توضیحی درباره نصب پرچم ایران در کره
پونه ندایی درباره نصب پرچم ایران در کشور کره جنوبی و رنگ سفید اضافهشده به پایین آن توضیحاتی ارائه کرد.
این روزنامهنگار و شاعر در یادداشت ارسالیاش به ایسنا با عنوان "وقتی همه حق دارند و هیچکس مقصر نیست" نوشته است: "چندی پیش فیلمی از لحظه باشکوه نصب و اهتزاز پرچم ایران در مهمترین خیابان سئول منتشر شد، خیابانی که تهران نام دارد.
پرچم کشورمان با پیگیری سفارت ایران توسط شهرداری منطقه کانگنام (Gangnam) در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۴۰۰ در خیابان تهران در سئول نصب شد.
بلندترین و مهمترین خیابان سئول در سال ۱۳۵۵ به نام "تهران" نامگذاری شدهاست و در تمام سئول، این تنها خیابانیست که عنوان خارجی دارد.
تکه سنگ زیبایی نیز در پیادهرو خیابان قرار دارد که رویش به زبان فارسی نوشته: "خیابان تهران" و تقریبا هر ایرانی که به کره میرود عکسی به یادبود در کنار این سنگ میگیرد.
ماجرا از این قرار است که وقتی فیلم لحظه نصب پرچم ایران در سئول را با مخاطبانم به اشتراک گذاشتم برای عدهای این سوال پیش آمد که رنگ سفید اضافهشده در پایین پرچم برای چیست.
من هم که دیگر طاقت نیاوردم ایمیلی در اینباره به سفیر محترم کره فرستادم و پیشنهاد کردم که از دولتش بخواهد رنگ سفید اضافهشده از پایین پرچم را بردارند تا پرچم ایران با سه رنگ اصلی خودش در سئول بدرخشد.
آنقدر حساس شدهبودم که با سازمان ملی استاندارد ایران نیز تماس گرفتم و اصول استاندارد پرچم ایران را که در جزوهای ۲۸ صفحهای تنظیمشده دریافت کردم تا در صورت لزوم ارائه کنم.
بههرحال دبیر اول سفارت کره به ایمیلم فوراً پاسخ داد. او ضمن قدردانی از دقت مخاطبان قول پیگیری داد.
تا اینکه پس از نامهنگاری با شهرداری منطقه کانگنام متوجه شدند، همه پرچمهای نصبشده از کشورهای دیگر در خیابان تهران ۹۰ درجه چرخانده شدهاند و زیر همه آنها رنگ سفید اضافه شده و بخشی از هویت بصری و شیوه ارائه پرچمها در این خیابان است. در مورد پرچم ایران مشخص شد که به درخواست سفیر محترم ایران بهخاطر احترام به کلمه الله، شهرداری کانگنام قبول کرده استثنائاً پرچم ایران را بدون چرخش ۹۰ درجهای نصب کند. بنابراین رنگ سفید پایین پرچم طبق الگوی طراحی پرچم کشورهای دیگر در خیابان تهران اضافه شدهاست.
این توضیح را هم اضافه میکنم که در فرهنگ زیباییشناسی کره معمولاً پرچمها و پلاکاردها بهصورت عمودی نصب میشوند.
بنابراین اگر text را در context ببینیم یعنی موضوع پرچم را در موقعیت زمان، مکان، فرهنگ و آداب دو کشور ببینیم، درک این رنگ سفید اضافی پایین پرچممان در سئول قائل پذیرش میشود.
بههرحال منِ مخاطب حق داشتم از دیدن رنگ سفید اضافه تعجب کنم و به تصوّر مخدوش شدنِ پرچم کشورم حرکتی کنم.
سفارت ایران هم حق داشته برای حفظ موقعیتِ قرارگیری کلمه الله روی پرچم با توجه به طراحی عمودی پرچمها در کره تلاش کند.
شهرداری منطقه کانگنام سئول هم حق داشته ضمن قبول این استثناً برای نچرخاندن ۹۰ درجهای پرچم ما طبق الگوی طراحی دیگر پرچمها، رنگ سفید را اضافه کند.
بنابراین هیچکس مقصر نیست.
با این توضیح میتوان به لذت بردن از نصب پرچم ایران در کره به نشانه احترام و دوستی دو کشور لذت برد.
بههرحال در شرایطی که کشورمان تحت فشار تحریم است و یکّه در جهان پیش میرود، ارج نهادن به پرچم و فرهنگ ایران توسط کره جنوبی و پاسخگویی مسئولانه برای پرسش مخاطبانشان جای قدردانی دارد."
انتهای پیام
نظر شما :