تعلیق به رسمیت شناختن اسرائیل به چه معناست؟

عباس به فکر انتفاضه جدید

۲۷ دی ۱۳۹۶ | ۱۴:۳۰ کد : ۱۹۷۴۴۲۹ اخبار اصلی خاورمیانه
محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطینی با این اقدام می خواهد فرصتی به افکار عمومی فلسطینی بدهد تا انتفاضه ای جدید را علیه اسرائیل آغاز کنند، و روابطش با تل آویو به خانه اول بازگردد، به خصوص به قبل از زمان امضای توافق اسلو در سپتامبر 1993.
عباس به فکر انتفاضه جدید

دیپلماسی ایرانی: بعد از آن که شورای مرکزی سازمان آزادیبخش فلسطین در جلسه روز دوشنبه خود موضوع به رسمیت شناختن اسرائیل را تعلیق کرد، حدس و گمان های بسیاری درباره این اقدام فلسطینی ها و تاثیر آن بر دیگری های فلسطینیان و اسرائیلی ها به وجود آمده است.

شورای مرکزی سازمان آزادیبخش فلسطین در بیانیه پایانی خود در روز دوشنبه اعلام کرد: «کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین موظف است موضوع به رسمیت شناختن اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد تا زمانی که اسرائیل کشور فلسطین بر اساس مرزهای 1967 را به رسمیت بشناسد و تصمیم به لغو الحاق قدس شرقی به اسرائیل و توقف شهرک سازی ها بگیرد.»

از لحاظ نظری به نظر می رسد که این تحرک فلسطینی ها «بی سابقه» است، اما بسیاری نسبت به جدی بودن آنها در پایبندی به این تحرکشان تردید دارند. پیش از این فلسطینی ها اقداماتی از این دست انجام داده بودند اما خود عملا چندان به تصمیماتشان پایبند نبودند. این تردید زمانی افزایش می یابد که می بینیم هنوز فلسطینی ها با اسرائیلی ها هماهنگی های امنیتی دارند.

اما شکی نیست که محمود عباس، رئیس حکومت خودگردان فلسطینی با این اقدام می خواهد فرصتی به افکار عمومی فلسطینی بدهد تا انتفاضه ای جدید را علیه اسرائیل آغاز کنند، و روابطش با تل آویو به خانه اول بازگردد، به خصوص به قبل از زمان امضای توافق اسلو در سپتامبر 1993.

به عبارتی می توان این اقدام را با اقدام یاسر عرفات، رهبر فقید فلسطینی با اسحاق رابین، نخست وزیر وقت اسرائیل مقایسه کرد که در ابتدای دهه نود میلادی با او بر سر اعلام اصول اولیه توافق صلح اختلاف نظر داشت.

پس از آن بود که عرفات پیامی را داد که در متن آن آمده بود «سازمان آزادیبخش فلسطین خود را پایبند به عملیات صلح در خاورمیانه و حل مسالمت آمیز درگیری ها میان دو طرف می داند و اعلام می کند که همه قضایای اساسی متعلق به اوضاع همیشگی دو طرف تنها از طریق مذاکره قابل حل است.»

کارشناسان می گویند، اما الآن در حالی که مذاکرات دو طرف بعد از ربع قرن مذاکره به دیوار بسته خورده و اسرائیلی ها از همه تعهدات خود سرپیچی و خلاف آن عمل کرده اند، هیچ چیزی فلسطینی ها را مجبور نمی کند که دیگر به مذاکرات ادامه دهند.

در حالی که در متن به رسمت شناختن اسرائیل از سوی سازمان آزادیبخش فلسطین استفاده از کلمه «تروریسم و اعمال خشونت» محکوم شده است، با تعلیق به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی فلسطینی ها این قدام می تواند اعتراض ها در اراضی فلسطینی را پیچیده و تنش ها را تا زمانی نامشخص تداوم ببخشد و تشدید کند.

با تعلیق به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی فلسطینی ها، آنها به سمت تجدید نظر در میثاق ملی خود که بعد از معاهده اسلو تعدیلاتی در آن ایجاد کرده بودند و حق وجودی اسرائیل را به رسمیت شناخته بودند، حرکت خواهند کرد.

تحرکات فلسطینی ها درباره به رسمیت شناختن اسرائیل نخستین گام در مسیر طولانی قضیه پیچیده فلسطین محسوب می شود که وارد فاز جدیدی شده است، اقدامات فلسطینیان نشانه ای ایجابی محسوب می شود، آن هم در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده سال نخست دوران ریاست جمهوری اش در کاخ سفید را به پایان رسانده است.

منبع: اسکای نیوز / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

کلید واژه ها: به رسمیت شناختن اسرائیل سازمان آزادیبخش فلسطین محمود عباس


نظر شما :