آنها بپیوندند، سهم آنها از جمعیت جهان 45 درصد میشود.
وی همچنین ادامه داد: کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیایی دارای منابع غنی معدنی هستند و قاره آسیا به عنوان بزرگترین قاره جهان 60 درصد جمعیت را دارد. رشد اقتصادی در این قاره سال گذشته 4.6 درصد بوده که معادل 70 درصد رشد اقتصادی جهان میشود.
وی همچنین گفت: در کشورهای عضو اتحادیه پایاپای آسیایی طبقه متوسط در حال رشد است و شرکتهای چندملیتی دارای رشد فزایندهای شدهاند به گونهای که قرن بیست و یکم به عنوان قرن آسیایی شناخته شده است.
رئیس دورهای اتحادیه پایاپای آسیایی بر تقویت ارتباط اعضای این اتحادیه تأکید کرد و گفت: پذیرش اعضای جدید در این اتحادیه با هدف همافزایی و کسب ایدههای جدید و تنوعبخشی به سبد ارزی اعضای این اتحادیه و جلوگیری از سلطه ارزهای جهانروا باید در دستورکار قرار گیرد.
فرزین همچنین اصلاح موادی از اساسنامه اتحادیه پایاپای آسیا که در کمیته تخصصی تدوین شده، گفت: در صورتی که هیأت مدیره این اتحادیه این اصلاحات تصویب کنند، میتواند در رشد اتحادیه مؤثر باشد.
وی همچنین گفت: مذاکره با 20 کشور جهان برای پیوستن به اتحادیه پایاپای آسیا انجام شده و رئیس کل بانک مرکزی بلاروس به صورت رسمی تمایل خود برای عضویت به این اتحادیه را ارائه کرده است.
وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر از برخی نهادهای بینالمللی نظیر بانک توسعه اسلامی به عنوان ناظر در این اتحادیه دعوت شده است که حضور دارند و همچنین کمیتههای فرعی این اتحادیه در جهت افزایش آموزش و ارتقای همکاریها برگزار شده است.
نظر شما :