آیا انتخابات 2018 روسیه، «مرد یخی» را ذوب می‌کند؟

۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۸:۰۴ کد : ۱۹۷۵۵۸۹ سرخط اخبار

این دور از انتخابات ریاست جمهوری روسیه روز یکشنبه در فضایی برگزار می شود که اکثر نظرسنجی ها برتری رئیس جمهور فعلی این کشور از دیگر رقبایش را ترسیم می کند اما باید منتظر ماند و دید صندوق های رأی چه سرنوشتی برای روسیه رقم می زنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 در روسیه صبح روز یکشنبه 18 مارس (27 اسفندماه) در تمام شهرهای این کشور آغاز خواهد شد. و برای نخستین بار است که این انتخابات در سومین یکشنبه از ماه مارس قرار است که برگزار شود. تا پیش از این دومین یکشنبه ماه مارس به عنوان روز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روسیه در نظر گرفته شده بود و تنها در مواردی استثنا بود که برگزاری انتخابات به سومین یکشنبه ماه مارس منتقل می شد اما از سال 2017 میلادی این تاریخ رسما در متمم قانون انتخابات روسیه گنجانده شده است.

در این دور از انتخابات ریاست جمهوری روسیه 7 کاندیدای دیگر قرار است با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری فعلی این کشور برای کسب کرسی ریاست جمهوری رقابت کنند.

«پاول گرودینین»، «ولادیمیر ژیرینوفسکی»، «سرگئی بابورین»، «گریگوری یولینسکی»، «بوریس تیتوف»، «ماکسیم سریکین» و یک زن به نام «کسنیا سابچاک» رقبای «ولادیمیر پوتین» در این دور از انتخابات روسیه خواهند بود؛ انتخاباتی که بنا به گزارش شبکه «سی ان ان» آمریکا، اکثر نظرسنجی ها از برتری پوتین با اختلاف بسیار زیاد بر دیگر رقبایش حکایت دارد.

 

رئیس جمهور در روسیه برای تصدی یک دوره 6 ساله در کاخ کرملین انتخاب می شود. دوره ریاست جمهوری در این کشور تا سال 2008 میلادی 4 ساله بود اما در این سال و در دوره ریاست جمهوری «دیمیتری مدودف» رئیس جمهور پیشین روسیه مصوب شد که دوره ریاست جمهوری 6 ساله شود.

بنا بر ماده 81 قانون اساسی فدراسیون روسیه، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در این کشور باید حداقل 35 سال سن داشته و طی 10 سال گذشته در این کشور اقامت دائمی داشته باشد. علاوه بر این، رئیس جمهور در روسیه نمی تواند بیش از دو دوره متوالی این سمت را عهده دار باشد.

احزاب مختلف در روسیه برای اینکه بتوانند یک کاندیدا برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کنند، باید یا در پارلمان این کشور کرسی داشته و یا بتوانند دست کم 100 هزار امضا در حمایت از خود جمع آوری کنند. از سوی دیگر کاندیداهایی که به صورت مستقل قصد شرکت در انتخابات ریاست جمهوری روسیه را دارند نیز باید بتوانند دست کم 300 هزار امضا جمع کنند تا کاندیداتوری آنها رسمیت پیدا کرده و به ثبت برسد.

فرایند ثبت نام از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری روسیه در فاصله تعطیلات زمستانی انجام گرفت و در تاریخ 31 ژانویه 2018 میلادی به پایان رسید تا اینکه در نهایت هشت نفر به عنوان کاندیدای نهایی این دور از انتخابات روسیه معرفی شدند. در ادامه اندکی با این 8 نفر بیشتر آشنا شویم.

 

«ولادیمیر پوتین»

وی 65 سال سن دارد و رئیس جمهور فعلی روسیه است که در تاریخ 6 دسامبر رسما اعلام کرد قصد دارد برای انتخاب مجدد در تصدی سمت ریاست کاخ کرملین تلاش کند. وی پیش از این نیز دو دوره رئیس جمهور روسیه بوده و اگر این بار نیز انتخاب شود، این چهارمین دوره ای خواهد بود که در جایگاه رئیس جمهور روسیه می نشیند.

