نشست شورای امنیت۷؛ آمریکا: آماده توافق جدید با ایران هستیم
معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با موضوع برجام به تکرار ادعاها علیه ایران پرداخت.
به گزارش گروه مانیتورینگ بینالملل خبرگزاری فارس، «جاناتان کوهن»، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با موضوع برجام ادعاها علیه ایران را تکرار کرد.
او ایران را به بیثبات کردن منطقه و حمایت از گروههای تروریستی و حمله به کشتیهای تجاری متهم کرد. وی همچنین ادعا کرد ایران با نقض قوانین سازمان ملل، به گروههای تحت حمایت خود سلاح ارسال میکند.
کوهن همچنین مدعی شد سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیرغم محدودیتهای مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱، «آزادانه به مناطق مختلف خاورمیانه سفر میکند.» او مدعی شد سایر مقامهای ایران هم با نقض این مفاد قطعنامه، در حال سفر به مناطق مختلف خاورمیانه هستند.
مقام آمریکایی به بیانیه ایران برای عبور از سقفهای برجامی مربوط به ذخائر اورانیوم اشاره کرد و گفت: «اقدامات ایران بسیار مضر هستند و انزوای این کشور را بیشتر خواهد کرد.»
وی در ادامه گفت: «آقای رئیس، سرپیچی ایران از [قطعنامه] شورای امنیت و رفتارهای بیپروای این کشور که تهدیدی علیه صلح و امنیت است نباید به نام حفظ یک توافق، کماهمیت انگاشته شوند.»
کوهن در سازمان ملل متحد در ادامه سخنان خود مدعی شد که کشور او مقصر معضلات اقتصادی ایران نیست. او گفت: «رفتار خود ایران به سقوط اقتصادی این کشور منجر شده است. این روایت غلط که آمریکا مقصرمعضلات اقتصادی ایران است، فراتر از مقاصدی است که در پیوست B قطعنامه ۲۲۳۱ درج شده است.»
مقام آمریکایی در بخش دیگری از سخنانش مدعی شد که آمریکا تمایل خود را برای گفتوگو با ایران جهت دستیابی به «توافقی بهتر» اعلام کرده است. مقام آمریکایی تصریح کرد: «ایالات متحده به روشنی تمایل خود را برای گفتوگو با ایران بر سر توافقی که به نحو بهتری در خدمت صلح و امنیت بینالمللی باشد، ابراز کرده است.»
جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه آمریکا میز مذاکره را ترک کرده، تأکید کرده وارد گفتوگو با این کشور نخواهد شد. حضرت آیتالله خامنهای، مقام معظم رهبری روز ۸ خرداد پیشنهاد مذاکره را تاکتیک آمریکا برای تکمیل راهبرد فشار علیه ایران توصیف کردند.
نماینده آمریکا در ادامه ضمن متهم کردن ایران به کشتیهای تجاری در منطقه خلیج فارس گفت: «ما قصد داریم از همه آنچه در توان داریم، از جمله بهروز کردن نظام تحریمهای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، برای مهار رفتارهای مخرب ایران استفاده کنیم.»
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته در ادامه کارشکنیهای دولت آمریکا در اجرای توافق هستهای برجام به مشارکت کشورش در این توافق پایان داد و تحریمهای یکجانبه علیه ایران را احیا کرد.
او بعد از خروج از این توافق در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی قرار داده، از صدور معافیتهای تحریمی برای مشتریهای نفت ایران خودداری کرده و چندین ناو و بمبافکن به منطقه اعزام کرده است.
ارتش آمریکا در جدیدترین اقدام تحریکآمیز پنجشنبه هفته گذشته (۳۰ خرداد) یک پهپاد جاسوسی از نوع «گلوبالهاوک» را به نزدیک مرزهای ایران ارسال کرد. نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این پهپاد را بعد از تجاوز حریم هوایی ایران سرنگون کرد.
نظر شما :