آمریکا تلاش می کند برجام بی خاصیت شود

۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۳ کد : ۱۹۷۶۳۱۶ سرخط اخبار

یوسف مولایی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره احتمال خروج آمریکا از برجام و اقدامات پس از آن توسط دو طرف افزود: به نظر من آمریکا از برجام خارج نخواهد شد بلکه سعی خواهد کرد که این قرارداد بین المللی را به نوعی دچار ضعف از درون و فروپاشی کند. 
وی خاطرنشان کرد: آمریکایی ها هزینه فروپاشی و برهم خوردن توازن بین حقوق و تعهدات ایران را سعی می کنند به طرف مقابل برگردانند یعنی نمی خواهند خروج آشکار با نقض تعهدات بین المللی داشته باشند. 
استاد حقوق بین الملل دانشگاه تهران یادآور شد: آمریکایی ها به دنبال ایجاد تردید در بازارهای بین المللی بخصوص بازارهای مالی هستند تا برای سرمایه گذاران علاقه مند به حضور در ایران ایجاد ترس کنند و وقتی فضای وحشت در حوزه اقتصادی ایجاد شود، دیگر این کشور نمی تواند از منافع اقتصادی برجام بهره مند شده و به تدریج فقط از برجام، تعهدات آن بر دوشش می ماند و دیگر منفعتی ندارد. 
مولایی خاطرنشان کرد: در این زمان دیگر برجام خاصیت خود را از دست داده و زمانی که از نظر حقوقی فعال نباشد، اهمیتی ندارد که آمریکا از برجام خارج شود یا خیر، پس لازم نیست که دولت واشنگتن بطور رسمی از آن خارج شود. 
وی ادامه داد: به همین دلیل آمریکا تمامی تلاش خود را می کند که برجام را به جسمی کاملا بی جان و بی خاصیتی تبدیل کند تا ایران از منافع آن برخوردار نشود و ایرانیان به این نتیجه برسند که عطای آن را به لقایش ببخشند. 
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا قرار است 22 اردیبهشت درباره تمدید توقف تحریم های کنگره آمریکا بر ضد ایران تصمیم بگیرد و به کنگره این کشور اعلام کند. تصمیمی که تحلیلگران و بیشتر دیپلمات های حوزه برجام معتقدند بار سنگین هزینه آن به لحاظ اعتبار بین المللی، سیاسی و حتی اقتصادی نه تنها متوجه دولت آمریکا و شرکای برجام، بلکه متوجه امنیت جهانی خواهد بود. 
ترامپ در 18 ماه گذشته نیز هر بار با فضاسازی های رسانه ای تلاش کرده آینده برجام را با چالش مواجه کند و اکنون نیز که قرار است در 22 اردیبهشت تصمیم خود را برای یک دوره سه ماهه دیگر اعلام کند، اروپایی ها را با دغدغه و اما و اگرهای «شاید آمریکا از برجام خارج بشود یا نشود» رو به رو کرده است. 
این در حالی است که ترامپ در ماه اکتبر 2017 (مهرماه 96) گفته بود که این بار آخر است که توقف اجرای تحریم ها بر ضد ایران را تمدید می کند، البته وی در ابتدای سال 2018(ماه ژانویه) نیز به نوع دیگری توقف تحریم ها بر ضد تهران را تایید و تکرار کرد و حالا باید ببینیم وی در ماه می 2018 برای تداوم توقف تحریم ها چه تصمیمی می گیرد. 
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در روزهای گذشته و در مصاحبه های مختلف اعلام کرده بود که اگر آمریکا از برجام خارج شود، ایران با سرعتی باورنکردنی به نقطه پیش برجام و بیشتر از آن بازخواهد گشت. 


نظر شما :