وقتی دولت هند یک توئیت انتقادی را تاب نمی‌آورد

۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۰۵:۱۹ کد : ۱۹۸۹۹۸۵ سرخط اخبار

توئیت وزیر امور خارجه ایران در محکومیت اقدامات خشونت‌آمیز سازمان‌یافته علیه مسلمانان هند، احضار سفیر ایران در دهلی‌نو را به وزارت خارجه هند به همراه داشت.

وقتی دولت هند یک توئیت انتقادی را تاب نمی‌آورد

 به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، امروز (سه‌شنبه) خبری در رسانه‌های هندی منتشر شد با این مضمون که وزارت خارجه هند امروز «علی چگنی» سفیر ایران در دهلی نو را به خاطر توئیت وزیر خارجه ایران درباره «خشونت‌های سازمان یافته علیه مسلمانان در هند» فراخوانده است.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب در توئیتی در واکنش به اقدامات خشونت آمیز علیه مسلمانان در هند نوشته بود: «ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم می‌کند. از مقامات هندی می‌خواهیم که رفاه همه هندی‌ها را تضمین کنند و اجازه ندهند این آدمکشی بی معنا ادامه یابد. مسیر پیش رو باید براساس گفتگوی مسالمت آمیز و حاکمیت قانون باشد.»

 

13981213000273_Test_NewPhotoFree.JPG

 

در همین خصوص «علی چگنی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو امروز (سه‌شنبه) در محل وزارت خارجه هند حضور یافت و با «دیپاک میتال» مدیرکل سیاسی این وزارتخانه دیدار و گفتگو کرد.

 

13981213000365_Test_PhotoL.jpg

 

طرف هندی در این دیدار نسبت به مواضع اتخاذ شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص حوادث اخیر دهلی، مراتب ناخشنودی مقامات متبوع خود را اعلام و خواهان اعلام سریع این موضع به دولت ایران شد و سفیر ایران با یادآوری روابط دوستانه بین دو کشور، ضمن اشاره به سوابق خوب کشور هندوستان در دیدگاه مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که به همزیستی مسالمت آمیز و توام با صلح و تسامح به رغم تنوع قومی، دینی و مذهبی مشهور است، ابراز امیدواری کرد که با درایت دولت و مسئولان هند آرامش و دوستی بین همه شهروندان هندی در سایه قانون و تامین حقوق همگان برقرار شود.
چگنی اطمینان داد که نظرات طرف هندی را به تهران منتقل خواهد کرد. (اینجا بخوانید)

البته پیش از این نیز سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه (+) روز دوشنبه در نشست خبری که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد درباره خشونت‌ها علیه مسلمانان هند عنوان کرده بود: جمهوری اسلامی ایران با نگرانی اخبار هند درباره جنگ‌ها و اختلافات قومی و مذهبی را در این کشور دنبال می‌کند و از آنچه رخ داده بسیار متاسفیم. هند را کشوری با تساهل مذهبی که هفتاد و دو ملت در آن زندگی می‌کنند و همیشه در کنار هم با آرامش و همزیستی مسالمت آمیز زندگی می‌کنند، می‌شناسیم. اخباری که می‌شنویم خیلی نگران کننده است و امیدواریم هر چه زودتر به خشونت‌ها علیه مسلمانان در هندوستان خاتمه داده شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین عنوان کرده بود: با درایتی که در بین مقامات هندی سراغ داریم اطمینان داریم مجددا هندوستان را به مقر مسالمت آمیز همه اقوام تبدیل خواهند کرد. این اخبار نگران کننده و ناامید کننده و باعث تاسف است و ایران از کانال‌های رسمی این قضیه را دنبال کرده و امیدواریم هر چه سریع‌تر این خشونت‌ها پایان یابد و ثبات و آرامش به اقلیت‌ها در هند به ویژه مسلمانان باز گردد.

گفتنی است به دنبال اعتراضات گسترده اخیر در هند در اعتراض به قانون جنجالی شهروندی که علیه مسلمانان به شمار می‌رود، خشونت هندوها علیه مسلمانان در این کشور به شدت افزایش یافته است. در دسامبر سال ۲۰۱۹، مجلس اعیان پارلمان هند، لایحه اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان از کشورهای همسایه را تصویب کرد. منتقدان معتقدند که این لایحه بخشی از دستور کار دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر این کشور برای به حاشیه راندن مسلمانان ین کشور و اهانت به اصول برابری در قانون اساسی هند است. طبق این قانون اقلیت‌های دینی کشورهای منطقه از جمله هندوها، سیک‌ها و مسیحیان می‌توانند تابعیت هندی دریافت کنند، اما مسلمانان از دریافت آن محروم هستند.

