تعهد کشورهای اهداکننده برای اختصاص ۱.۳۵ میلیارد دلار کمک به یمن
معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه از برگزاری کنفرانس حامیان مالی یمن و تعهد کشورهای اهداکننده برای اختصاص ۱.۳۵ میلیارد دلار کمک بشردوستانه به این کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، مارک لوکاک، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در سخنانی گفت که طرفهای حاضر متعهد به اختصاص نزدیک به یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار کمک بشردوستانه به یمن شدند اما "ما همچنان نیازمند مبلغ بیشتری هستیم و هیچگاه ملت یمن را رها نخواهیم کرد که با چالش بقا مواجه است."
لوکاک گفت که عربستان با تعهد ۵۰۰ میلیون دلاری بیشترین سهم را در میان دیگر کشورهای اهدا کننده دارد. این درحالی است که امارات متعهد به پرداخت مبلغی نشد.
وی افزود: وضعیت انسانی در یمن بسیار دشوار است، اوضاع معیشتی آن نیز وخیم است.
لوکاک در ادامه ابراز امیدواری کرد که تمام جهان کمکهای مالی به یمن ارائه دهند تا تمامی نیازهای ملت آن برآورده شود.
وی تصریح کرد: سازمان ملل یک طرح قابل اجرا دارد و درحال امدادرسانی و ارائه کمکهای بشردوستانه به بیش از ۱۰ میلیون یمنی است و همین مسأله باعث شد که اوضاع این کشور به حالت عادی نسبی بازگردد.
در همین راستا، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ابتدای این کنفرانس مجازی که با میزبانی عربستان برگزار شد، اظهار کرد: ما فرصت چندانی نداریم. ارزیابی نهادهای امدادرسانی این است که برای تداوم کمکهای اساسی به مردم یمن از جمله اقدامات مربوط به مقابله با شیوع کرونا در فاصله ژوئن تا پایان امسال دستکم به ۲.۴۱ میلیارد دلار نیاز دارند.
وی افزود: بدون این بودجه ۳۰ مورد از ۴۱ طرح مهم سازمان ملل متحد در یمن طی هفتههای آینده متوقف خواهد شد.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه تصریح کرد: مقابله با شیوع ویروس کرونا علاوه بر طرحهای بشردوستانه فوقالعاده، نیازمند اقدام فوری است.
طبق این گزارش، کنفرانس حامیان مالی یمن به دنبال جمعآوری ۲.۴ میلیارد دلار بود اما پس از برگزاری آن موفق به جمع آوری نیمی از این مبلغ شد.
در همین راستا، یان اگلند، رئیس شورای نروژی پناهجویان از تعهد کشورهای اهدا کننده به یمن برای اختصاص ۱.۳۵ میلیارد دلار استقبال کرد اما تأکید کرد که این مبلغ برای کاهش رنج ملت یمن کافی نیست.
وی در این باره افزود: میلیونها یمنی با خطر قحطی و شیوع کرونا مواجه هستند.
لیز گراند، هماهنگ کننده سازمان ملل در امور انسانی در یمن چند روز قبل از برگزاری این کنفرانس تصریح کرده بود: هر رقمی که پایینتر از ۱.۶ میلیارد دلار باشد، به معنای آن است که این روند با شکستهای فاجعه باری مواجه خواهد شد.
وی تاکید کرد: ما نخواهیم توانست غذایی را که مردم برای زنده ماندن به آن نیاز دارند، یا نظارت درمانی که به آن احتیاج دارند یا آب و تغذیه که به نجات از مرگ دو میلیون کودک مبتلا به سوء تغذیه کمک میکند، تامین کنیم.
این طرح انسانی که با هماهنگی با سازمان ملل انجام میشود، توانست در سال گذشته ۳.۲ میلیارد دلار را جمعآوری کند، اما از آغاز ۲۰۲۰ طبق گفته مارک لوکاک، مسئول کمکرسانیها در سازمان ملل، تنها ۴۷۴ میلیون دلار را به دست آورده است.
انتهای پیام
نظر شما :