لبنان خواستار لغو تعلیق عضویت دمشق شد
وزیر خارجه لبنان پیش از نشست توسعه اقتصادی و اجتماعی سران عرب که امروز (شنبه) در بیروت از سرگرفته میشود، تاکید کرد، سوریه خلأ بزرگی در کنفرانس بیروت است و باید به آغوش کشورهای عربی بازگردد نه اینکه در آغوش تروریسم باشد.
به گزارش ایسنا، جبران باسیل، وزیر خارجه دولت موقت لبنان در سخنرانی خود در روز جمعه در نشست کمیته وزارتی پیگیری روند اجلاس سران عرب گفت، متاسفانه به دلیل نبود برخی کشورهای عربی در نشست ما به عنوان اعراب نمیدانیم چطور باید از یکدیگر محافظت کنیم.
وی افزود: سوریه بزرگترین خلأ در کنفرانس ماست و نبود آن مایه نگرانی است.
باسیل تاکید کرد: سوریه باید بدون اجازه خارجیها در آغوش ما باشد نه اینکه در آغوش تروریسم. معنای اینکه اتحادیه عرب عضویت سوریه را تعلیق کرده و آن را تحریم کرده چیست و چه موفقیتی در این باره داشته است؟
وزیر خارجه لبنان از شرکتکنندگان عرب خواست دیدگاه اقتصادی یکپارچهای را براساس عدم مداخله در امور داخلی یکدیگر تدوین کنند چراکه برخی کشورهای عربی به اصل تقسیم مشکلات و وظایف احترام نگذاشتند و مشکلات را بر دوش دیگران و ملتهای ما در داخل انداختند.
وی افزود: ما به خارجیها در مقابل سلاح پول میدهیم تا همدیگر را بکشیم.
باسیل تاکید کرد: باید این نشست مناسبتی برای بیدار کردن وجدانهایمان در مقابل تلاشهایی برای نابودی هویت و تنوع قومی ما باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی لبنان یادآور شد: ما با چالشهای عظیمی از جنگ و فقر و سوء تغذیه گرفته تا افراطگرایی و تروریسم رنج میبریم و در تحقق خواستههای ملتهایمان شکست خورده و نتوانستهایم ملتهایمان را در سرزمینهایشان نگه داریم.
وی از کشورهای عربی خواست همدیگر را رها نکنند و به داد همدیگر برسند تا اتحادیه عرب و ماهیت عربیشان خدشه دار نشود.
بعد از باسیل احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب سخنرانی کرد. او نسبت به عدم مشارکت هیئت لیبی در اجلاس بیروت ابراز تاسف و ناراحتی کرد.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت، این نشست در زمانی بسیار مهم برگزار شده به طوریکه مساله توسعه در ابعاد اقتصادی و فرهنگی و زیست محیطی دغدغه اول جهان عرب است.
وی خاطرنشان کرد، کشورهای عربی توان مقابله با تحولات اقتصادی و علمی عظیم را ندارند و تکامل اقتصادی و هماهنگی و سیاستگذاریها در زمینههای توسعهای ضروری هستند.
سپس ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین در سخنرانی خود به مساله قدس پرداخت و گفت: قدس در معرض وحشتناکترین طرحهای یهودی سازی با هدف تغییر آثار قانونی، سیاسی و دینی آن قرار دارد.
مالکی گفت: ما باید توانمندیهای اقتصادی خود را برای حمایت از امنیت ملیمان به خدمت بگیریم. هر چه قدر زمان طول بکشد ما باز هم بر حق بازگشت تاکید خواهیم کرد و از کشورهای عربی میزبان آوارگان فلسطینی تقدیر میکنیم.
وزیر خارجه فلسطین تاکید کرد: ملت فلسطین هرگز تسلیم طرحهای شهرکسازی و استعمارگری و یهودی سازی و نابودی هویت و جنایتهای جنگی و نقض حقوق بشر و بازداشت و قتل نمیشوند.
محمد علی الحکیم وزیر خارجه عراق نیز گفت: عراق از فلسطینیها در حقوق مشروعشان حمایت میکند و باید با طرحهای یهودی سازی مقابله کرد.
وزیر خارجه عراق تاکید کرد، استراتژی عربی در زمینه انرژی از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۳۰ یکی ار اصلهای مهم در زمینه توسعه پایدار و ارتقای سطح زندگی اقتصادی و اجتماعی شهرواندان عربی است.
وی خاطرنشان کرد، مشکل آوارگان برای کشورهای میزبان نگرانی انسانی همیشگی است و عراق پیشنهاد اجرای طرحهایی توسعهای در کشورهای میزبان از جمله اردن و لبنان را دارد.
وزیر خارجه عراق با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی آن را یکی از اصلهای ثبات و امنیت منطقه عربی خواند.
ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن نیز قدس را کلید صلح دانست و گفت باید از آن محافظت شود.
وی خاطرنشان کرد، باید برای تضمین فعالیت آنروا تلاش کرد.
وزیر خارجه اردن خاطرنشان کرد، باید خونریزیها در سوریه متوقف شوند و نقش عربی برای ایجاد حل سیاسی برای بحران سوریه احیا شود.
الصفدی تاکید کرد، در یمن بحرانی فاجعهآمیز مشاهده میشود که باید پایان یابد و ثبات نیز به لیبی بازگردد.
همچنین محمد علی الحکیم وزیر خارجه عراق بعد از دیدار با جبران باسیل در حاشیه نشست وزیران خارجه گفت، تعلیق عضویت سوریه از همان ابتدا اشتباه بود و ما با طرف سوریه در ارتباط دائمی هستیم.
وی افزود: برای بازگرداندن تدریجی سوریه به آغوش کشورهای عربی تلاش میکنیم. عراق در این زمینه موضعی مشخص دارد.
این در حالی است که اطلاعاتی به دست المیادین رسیده مبنی بر اینکه نخست وزیر عراق به دلیل حضور ضعیف کشورهای عربی در این نشست شرکت در این نشست را لغو کرده است.
حسام زکی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب پیش از نشست وزیران خارجه گفته بود، سوریه از اتحادیه عرب طرد نشده و بازگشتش حتمی است. آنچه رخ داده تعلیق مشارکت هیئتهای سوری در نشستهای اتحادیه عرب است و تعلیق مشارکت این کشور با توافق خواهد بود.
حفظ امنیت نشست اجلاس سران عرب را طی امروز علاوه بر نیروهای گارد جمهوری، نیروهای سازمانهای امنیتی با حضور ۵۰۰ افسر و ۷۵۰۰ افسر و نیروی ارتش، نیروهای امنیت داخلی، نیروهای امنیت عمومی و امنیت کشور تامین میکنند.
نظر شما :