فرافکنی نماینده آمریکا علیه ایران در نشست ’ان پی تی’

۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۱ کد : ۱۹۷۶۲۴۳ سرخط اخبار

به گزارش ایرنا ، در حالی که مقامات بین المللی از جمله یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها بر اهمیت توافق هسته ای برجام به عنوان یک دستاورد بزرگ برای نظام بین المللی منع اشاعه هسته ای تاکید کرده اند و اکنون دولت آمریکا برجام را با تردید رو به رو کرده است ، 'کریستوفر فورد' دستیار وزارت امور خارجه آمریکا بدون هیچگونه اشاره ای به برجام ، مدعی شد که نظام منع اشاعه هسته ای با یک چالش واقعی از سوی ایران رو به رو است.
فورد روز دوشنبه در نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه هسته ای ( ان پی تی) در ژنو گفت: امروز نظام منع اشاعه هسته ای با تهدیدهای بزرگی رو به رو است. در درجه اول ، نظام منع اشاعه با یک چالش فوری به علت تولید سلاحهای هسته ای و سامانه های پرتابی توسط جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره شمالی) رو به رو است. 
وی افزود: نظام منع اشاعه هسته ای با یک چالش بلندمدت متفاوت اما در عین حال بسیار واقعی از سوی ایران رو به رو است و این توانایی را حفظ کرده که پس از چندین سال بطور خطرناکی به تسلیحاتی کردن (برنامه هسته ای) نزدیک شود. 
این مقام آمریکایی ادعا کرد: ایران به مدت سالها بطور غیرقانونی و مخفیانه درصدد تولید سلاح هسته ای بود. 
اظهارات این مقام آمریکایی در حالی است که 'مایک پمپئو' رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و نامزد تصدی وزارت خارجه آمریکا بتازگی در جلسه مجلس سنا آمریکا تصریح کرد: ایران نه پیش از برجام و نه پس از برجام در حال حرکت به سمت سلاح هسته ای نبوده است. 
آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها از برجام به عنوان یک دستاورد بزرگ در زمینه راستی آزمایی و منع اشاعه هسته ای یاد کرده و در نشست فصلی اسفند ماه (مارس) شورای حکام با تاکید بر اهمیت توافق هسته ای با ایران گفت: شکست برجام زیان بزرگی برای راستی آزمایی هسته ای و چندجانبه گرایی خواهد بود.
نماینده آمریکا در نشست کمیته مقدماتی کنفرانس بازنگری ان پی تی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت : ما نمی توانیم اقدامات کشورهایی که زرادخانه هسته ای خود را توسعه می هند و نوسازی می کنند و مانند دولت روسیه همسایگان را تهدید می کنند ، نادیده بگیریم. 
وی افزود: همچنین نمی توانیم تاثیرات کاربرد مکرر سلاح شیمیایی در سوریه و حمله اخیر با سلاح شیمیایی در 'سالزبری' (انگلیس) را نادیده بگیریم. 
این ادعاها در حالی است که ادعاهای حمله شیمیایی در سوریه و همچنین سالزبری توسط نهادهای مربوطه بین المللی تائید نشده است و از سوی دیگر خود آمریکا در حال نوسازی زرادخانه هسته ای با ساخت سلاح های هسته ای کوچک است. 
نماینده آمریکا همچنین بدون اشاره به تهدید هسته ای رژیم صهیونیستی برای خاورمیانه و جهان به علت داشتن سلاحهای هسته ای و عدم عضویت در پیمان 'ان پی تی' ، از اقدام تجاوزکارانه این رژیم در حمله به یک رآکتور سوریه در سال 2007 دفاع کرد و مدعی شد: تلاشهای سوریه برای تولید سلاح هسته ای با کاربرد زور توسط اسرائیل متوقف شد. 

کلید واژه ها: منع اشاعه هسته ای


نظر شما :