روسیه: سیاست فشار حداکثری آمریکا، سیاست خفه کردن کشورهاست
نماینده روسیه در سازمان ملل متحد با اشاره به فشار حداکثری آمریکا علیه برخی از کشورها از جمله ایران، گفت: بهتر است این سیاست را سیاست خفه کردن یا خفقان حداکثری توصیف کنیم.
به گزارش ایسنا، واسلی نبنزیا در نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد که در مورد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد برگزار شده است، گفت: ما از حضور آقای ظریف و دبیرکل سازمان ملل متحد در این نشست استقبال میکنیم. همچنین از شرکت آقای پمپئو شرکت تشکر میکنیم اما متوجه هستیم که ایشان فعالیت زیادی دارد ولی جای تأسف دارد که صبر نکردند تا کلام همگان را بشنوند.
وی افزود: من در صحبتهای ایشان حتی یک بار نیز کلمه دیالوگ و همکاری را نشنیدم.
این دیپلمات روسی با بیان این که اقدامات آمریکا دیپلماسی چندجانبه را به خطر انداخته است، گفت: تحریمهای آمریکا علیه کشورها خلاف عقل سلیم و منافع کشورهاست. ما شاهد ادامه فشار حداکثری آمریکا هستیم و بهتر است که این سیاست را سیاست خفه کردن یا خفقان حداکثری توصیف کنیم. معلوم نیست که هدف این سیاست تغییر رژیم است یا ایجاد شرایطی که ایران نتواند نفس بکشد.
نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل افزود: مسئولیت بحران کنونی متوجه آمریکاست. این کشور دو سال پیش شروع کرد که توافق برجام را قدم به قدم تضعیف کند و سپس از آن خارج شد.
وی ادامه داد: برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل یک بسته تفکیکناپذیر هستند و کشورهای عضو برجام باید در چارچوب این قوانین عمل کنند.
نبنزیا گفت: آمریکا از تعهدات خود در برجام خودداری کرد و درها را در پشت خود بسته است. این کشور تحریمهای یکجانبهای وضع کرد که خلاف برجام و قطعنامه 2231 است. آمریکا یکی از ناقضان اصلی برجام بوده و دیگر کشورها را علیه عمل به برجام تهدید کرده است.
وی در ادامه تصریح کرد: شالوده برجام این درک شفاف بود که اگر ایران به تعهداتش عمل کند، تحریمها برداشته میشود. امروز شاهدیم که آمریکا از شورای امنیت میخواهد از خود یک دیدگاه یکجانبه نشان دهد.
نماینده روسیه در شورای امنیت سازمان ملل گفت: ما موضع خود را اعلام کردهایم. روسیه نمیتواند بپذیرد که آمریکا کمپین فشار حداکثری خود را به شورای امنیت بکشاند و به آن مشروعیت ببخشید. خواسته آمریکا حصر کامل ایران با استفاده از تمام ابزارهای ممکن است. با این سیاست صلح و ثبات بینالمللی از بین خواهد رفت و این تنها سادهانگاری است.
این مقام ارشد روسیه اظهار کرد: هیچ زمینه و دلایل قانونی یا حقوقی وجود ندارد که با آن تحریمهای تسلیحاتی ایران را تمدید کنیم. چنین تحریمی در گذشته مطرح نشده و نمیتوان آن را در شورای امنیت پیش برد.
وی در واکنش به اظهارات دبیرکل سازمان ملل گفت: ما تأسف خود را از گزارش دبیرکل سازمان ملل ابراز میکنیم؛ چرا که بیطرفانه نبود. وظیفه دبیرکل تحقیق در این زمینه نبوده و در آمادهسازی این گزارش مطالب از پیش تعیین شدهای را به وی القا کردهاند. ازریایی نهایی در خصوص فعالیت ایران در زمینه قطعنامه 2231 مغرضانه بوده است.
انتهای پیام
نظر شما :