بلینکن: توقف همکاری چین با آمریکا در زمینه تغییرات آب و هوایی کل سیاره را تحت تأثیر قرار میدهد
وزیر امور خارجه آمریکا اذعان داشت که تعلیق همکاری چین با ایالات متحده در زمینه تغییرات آب و هوایی میتواند عواقب بلندمدتی برای کل کره زمین داشته باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، روز پنجشنبه، وزارت خارجه چین اعلام کرد که پکن در واکنش به سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، مذاکرات با واشنگتن درباره تغییرات آب و هوایی و همچنین همکاری در برخی زمینهها از جمله ارتباطات دفاعی را به حالت تعلیق درآورده است.
بلینکن در دیدار مجازی با انریکه مانالو، وزیر امور خارجه فیلیپین، گفت: کنارهگیری چین از مذاکرات اقلیمی میتواند پیامدهای ماندگاری برای آینده منطقه و آینده سیاره ما داشته باشد. چین نباید موضوعات مهم جهانی مانند بحران آب و هوا را گروگان بگیرد،
بلینکن گفت: ما نباید به دلیل اختلافات بین کشورمان همکاری در مورد موضوعات مورد علاقه جهانی را گروگان بگیریم. دیگران به درستی از ما انتظار دارند که به کار روی موضوعاتی ادامه دهیم که برای زندگی و معیشت مردم آنها و همچنین خود ما مهم است.
او همکاری در زمینه تغییرات اقلیمی را به عنوان یکی از زمینههای کلیدی که چین در آن تماسهایی را که «ایالات متحده را تنبیه نمیکند بلکه جهان را مجازات میکند، قطع میکند» نام برد.
بلینکن گفت: بزرگترین انتشار دهنده کربن جهان اکنون از مقابله با بحران آب و هوا امتناع می ورزد.
وی افزود: شلیک موشک های بالستیک چین که در آب های اطراف تایوان فرود آمد، اقدامی خطرناک و بیثبات کننده بود. آنچه برای تنگه تایوان رخ می دهد، کل منطقه را تحت تأثیر قرار می دهد. از بسیاری جهات، کل جهان را تحت تاثیر قرار می دهد، زیرا تنگه، مانند دریای چین جنوبی، یک آبراه حیاتی است. . چین کانالهای نظامی را که برای جلوگیری از ارتباط نادرست و اجتناب از بحران حیاتی است، اما همچنین همکاری در مورد جنایات فراملی و مبارزه با مواد مخدر را که به حفظ امنیت مردم در ایالات متحده، چین و فراتر از آن کمک میکند، بسته است.
علیرغم اقدامات چین، بلینکن گفت که به همتای چینی خود وانگ یی روز جمعه در کامبوج، جایی که آنها در نشست سالانه انجمن کشورهای جنوب شرق آسیا شرکت کردند، گفته است که ایالات متحده نمیخواهد اوضاع را تشدید کند. وی گفت: «ما به دنبال کاهش تنشها هستیم و فکر میکنیم که گفتوگوها عنصر بسیار مهمی در آن است.
وی همچنین تاکید کرد که مانورهای نظامی پکن با "سفر صلح آمیز" نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، نامتناسب است.
بلینکن گفت: عدم تناسب کامل بین یک سفر صلحآمیز از یک سو و مانورهای نظامی تشدیدکننده از سوی دیگر، من فکر میکنم برای کشورهای منطقه بسیار واضح است.
بلینکن به خبرنگاران گفت که او همچنین با مارکوس جونیور در مورد تقویت دموکراسی و تعهد ایالات متحده به همکاری با فیلیپین برای دفاع از حاکمیت قانون، حمایت از حقوق بشر، آزادی بیان و حفاظت از گروه های جامعه مدنی، "که برای اتحاد ما حیاتی هستند" گفتگو کرده است.
وی با توصیف فیلیپین به عنوان "یک دوست غیرقابل جایگزین" گفت که به رئیس جمهور تکرار کرد که حمله مسلحانه به نیروهای فیلیپینی، کشتی های عمومی یا هواپیماها در دریای چین جنوبی "به تعهدات دفاعی متقابل ایالات متحده استناد خواهد کرد."
وزیر خارجه آمریکا قرار است از ۷ تا ۱۱ اوت به آفریقا برود.
آفریقای جنوبی
این دیپلمات ارشد آمریکا از ۷ تا ۹ ماه اوت به آفریقای جنوبی رفته و استراتژی آمریکا برای آفریقای سیاه را آغاز میکند. بر اساس این استراتژی کشورهای آفریقایی بازیگران ژئواستراتژیک و شرکای حیاتی آمریکا در چالشبرانگیزترین مسائل هستند، مسائلی از جمله حمایت از یک سیستم باز و باثبات بینالمللی برای رسیدگی به تأثیرات تغییرات اقلیمی، ناامنی غذایی و همهگیری جهانی و همچنین شکلدادن به آینده اقتصاد و فناوری در این قاره.
او همچنین رهبری هیئت آمریکایی را در گفتگوی استراتژیک آمریکا - آفریقای جنوبی بر عهده دارد، رویدادی که برای تقویت تعهد به همکاریهای دوجانبه در مسائل جهانی و طیف گستردهای از اولویتهای مشترک برگزار میشود.
جمهوری دموکراتیک کنگو
بلینکن در جمهوری دموکراتیک کنگو در ۹ و ۱۰ اوت، با مقامات ارشد دولتی و اعضای جامعه مدنی این کشور دیدار میکند تا درباره مسائل منافع مشترک در تضمین آزادی انتخابات عادلانه و فراگیر ۲۰۲۳ گفتوگو کرده و رعایت حقوق بشر و حفاظت از آزادیهای اساسی را تشویق کند.
مسائل مشکلساز مبارزه با فساد، رسیدگی به تغییرات اقلیمی و ایجاد تابآوری کشاورزی هم در دستور کار سفر بلینکن قرار دارد.
رآوندا
آخرین مقصد او در آفریقای جنوبی در دهم و دوازدهم ماه میلادی جاری، روآندا خواهد بود. بلینکن در آنجا به بحث درباره اولویتهای مشترک از جمله صلحبانی و افزایش نگرانیهای حقوق بشری و دموکراتیک خواهد پرداخت.
نظر شما :