بوریس جانسون: به همکاری با بایدن در اهداف مشترک امید دارم
نخستوزیر انگلستان روز شنبه گفت به همکاری با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اهداف مشترک از جمله مقابله با تغییرات آب و هوایی امیدوار است.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، بوریس جانسون از نخستین تماس تلفنی خود با رئیس جمهور آمریکا برای استقبال از اعلامیههای بایدن مبنی بر پیوستن مجدد آمریکا به توافق ۲۰۱۵ پاریس و سازمان بهداشت جهانی استفاده کرد. آنها همچنین درباره چشماندازهای معامله تجارت آزاد صحبت کردند.
جانسون در توییتر اظهار کرد: اینکه امشب با جو بایدن صحبت میکنم عالی است. به تعمیق اتحاد دیرینه بین کشورهایمان همزمان با هدایت بهبودی سبز و پایدار از کووید ۱۹، چشم امید دوختهام.
یک سخنگوی جانسون اظهار کرد این دو رهبر "همچنین در مورد منافع یک معامله بالقوه تجارت آزاد بین دو کشور" صحبت کردهاند. بریتانیا سال گذشته اتحادیه اروپا را ترک کرد. تماس بایدن با جانسون، نخستین تماس او با یک رهبر اروپایی از زمان آغاز ریاست جمهوری بود.
جو بایدن روز شنبه به تقویت رابطه آمریکا با بریتانیا و دیگر متحدان ناتوی خود متعهد شد.
کاخ سفید اعلام کرد بایدن و جانسون در مورد همکاری، شامل همکاری از طریق سازمانهای چندجانبه برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و مبارزه با کووید ۱۹ صحبت کردند.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرد: بایدن همچنین قصد خود برای "تقویت رابطه خاص بین کشورهایمان و احیای روابط معاملاتی، تأکید بر نقش حیاتی ناتو در دفاع جمعی و ارزشهای مشترک ما" بیان کرد.
کاخ سفید اضافه کرد که بایدن تمایل خود به همکاری نزدیک با جانسون را همزمان با میزبانی G-۷ و کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در سال جاری توسط بریتانیا، نشان داده است.
این تماس همچنین شامل صحبتهایی درباره "نیاز به هماهنگی در اولویتهای سیاست خارجی مشترک از جمله چین، ایران و روسیه" بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا منتقد توافقات چندجانبه بهخصوص ناتو بود و با طرح این ادعا که برخی اعضا برای دفاع مبلغ کافی پرداخت نکردهاند، تهدید به ترک آن کرده بود.
بایدن در نخستین روز کاری خود تمایل به بازگشت به چندجانبهگرایی را از طریق اقدام اجرایی متعهد شدن آمریکا به پیوستن مجدد به توافق آبوهوایی پاریس نشان داد. ترامپ با طرح این انتقاد که توافق پاریس به کارگران آمریکا آسیب میزند، ایالات متحده را از آن خارج کرده بود.
بایدن تعهد مجدد کشورش به توافق پاریس را به عنوان پیشدرآمدی بر برنامه آبوهوایی خود توصیف کرده که خواستار قرار دادن کشور در مسیر رسیدن به انتشار کربن تا صفر تا سال ۲۰۵۰ است.
رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با "جاستین ترودو"، نخستوزیر کانادا و "آندرس مانوئل لوپز اوبرادور"، رئیس جمهور مکزیک صحبت کرد.
نظر شما :