 

پوتین در سال 1999 برای نخستین بار وارد سطح عالی سیاست روسیه شد و به مقام نخست وزیری رسید.. وی در سال های 2000 تا 2008 رئیس جمهور روسیه و در سال های 1999 تا 2000 و نیز از سال 2008 تا 2012 در جایگاه نخست وزیر در این کشور فعالیت کرده است. او در انتخابات سال 2018 به عنوان کاندیدای مستقل شرکت کرده اما در سال های 2008 تا 2012 میلادی ریاست حزب «روسیه واحد» را بر عهده داشت. پوتین در سال 1998 تا 1999 مدیر سرویس امنیت فدرال روسیه بود.

به تازگی مستندی دو ساعته به نام «پوتین» در فضای مجازی دست به دست می شود که اظهارات نسبتا جالبی از جانب رئیس جمهور روسیه در آن عنوان شده است. این فیلم مستند شامل چند مصاحبه با رئیس جمهور روسیه و چندین نفر از دوستان و نزدیکان وی است. این مستند را «آندری کوندراشوف» خبرنگار روس و رئیس کمپین انتخاباتی پوتین تهیه کرده است که در روزهای منتهی به انتخابات 18 مارس منتشر شده است.

 

اعتباری که در حال حاضر ولادیمیر پوتین در روسیه دارد به دلیل شهرت وی به عنوان حافظ اصلی تمامیت ارضی روسیه و تقویت دولت این کشور است. علاوه براین دوره های تصدی وی در قدرت مصادف شده است با دوران بهبود وضعیت اقتصادی روسیه پس از بحران اقتصادی دهه 1990 میلادی. نقطه عطف سیاست خارجی پوتین نیز به سال 2007 میلادی باز می گردد، زمانیکه در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ از سیاست خارجی آمریکا و ایده جهان تک قطبی انتقاد کرد. وی گفته بود، «جهانی که در آن یک رئیس وجود داشته و یک نفر حاکمیت کند» غیرممکن است و تلاش برای ایجاد چنین جهانی اقدامی غیردموکراتیک بوده و می تواند به وقوع یک فاجعه بیانجامد. به نظر می رسد که تصمیم رئیس جمهور فعلی روسیه برای ورود به عملیات ضدتروریستی در سوریه و مقابله با ترویست های داعش و القاعده در این کشور نیز تأثیر به سزایی در افزایش محبوبیت وی در سال های اخیر داشته است چرا که تا حدودی تلاش کرده تا با تروریست ها در خارج از مرزهای روسیه مقابله کرده و مانع از ورود آنها به داخل این کشور شود.

اگرچه پوتین به عنوان کاندیدای مستقل در رقابت های اتخاباتی شرکت کرده اما تا کنون احزاب «روسیه واحد» (حزب حاکم روسیه) و «روسیه عادل» از کاندیداتوری ولادیمیر پوتین در این دور از انتخابات حمایت کرده اند.

رئیس جمهور فعلی روسیه که در ادوار گذشته نیز با اکثریت قاطع توانسته بود رقبای خود را شکست دهد، به دلیل مواضع صریح و قاطع خود سال هاست که به مرد یخی روسیه نیز شهرت یافته است. پوتین به دلیل مواضع ضدغربی خود نیز شهرت خاصی دارد. او در یکی از جلسات مباحثه باشگاه گفت وگوی «والدای» که عمدتا با محور خاورمیانه و با حضور سیاستمداران ارشد دنیا در روسیه هر ساله برگزار می شود، تأکید کرده بود که «بزرگترین اشتباه ما اعتماد بیش از حد به غرب بوده است». حالا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 میلادی که نظرسنجی های انجام شده نشان می دهد به احتمال قوی این «مرد یخی» روسیه خواهد توانست رقبای خود را همچون لقبی که به وی نسب داده اند با قاطعیت تمام شکست دهد، آیا غرب می تواند امیدی داشته باشد که مواضع وی اندکی نرم تر از گذشته شود. باید منتظر ماند و دید که صندوق های رأی فردا یکشنبه چه سرنوشتی را برای این کشور سردسیر و همیشه یخبندان کره زمین رقم خواهد زد.

