روحانی در هند به دنبال چیست؟

۲۶ بهمن ۱۳۹۶ | ۲۱:۴۰ کد : ۱۹۷۵۰۴۷ سرخط اخبار

جذب سرمایه گذاری خارجی از اهداف اصلی سفر رئیس جمهور ایران به هند است.
به گزارش فرارو، حسن روحانی، صبح امروز ایران را به مقصد هند ترک کرد. محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، بیژن زنگنه وزیر نفت، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود واعظی رییس دفتر رئیس جمهور، روحانی را در این سفر سه روزه همراهی می کنند.
خبرگزاری رویترز طی گزارشی از هند به اهداف سفر روحانی پرداخت و نوشت: «دیپلمات ها گفتند حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در خلال سفر به دهلی نو به دنبال (جذب) میلیارد ها دلار سرمایه گذاری هندی خواهد بود. سفری که در بحبوحه فشار آمریکا برای بازبینی توافق بین المللی هسته ای ۲۰۱۵ و بازگشت تحریم ها علیه ایران صورت گرفت.»
هند برای دسترسی به بازار های آسیای مرکزی و افغانستان و همچنین دور زدن دشمنش پاکستان، سعی می کند بندر چابهار در سواحل شرقی ایران را توسعه دهد.
اما به گفته رویترز، پیشرفت به دلیل نگرانی از لغو احتمالی توافق هسته ای توسط دولت دونالد ترامپ کُند شده است. پس از رفع تحریم ها، هند اعلام کرده که در مناطق چابهار ۲۰ میلیارد دلار در بندر چابهار، شرکت های پتروشیمی، خطوط راه آهن و سایر صنایع سرمایه گذاری خواهد کرد. با این حال، از این مناطق فقط در بندر چابهار پیشرفت حاصل شد.
مقامات ایران می گویند این کُندی تا حدود زیادی به این دلیل است که در پی تلاش های ترامپ برای تضعیف توافق هسته ای، هند مردد شده است و روحانی هند را به پایبندی به تعهداتش ترغیب خواهد کرد.
غلامرضا انصاری، سفیر ایران در هند، گفته تعدادی پروژه برای توسعه روابط وجود دارد که نه تنها به نفع دو ملت است بلکه به نفع منطقه است.
روحانی روز پنج شنبه به شهر حیدرآباد می رسد و در آنجا برای جمعی از مسلمانان سخنرانی خواهد کرد و روز شنبه با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
انتظار می رود دو طرف توافقی را امضا کنند که به هند اجازه می دهد عملیات اولین مرحله پروژه بندر چابهار را راه اندازی کند. بندر چابهار با بندر گوادر که چین آن را توسعه می دهد، ۷۲ کیلومتر فاصله دارد.
برنامه هند این است که در قالب اجاره ۱۰ ساله، دو اسکله از بندر چابهار را با سرمایه ای بالغ بر ۸۵.۲۱ میلیون دلار تجهیز و راه اندازی کند.
مودی گفته هند ممکن است ۵۰۰ میلیون دلار بر این بندر هزینه کند. این اولین سرمایه گذاری بزرگ بندری هند در خارج است. با این حال، مقامات گفته اند که ابهام در سیاست های آمریکا بر این پروژه تاثیر منفی گذاشته است.
هند برای تهیه تجهیزاتی مانند جرثقیل برای بندر، با دشواری هایی مواجه است. زیرا بانک های غربی برای تسهیل تراکنش ها آماده نیستند.
یک منبع هندی درگیر در توسعه بندر گفت: «آن ها نمی خواهند با آمریکا خصومت ایجاد کنند. منافع آمریکایی بانک مهمتر هستند... لحظه که شما مقصد را ایران ذکر می کنید، آن ها پیشقدم نمی شوند.»
پس از رفع تحریم ها در سال ۲۰۱۶، ایران به ادغام سریع در تجارت جهانی امیدوار بود. اما متقاعد نشدن بانک های غربی به پذیرفتن تجارت ایرانی، مانع اصلی نوسازی بوده است.
علاوه بر این، مقامات هندی گفته اند که دو طرف سعی می کنند اختلافات درباره یک میدان گازی، که شرکت دولتی نفت و گاز طبیعی هند یک دهه پیش کشف کرده، را حل کنند.
هند می خواهد میدان گازی فرزاد B را توسعه دهد، اما ایران می گوید شرایطی که هند پیشنهاد کرده، سودآور نیست. هیئتی از شرکت نفت و گاز پارس ایران، اکنون گفت وگو هایی انجام می دهد.
 

کلید واژه ها: بندر چابهار


نظر شما :