وضعیت دانشجویان عرب در اوکراین چگونه است؟

۰۹ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۴:۱۶ کد : ۲۰۱۰۱۹۳ سرخط اخبار

بیش از ۱۰ هزار دانشجوی عرب که در دانشگاه‌های اوکراین تحصیل می‌کنند، به دلیل شرایط سخت کشور خود و بحران اوکراین به تحصیل در روسیه سوق داده شدند. 

به گزارش ایسنا، بسیاری از کشورهای عرب زبان به دلیل کوتاهی در انجام اقدامات مشخص برای بازگرداندن دانشجویان هموطنشان به کشور خود، مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

این دانشجویان در حال حاضر به زیرزمین ها یا مترو پناه برده‌اند، زیرا کمتر کسی جرات عبور از مرز اوکراین با کشور همسایه لهستان یا رومانی را برای پناهندگی دارد. 

"علی محمد"، یک دانشجوی عراقی در غرب به یک خبرگزاری فرانسوی گفت: ما برای فرار از جنگ عراق، کشور را ترک کردیم اما اکنون هم در اوکراین همین شرایط است.

محمد گفت که از زمانی که روسیه تهاجم را آغاز کرده است، روزانه ده ها بار با سفارت عراق در کیف تماس گرفتم، اما هیچکس توجهی نکرده است. 

وی ادامه داد: ما خواستار نجات از این شرایط جنگی و بازگشت به خانه هستیم.

 به گفته یک مقام دولتی در عراق، ۵ هزار و۵۰۰ عراقی در اوکراین زندگی می کنند که ۴۵۰ نفر آنها دانشجو هستند.

"رائد المدرس"، یک دانشجوی سوری ۲۴ ساله  در تماس تلفنی با خبرگزاری فرانسوی گفت: من تنها شش ماه پیش به اودسا رسیدم، به این امید که صفحه جدیدی را زندگیم را به دور از جنگ باز کنم. من گم شده‌ام و نمی دانم چه کار کنم.

او خطاب به مقامات کشورش گفت: "منتظر چه هستید؟ این جنگ جهانی سوم است."

در میان کشورهای عربی، "مراکش" با بیش از ۸ هزار دانشجو در اوکراین بیشترین تعداد دانشجو را دارد و پس از آن "مصر" با بیش از ۳ هزار دانشجو قرار دارد.

صدها دانشجو از لبنان که دچار بحران مالی هستند نیز در شرایط جنگی نیز گرفتار شده‌اند. 

"سمیر" ۲۵ ساله دانشجوی بیروتی محصل در اوکراین گفت: مقامات کشور ما دستورالعملی برای جابجایی ما صادر نکرده اند.

او که در شهر خارکیف در نزدیکی مرز روسیه زندگی می‌کند، به خبرگزاری فرانسه گفت: به دلیل بحران مالی، لبنان را ترک کردم، ماشینم را فروختم و اندک پس اندازم را برای تحصیل در اوکراین استفاده کردم.

قبل از حمله روسیه به اوکراین، ۱۳۰۰ دانشجوی لبنانی در این کشور تحصیل می‌کردند.  عبدالله بو حبیب، وزیر امور خارجه لبنان در خصوص آخرین وضعیت این دانشجویان گفت که دولت در حال طراحی برنامه هایی برای کمک به اتباع گرفتار در اوکراین است.

کشورهای دیگری مانند "مصر" نیز متعهد شده اند که پروازهای بازگشت از لبنان را کشورهای همسایه را سازماندهی کنند.

اما برای "تونس" که در اوکراین سفارت ندارد، برقراری ارتباط با ۱۷۰۰ شهروند تونسی در اوکراین پیچیده است.

مقامات این کشور گفته‌اند که با سازمان های بین المللی مانند صلیب سرخ برای سازماندهی خروج در تماس بوده‌اند.


( ۶ )

نظر شما :