 

«پاوِل گرودینین»

گرودینین 57 سال سن دارد و به عنوان کاندیدای حزب کمونیست در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری روسیه شرکت کرده است. وی موفق شده بود در انتخابات درون حزبی «جبهه چپ» روسیه که ائتلافی از احزاب چپ گراست و البته هیچ نماینده ای نیز در دوما ندارد، اکثریت آراء را از آن خود کند. وی علاوه بر حمایت حزب کمونیست از حمایت حزب «نیروهای میهن پرست ملی» روسیه نیز برخوردار است. گرودینین از سال 1997 تا 2011 میلادی به عنوان قائم مقام مجلس دومای استان «مسکو» فعالیت داشته است.

 

وی در زمانی که از سوی حزب کمونیست به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری 2018 روسیه معرفی شد مدتی بود که عضو دائم حزب نیز نبود اما در تاریخ 19 فوریه مجددا به عضویت دائم این حزب درآمد. گرودینین که یک تاجر و سرمایه دار روس است در کارزار انتخاباتی یک برنامه 20 ماده ای ارائه کرده که در آن توجه ویژه ای به مسائل اقتصادی دارد و وعده داده که قصد در صورت پیروزی در انتخابات، «برای بهبود کیفیت زندگی مردم عادی روسیه» تلاش کند.

 

گرودینین توجه ویژه ای به شیوه های اقتصادی به کار گرفته شده توسط کشورهای خلیج فارس دارد و گفته قصد دارد از این الگوها برای حرکت در مسیری استفاده کند که سرمایه های نخبگان اقتصادی روسیه به این کشور باز گردد.

 

«ولادیمیر ژیرینوفسکی»

ژیرینوفسکی با 71 سال سن، مسن ترین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری امسال روسیه است. وی کاندیدای حزب لیبرال دموکرات است. وی در ماه ژوئن سال 2015 میلادی اعلام کرده بود که قصد شرکت در انتخابات سال 2018 را دارد اما کمتر از یک ماه بعد عنوان کرد که شاید حزب لیبرال دموکرات روسیه قصد داشته باشد فرد بانفوذتری را به عنوان کاندیدای نهایی خود معرفی کند. اما سرانجام در تاریخ 28 اکتبر 2016 میلادی، این حزب با انتشار بیانیه ای در وبسایت خود از کاندیداتوری ژیرینوفسکی به عنوان کاندیدای این حزب خبر داد. این ششمین مرتبه ای است که ژیرینوفسکی در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری روسیه شرکت می کند. وی از سال 1993 تا کنون به عنوان رهبر حزب لیبرال دموکرات روسیه در جایگاه قائم مقام دومای روسیه فعالیت کرده است.

 

ژیرینوفسکی یکی از شناخته شده ترین سیاستمداران تاریخ روسیه پساشوروی است. وی که گاهی اوقات لقب «دونالد ترامپ روسیه» را گرفته با اظهارات فی البداهه اش شناخته می شود. نگاه برنامه تبلیغاتی وی به سمت «آسیای میانه، قفقاز، اوکراین و بلاروس است». او همچنین خواستار تشکیل «اتحادیه شوروی جدید»ی شده که احتمالا شامل کشورهای ایران و ترکیه نیز می شود.

 

«سرگئی بابورین»

بابورین کاندیدای منتخب حزب «اتحاد همه مردم روسیه» از جمله احزاب ملی گرای این کشور است. وی 59 سال سن دارد و در سال های 1994 تا 2000 و نیز در سال های 2003 تا 2007 میلادی به عنوان قائم مقام دومای روسیه و از سال 2011 میلادی تا کنون نیز در مقام رهبر حزب «اتحاد همه مردم روسیه» فعالیت داشته است.

 

بابورین یکی از چندین عضو شورای عالی روسیه شوروی بود که در سال 1991 در مخالفت با انحلال شوروی سابق رأی داد و در دهه 1990 یکی از مخالفان سرسخت «بوریس یلتسین» باقی ماند. وی خواستار اصلاحات قانون اساسی روسیه با هدف افزایش قدرت رئیس جمهور و پارلمان شده است. او پیشنهاد داده تا در راستای بهبود وضعیت رفاهی و اجتماعی روسیه، نگاهی به بهترین عناصر مورد استفاده در شوروی سابق انداخته شود. و در حوزه سیاست خارجی نیز پیشنهاد تمرکز بر تقویت مواضع ژئوپلتیک روسیه در منطقه اوراسیا را مطرح کرده است و پیشنهاد داده تا به منظور نیل به این هدف اقداماتی در جهت تقویت نقش مسکو در سازمان همکاری های شانگهای و همچنین گروه کشورهای بریکس لحاظ شود.

