ایران، روسیه و چین چالشهای جدید غرب هستند
اندیشکده مطرح انگلیسی نوشت: غرب در حال از دست دادن برتری نظامی مقابل چالش های جدید است به طوری که چین، ایران و روسیه با ابزار مختلف درحال نمایش توانمندی های خود هستند.
به گزارش فارس، یک اندیشکده انگلیسی در جدیدترین تحلیل خود اذعان داشته که غرب درحال از دست دادن لبه برتری نظامی مقابل چالش های جدید است.
اندیشکده انگلیسی «مطالعات راهبردی» مستقر در لندن در گزارش سال 2018 خود در این زمینه نوشت: غرب دیگر در زمینه نوآوری های دفاعی و تولیدات نظامی ، وضعیت انحصاری ندارد و به عبارت دیگر سرمایه گذاری قدرت های غربی در زمینه نظامی، برتری خود را برابر توسعه نظامی چین، روسیه و مهارت شبه نظامیان غرب آسیا از دست داده است.
*چالش های دریایی چین
این اندیشکده با اشاره به «چین» به عنوان یکی از این چالش ها نوشت: چین، اینک بزرگترین دارنده تانک در جهان است و از چهار سال گذشته تاکنون از لحاظ ظرفیتی در تقابل با نیروی دریای ارتش انگلیس به توان خود افزوده است.
بر اساس این گزارش، چین از سال دو هزار به این سو، کشتی ، ناوشکن ، ناوچه و زیردریایی های بیشتری را در قیاس با ژاپن، کره جنوبی و هند ساخته است. کل ظرفیت کشتی های جنگی جدید و کمکی که چین در چهار سال گذشته به تنهایی راه اندازی کرده، به طور قابل توجهی بیشتر از مجموع کل نیروی دریایی فرانسه است.
نیروی دریایی این کشور در حال توسعه استقرار نیروهای خود در جهان از جمله اروپا است و به عنوان مثال، پایگاه نظامی چین در جیبوتی، باعث گسترش بیشتر استقرار دریایی پکن می شود.
*چالش های نیروهای نامتقارن روسیه برای غرب
«روسیه»، به عنوان دیگر چالش غرب نیز در زمینه تاکتیک نبردهای نامتقارن سرمایه گذاری کرده به طوری که این کشور در خط مقدم نبردهای نامتقارن است.
بر این اساس، روسیه همچنان تمایل استفاده از نیروهای خود در داخل و خارج را ادامه می دهد و در تضاد با چین، توانایی بهره برداری مستقیم از قدرت نظامی را دارد و در عین حال برنامه های تجهیزاتی و افزایش کمیتی نیروهایش را اجرا می کند.
*چالش های موشکی ایران
اندیشکده انگلیسی درباره «ایران» نیز نوشته است: در حالی که ایران ارتش فرسوده ای دارد، اما این کمبود را با سرمایه گذاری بر توسعه موشک های بالستیک و نیروهای غیرمتعارف جبران کرده است.
«امیل حکیمه» تحلیلگر این اندیشکده درباره تاکتیک های ایران معتقد است، این کشور در حالی که از چالش مستقیم با آمریکا در خلیج فارس صرف نظر کرده، اما در مکان های دیگر درحال گسترش نفوذ است.
وی در این زمینه گفت: «ایران همچنان به اعمال قدرت و نفوذ با استفاده از وضعیت مبهم جنگ در سوریه و یمن برای آزمایش راهبردها و معرفی فناوری های جدید خود ادامه می دهد. ایران می خواهد رقبایش را آزمایش کند.»
«جان رین»، مدیر این اندیشکده نیز گفت: «ایران در استفاده از گروه های وابسته و ارتقاء وضعیت گروه های غیردولتی و نقش راهبردی دادن به آن ها بسیار ماهر است».
نظر شما :