 

13981212000213_Test_PhotoL.jpg

 

در همین زمینه روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد که در خشونت‌های اخیر در شمال شرق دهلی نو تعدادی از مساجد به آتش کشیده و مسلمانان زنده زنده در خانه‌هایشان سوزانده شده‌اند و یا آنها را به خیابان‌ها کشانده و مورد ضرب و شتم شدید قرار داده‌اند. فروشگاه‌ها و اماکن متعلق به مسلمانان به آتش کشیده شده و در خیابان‌هایی که مسلمانان و هندوها پیش از این مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می‌کردند اجساد کف خیابان دیده شده و مغازه ها و منازل زیادی تخریب شده‌ است.

 

13981212000957_Test_PhotoL.jpg

 

لازم به ذکر است که شبکه ان دی تی وی هند گزارش داده است در درگیری‌ها در دهلی‌نو از ۲۳ تا ۲۶ فوریه تعداد ۴۷ نفرکشته شده‌اند که اغلب آنها مسلمان هستند.

خشونت‌ها در هند علیه مسلمانان با واکنش زیادی در داخل ایران مواجه شده و در همین خصوص اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه‌های سراسر کشوردر نامه‌هایی خطاب به مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و علی باقری کنی معاون امور بین‌الملل و دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه خواستار اقدام کارآمدی در حمایت از مسلمانان مظلوم هند شدند.

به گزارش فارس، حال در شرایطی که خشونت‌ها علیه مسلمانان در هند رو به افزایش است و دولت هند موظف به حمایت از همه شهروندانش است، چگونه یک توئیت و اعلام موضع ایران به عنوان کشور مسلمان که بر طبق قانون اساسی و اصل ۱۵۲ «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران بر اساس نفی هر گونه سلطه‌جویی و سلطه‌پذیری، حفظ استقلال همه‌جانبه و تمامیت ارضی کشور، دفاع از حقوق همه مسلمانان و عدم تعهد در برابر قدرت‌های سلطه‌گر و روابط صلح‌آمیز متقابل با دول غیر محارب استوار است»، حمایت از مسلمانان در سراسر اقصی نقاط جهان جزو وظایفش است، را تحمل نکرده و با فراخواندن سفیر ایران نسبت به مواضع ایران گلایه کرده است؟

انتهای پیام/


( ۲ )

نظر شما :

ایران ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۷
اگر کسی چشم برزخ داشته باشه می فهمه که این کارها همش کار صهیونیستی جهانی و یهودیت کثیفه که با توجه به نفرتی که از مسلمان ها داره سعی میکنه با نفوذ غیر مسلمان ها رو علیه مسلمان ها تحریک کنه از بودایی ها در بنگلادش تا هندوها در هند و خصوصا مسیحی ها در غرب و. ... پس ما نباید خودمون رو تا جایی که میشه با این ملت ها درگیر کنیم ، و بیشتر تمرکزمون روی انتی نفور ضد یهودیت در بین این مردم باشه
فدوی ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۷:۲۷
جناب ایران ، چشم برزخی نمی خواهد . این رخداد 1400 سال است که مداوم تکرار می شود اما هیچگاه به شدت الان که صهیونیست ها بر ارکان قدرت ابرقدرت دنیا مسلط شده اند ، نبوده است .
کشمیری ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۷:۵۷
متاسفانه ادامه اشغال کشمیر توسط پاکستان و عدم تمایل برای حل این مسئله موجبات نفرت ملی گرایان هنو از مسلمانان را فراهم کرده است. اصافه بر آن رفتار خود مسلمانان هند و نفوذ وهابیون و دسیسه صهیون نیز مزید بر علت شده است.
محمد ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۲۲:۳۷
وظیفه ی اخلاقی ایران هست که به هند اعتراض کند .هزینه ان هر چقدر هم هست باید داد
مسعود ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۳:۱۳
ایران اسلامی"ام القرای " جهان اسلام است و هر کجا مسلمانی دردو رنجی بکشد ایران به دادخواهی خواهد رفت و این قابل معامله نیست!
رسولی ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۵:۴۳
جناب محمد همان هزینه فلسطین کافی است ، نیازی نیست هند و اویغور و ... را هم اضافه کنید. به فکر ملت ایران باشید. این مردم چه گناهی دارند که زندگی و آینده و جوانیشان این طور در تحریم و فشار باشد.
امیر ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ | ۰۰:۵۸
یک نفر توضیح بده وزیر خارجه هند راجع به اتفاقات آبان ماه در ایران چند تا توئیت خطاب به نظام ما زد تا بهتر بفهمیم چرا الان ناراحت هستند! اشتباه هندی ها اینه که مثل روسیه و چین به ما سلاح نمیفروشن تا در مقابل کشتار مسلمانان در هند هم مثل بلایی که سر مسلمانان ایغور و چچن آمده سکوت مطلق بکنیم! هموطنانی که بحث وظیفه اخلاقی به عنوان کشور مسلمان و ام القرای اسلام و این حرفها رو وسط میکشن لطفا این توجیهات کودکانه رو برای رسانه های زرد که تعدادشون هم کم نیست کنار بگذارند نه سایت دیپلماسی ایرانی که مخاطب تحصیلکرده و با مطالعه و دنیا دیده داره!