 

«بوریس تیتوف»

تیتوف، 57 ساله، به عنوان کاندیدای حزب «رشد» از جمله احزاب راست گرای روسیه در این دور از انتخابات ریاست جمهوری این کشور شرکت می کند. حزب رشد در سال 2009 به عنوان ائتلاف نیروهای اتحاد راست گرا و حزب دموکراتیک و قدرت مدنی پایه گذاری شد. تیتوف از سال 2016 ریاست این حزب را عهده دار شد. وی همچنین کمیسیونر رئیس جمهور در امور دفاع از حقوق کارآفرینان است. کمیسیونر دفاع از حقوق کارآفرینان را رئیس جمهور روسیه با هدف دفاع زا حقوق تجار منصوب می کند.

 

تیتوف توسعه تجارت و بازرگانی روسیه را کلید اصلی توسعه اقتصادی در این کشور می داند و بر این باور است که برای نیل به این هدف، روسیه نیازمند یک خزانه داری سالم و روبلی قدرتمند است. حتی سیاست خارجی پیشنهادی این کاندیدای روس نیز بر مسائل اقتصادی متمرکز است و شامل تقویت جایگاه روسیه در عرصه تجارت بین المللی و پرداختن به مسائل مرتبط با تحریم های غرب علیه روسیه می شود.

 

«ماکسیم سریکین»

سریکین با 39 سال سن، دومین کاندیدای جوان این دور از انتخابات ریاست جمهوری روسیه است. وی به عنوان نماینده حزب «کمونیست های روسیه» از جمله احزاب کمونیست این کشور در انتخابات شرکت کرده است. این حزب در فوریه سال 2017 کاندیداتوری وی را اعلام کرد. سریکین گفته است قصد دارد در این رقابت های انتخاباتی دست کم کاندیدای حزب کمونیست یعنی «پاول گرودینین» را شکست دهد. وی به همراه حزب متبوعش، حزب کمونیست را به عنوان رقیب اصلی در جبهه چپ در این کشور می بینند. سریکین از سال 2012 میلادی ریاست کمیته مرکزی حزب کمونیست های روسیه را عهده دار شده است.

 

برنامه انتخاباتی وی با عنوان «10 ضربه استالینی به سرمایه داری» خواستار احیای اقتصاد سوسیالیستی از نوع شوروی، ملی شدن بانکداری، حمل و نقل، صنایع و انرژی در روسیه است. در عرصه سیاست خارجی نیز سریکین معتقد است که باید «اتحاد دفاعی کشورهای ضدامپریالیست در الگوی پیمان ورشو» احیا گردد.

 

«کسنیا سابچاک»

کسنیا سابچاک تنها کاندیدای زن و جوان ترین نامزد این دور از انتخابات ریاست جمهوری روسیه است. او 36 سال سن دارد. سابچاک مجری شناخته شده برنامه های تلویزیونی روسیه، و از فعالان سیاسی مخالف در این کشور است. او در سال 2017 میلادی اعلام کرده بود که قصد دارد در این دور از انتخابات ریاست جمهوری روسیه کاندیدا شود. او به عنوان کاندیدای حزب «ابتکار مدنی» روسیه از جمله احزاب لیبرال این کشور است.

 

چندی پیش شایعاتی منتشر شده بود مبنی بر اینکه ولادیمیر پوتین پدرخوانده سابچاک است اما وی با رد این شایعات توضیح داد زمانی که در 12 سالگی در کلیسای ارتودوکس روسیه غسل تعمید داده می شده، پوتین هم به عنوان یکی از شرکت کنندگان در این مراسم در کلیسا حاضر بوده است. وی در ادامه گفت که حتی هیچ تماس شخصی تا کنون با رئیس جمهور فعلی روسیه نداشته است.

این کاندیدای جوان انتخابات ریاست جمهوری روسیه که چند هفته پیش به منظور آغاز رسمی کارزار انتخاباتی خود به آمریکا سفر کرده بود تا در ایالت های مختلف آمریکا برای جمع آوری آراء اتباع روس ساکن در آن کشور تبلیغ کند، هفته گذشته در آخرین مناظره انتخاباتی اش از پیگیری ارزش های اروپایی به عنوان ایده های ملی گرایانه روسیه در صورت پیروزی در انتخابات یاد کرده بود.

