هشدار مقامات امنیت ملی آمریکا درباره سیاست های ترامپ

استراتژی واشنگتن در قبال تهران جرقه ای برای جنگ می شود

۰۳ مهر ۱۳۹۷ | ۱۰:۰۰ کد : ۱۹۷۹۱۲۵ اخبار اصلی آمریکا خاورمیانه
دونالد ترامپ از زمان روی کار آمدن در کاخ سفید اتخاذ رویکردی شدیدالحن در قبال ایران را وعده داده و در همین راستا از برجام خارج شده و تحریم ها علیه کشورمان را مجددا اعمال کرده است. اما شدت اقدامات واشنگتن به اندازه ای بوده که بسیاری از چهره های مطرح سیاست خارجی آمریکا بر این باورند که در دیپلماسی را به کلی بسته و گزینه ای جز جنگ یا تسلیم برای ایران باقی نگذاشته است.
استراتژی واشنگتن در قبال تهران جرقه ای برای جنگ می شود

نویسنده: برندون کانرادیس

دیپلماسی ایرانی: در حالی که رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل متحد آماده می شود، گروهی متشکل از سران امنیت ملی از هر دو حزب دموکرات و جمهوری خواه ایالات متحده روز یکشنبه هشدار دادند که استراتژی دولت دونالد ترامپ در رابطه با ایران می تواند به یک درگیری بزرگتر بیانجامد.

«ائتلاف ملی برای جلوگیری از تسلیحات هسته ای ایران» بیانیه ای منتشر کرده که در آن بیش از 50 شخصیت برجسته سیاست خارجی گفته اند کمپین دولت ترامپ برای اعمال فشار علیه تهران ایران را با دو گزینه «کاپیتولاسیون یا جنگ» مواجه ساخته است. نویسندگان این بیانیه آورده اند: «استراتژی دولت ترامپ در قبال ایران این است که در راستای ترغیب ایران به تغییر رفتار، این کشور را تحت حداکثر فشار اقتصادی، سیاسی و نظامی قرار دهد و اگر این موارد خود به تغییر نظام در ایران منجر نشوند، دولت تهران را به اقدام مستقیم در این زمینه تهدید کند. اما واشنگتن از آنجایی که هیچ تعامل دیپلماتیکی در رابطه با 12 خواسته مطرح شده از تهران انجام نداده، تنها دو گزینه کاپیتولاسیون (تسلیم) و جنگ را برای آن باقی گذاشته است.»

از جمله امضاکنندگان این نامه مادلین آلبرایت، وزیر اسبق امور خارجه، جیمز کلپر، رئیس سابق اطلاعات ملی، ریچارد لوگار و کارل لوین سناتورهای پیشین از احزاب جمهوری خواه و دموکرات بوده اند که گفته اند تصمیم رئیس جمهوری ترامپ به خارج کردن ایالات متحده از توافق هسته ای ایران در ماه مه دستیابی به اهداف دولت را دشوارتر کرده است. آنها در ادامه آورده اند: «سیاست پیشنهادی دولت ترامپ در رابطه با تغییر نظام در ایران بازتاب تفکری متوهم و تفسیر اشتباه از اطلاعات درباره آسیب پذیری ایران بوده است. حمله ایالات متحده به عراق در سال 2003 یادآور ناتوانی ما در ارزیابی دقیق تاثیرات دراز مدت اقدامات ایالات متحده است.»

اما این نامه تماما انتقاد از استراتژی دولت ترامپ در قبال ایران نبوده است و بر اهمیت عدم دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای تاکید می کند که ترامپ و مشاورانش هم از مدت ها پیش تضمینی برای همین مساله را خواستار بوده اند.

این نامه در فاصله زمانی کوتاهی پس از آن منتشر شد که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، ایالات متحده را در حمایت از شبه نظامیانی که به رژه نظامی در اهواز حمله کردند، مقصر دانست. این حمله دست کم 29 کشته و 70 زخمی بر جا گذاشت. ایران، آمریکا و عربستان سعودی که متحد نزدیک آن در منطقه محسوب می شود را به سازماندهی این دسیسه متهم کرده است.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد روز یکشنبه این اتهامات را رد کرد و گفت ایالات متحده مسئول این حمله نبوده است و دولت ترامپ هیچ علاقه ای به تغییر نظام در ایران ندارد.

این نامه همچنین در حالی منتشر شد که قرار است دونالد ترامپ در نشست های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور یابد و ریاست جلسه شورای امنیت با موضوع منع گسترش تسلیحات کشتار جمعی را بر عهده داشته باشد. ناظران پیش بینی کرده اند که رئیس جمهوری آمریکا از این فرصت برای حمله به ایران استفاده کند.

ترامپ پس از ورود به کاخ سفید وعده داد نسبت به باراک اوباما، رئیس جمهوری پیش از خود، رویکردی شدیدالحن تری در قبال ایران اتخاذ کند. او در این راستا جان بولتون، یکی از مخالفان سرسخت ایران را وارد کابینه خود کرده و به عنوان بخشی از خروجش از توافق هسته ای ایران در ماه مه، در صدد اعمال مجدد تحریم های اقتصادی علیه این کشور برآمده است.

منبع: هیل / مترجم: طلا تسلیمی

 

کلید واژه ها: برجام سیاست ترامپ در قبال ایران پیامد خروج آمریکا از برجام جنگ آمریکا و ایران


( ۱ )

نظر شما :