 

تنها کاندیدای زن انتخابات ریاست جمهوری 2018 روسیه با جدا کردن خود از «تمام دیگر کاندیداها» اعلام کرده که به تهدید بودن سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای مرزهای روسیه اعتقادی ندارد و بر این باور است که مسکو می تواند از تقویت اتحادیه اروپا منتفع گردد. او به کشورهای غربی توصیه کرده تا ضمن آغاز همکاری با روسیه برای مقابله با چالش های مشترک از جمله مبارزه با تروریسم و مهاجرت غیرقانونی تلاش کنند.

سابچاک وعده داده که در صورت پیروزی در انتخابات، یک توافقنامه سازمانی با اتحادیه اروپا به امضا خواهد رساند. او همچنین خواستار اصلاح نظام قضایی روسیه و نیز تبدیل روسیه از یک کشور جمهوری ریاست جمهوری به یک جمهوری پارلمانی و خصوصی سازی تمام شرکت های بزرگ دولتی روسیه شده است. این کاندیدای جوان انتخابات ریاست جمهوری روسیه علاوه بر این تأکید کرده که معتقد است مسئله مربوط به شبه جزیره کریمه حل نشده است و نیازمند برگزاری یک همه پرسی جدید می باشد اگرچه عنوان کرده که بازگرداندن کریمه به اوکراین را نیز غیرممکن می داند.

 

«گریگوری یولینسکی»

یولینسکی کاندیدای 65 ساله این دور از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری روسیه است. وی از سال 1993 تا 2003 میلادی قائم مقام دومای روسیه بوده است. این چهارمین باری است که یولینسکی در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری روسیه شرکت می کند. او کاندیدای حزب دموکراتیک واحد «یابلوکو» از جمله احزاب سوسیال دموکرات روسیه است. وی از سال 1993 تا 2008 ریاست این حزب را عهده دار بود.

 

این سیاستمدار کهنه کار روس در دهه 1990 وارد عرصه سیاسی روسیه شد. در آن زمان وی پیشنهاداتی را درباره گذار اتحادیه شوروی به یک اقتصاد با بازار آزاد مطرح کرده بود که در زمان خود شهرت خاصی یافت. از جمله وعده های انتخاباتی وی می تواند به تبدیل روسیه به قوی ترین اقتصادی اروپا اشاره کرد. سیاست های اصلی وی بر ایجاد روابطی دوستانه با جمهوری های شوروی سابق و نزدیک شدن به اروپا و آمریکا تأکید دارد. او نیز معتقد است که همه پرسی در کریمه باید مجددا برگزار شود و کنفرانسی با حضور سازمان ملل و اوکراین برای تعیین سرنوشت این شبه جزیره تشکیل گردد.

 

مناظره های انتخاباتی

کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه که مسئولیت نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری این کشور را برعهده دارد، در تاریخ 14 فوریه زمانبندی مناظره های انتخاباتی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرد. این مناظره ها از شبکه های تلویزیونی «روسیا 1»، «روسیا 24»، «کانال یک»، «مرکز تلویزیون» و «پی تی آر» و همچنین سه شبکه رادیویی «رادیو روسی»، «رادیو مایاک» و «وستی اف ام» پخش شد. پوتین این دور نیز در هیچ یک از مناظره ها شرکت نکرده است. البته مناظراتی نیز در شبکه های تلویزیونی و رادیویی منطقه ای در روسیه برگزار شده است که نمایندگان کاندیداها از جمله نماینده پوتین در آنها حاضر شده اند.

 

پوشش رسانه ای

«الکساندر کلیوکین» عضو کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه روز پنج شنبه گذشته اعلام کرد، حدود 13 هزار خبرنگار داخلی و خارجی قرار است پوشش رسانه ای انتخابات ریاست جمهوری در روسیه را برعهده داشته باشند. وی ادامه داد که تا این لحظه حدود 400 خبرنگار خارجی احکام فعالیت خود را در کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه در روز 18 مارس دریافت کرده اند.

 

نظرسنجی ها

نتایج اکثر نظرسنجی های معتبر در روسیه و در میان دیگر اتباع روس که خارج از این کشور زندگی می کند، از این امر حکایت دارد که «ولادیمیر پوتین» با اختلاف بسیار زیاد جلوتر از دیگر رقبای خود در این دور از انتخابات ریاست جمهوری روسیه حرکت می کند و از شانس بسیار بالایی برای پیروزی در این دور برخوردار است.

از جمله معتبرین و قدیمی ترین مراکز نظرسنجی روسیه، مرکز افکارسنجی «VTsIOM» است که با نام رئیس آن یعنی «والری فدوروف» نیز شناخته می شود. این مرکز افکارسنجی قدیمی ترین مرکزی است که در روسیه پساشوروی راه اندازی شده است و از جمله معتبرترین مراکز مشابه خود به حساب می آید.

 

تقریبا در تمام نظرسنجی هایی که این مرکز در ماه های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری روسیه انجام داده، ولادیمیر پوتین در صدر قرار دارد. در نظرسنجی 11 فوریه، پوتین 71.5 درصد و دیگر رقبای وی زیر ده درصد آراء را از آن خود کرده اند. در نظرسنجی روز 18 فوریه آراء موافق رئیس جمهور فعلی روسیه با افت 2 درصدی همچنان 69.5 درصد، گرودینین 7.5 درصد و ژیرینوفسکی 5.3 درصد و دیگر رقبای آنها یک درصد و یا کمتر را به خود اختصاص داده اند. در نظرسنجی مورخ 9 مارس نیز پوتین با 69 درصد همچنان در صدر جدول و گرودینین با 7 درصد در رتبه دوم و ژیرینوفسکی نیز با 5 درصد در رتبه سوم قرار دارد.

 

رأی گیری از اتباع روس مقیم خارج

رأی گیری از اتباع روسیه که خارج از این کشور زندگی می کنند نیز همانند تمام دوره های پیشین به دو صورت انجام می گیرد. در برخی از شهرها و کشورها این رأی گیری از حدود یک هفته مانده به روز اصلی انتخابات برگزار می شود. امسال در برخی ایالت های آمریکا همچون سن فرانسیسکو، سن خوزه و لس آنجلس و برخی شهرها نظیر بوستون، آلبانی، فیلادلفیا، میامی، آتلانتا، شیکاگو و مینه پلیس و در سه شهر ایرلند، 6 شهر برزیل، 10 شهر هند، مکزیک و برخی شهرها و کشورهای دیگر رأی گیری، از چند روز مانده به 18 مارس برگزار شد. اما در روز اصلی انتخابات نیز چندین صندوق رأی در اکثر سفارتخانه های روسیه در دیگر کشورها و برخی کنسولگری های این کشور تعبیه شده است که اتباع روس می توانند در روز 18 مارس به این مراکز مراجعه کرده و رأی خود را به یکی از 8 کاندیدای اصلی به این صندوق ها بیاندازند.

 

بنا بر قانون انتخابات روسیه، اتباع این کشور می توانند در شهرهایی که محل سکونت اصلی و دائمی آنها نیست هم رأی خود را به صندوق بیاندازند اما باید یک شرط را که لازمه انجام این کار است مد نظر قرار دهند، آنها موظفند تا قبل از یک هفته مانده به روز موعود برگزاری انتخابات درخواست خود را به کمیسیون مرکزی انتخابات روسیه ارسال کنند. بر اساس اعلام رسمی این کمیسیون حدود 5.6 میلیون نفر از مردم روسیه درخواست داده اند تا رأی خود را به صندوق هایی در مکان هایی غیر از شهر ثبت شده محل سکونت خود بیاندازند.

با وجود تمام نظرسنجی ها که اکثریت آنها از برتری ولادیمیر پوتین حکایت دارد، باید منتظر ماند و دید که فردا یکشنبه 18 مارس 2018 میلادی، کدام یک از کاندیداهای این دور از رقابت های انتخابات ریاست جمهوری روسیه بر مسند ریاست کاخ کرملین در مسکو تکیه می زند؛ مرد یخی، دونالد ترامپ روسیه، تاجر میلیاردر روس و یا دیگر کاندیداها که در نظرسنجی های انجام شده چندان عملکرد خوبی نداشته اند.

کلید واژه ها: انتخابات ریاست جمهوری روسیه ریاست جمهوری روسیه 2018 کمونیست


( ۱ )

نظر شما :