خوش بینی بانکداران لبنانی به آینده

همه می خواهند لبنان باثبات باشد

۱۸ آذر ۱۳۹۶ | ۱۲:۵۲ کد : ۱۹۷۳۴۹۱ خاورمیانه یادداشت
نویسنده خبر: جهاد الخازن
جهاد الخازن می نویسد: در حال حاضر هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که انتظار داشته باشیم جنگی در داخل لبنان روی دهد یا این که جنگی علیه آن (از اسرائیل) صورت بگیرد، کشورهای بزرگ می خواهند که اوضاع سیاسی در لبنان به ثبات برسد، و شاید بتوانند برای تحقق این هدف کمک کنند.
همه می خواهند لبنان باثبات باشد

دیپلماسی ایرانی: روزنامه وزین «فایننشال تایمز» اخیرا ضمیمه ای را درباره بانک داری و سرمایه داری در لبنان منتشر کرده است، کلیت مطالب آن برای شهروندی مثل من که برایش چیزی جز ثبات لبنان اهمیت ندارد، مفید بودند.

در این ضمیمه مصاحبه ای با برادر ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان انجام شده بود که در آن به استعفای سعد حریری از نخست وزیری همچنین به تهدیدها برای ترور او و انتظاراتی که می تواند به جنگ های ویرانگر در خاورمیانه بینجامد، اشاره می کرد. او گفت که همه اتفاقاتی که افتاد به بی ثباتی بازار مالی در لبنان منجر شد، اما آقای سلامه اضافه کرد که تنش با حمایت کشورهای بزرگ و واکنش مناسب نیروهای سیاسی لبنانی کاهش یافت و بحران «فروکش» کرد.

می گویم که انشاء الله انتظارات رئیس بانک مرکزی لبنان صحیح باشد، و موضوع را با این گفته او تکمیل می کنم که گفت بدهکارها همیشه با پول بخش های خصوصی و عمومی ارتزاق کرده اند، تکیه بسیاری به پولی که لبنانی هایی که در خارج از لبنان کار می کنند و به کشورشان می فرستند، وجود دارد.

در این ضمیمه مصاحبه دیگری با ماریان حویک، مسئول بخش تکنولوژی در بانک عوده بود. او به ایستادگی اش در برابر حوادث اشاره می کند و می گوید که انتظار دارد شمار کسانی که در این بخش کار می کنند تا سال 2025 به 25 هزار نفر برسد. در مقابل آن روزنامه مصاحبه ای را با دکتر فریدی باز، معاون رئیس شورای اداری بانک عوده انجام داده است، که می گوید که موجودی بانک به بیش از 44.7 میلیارد دلار رسیده، این باعث شده تا این بانک بزرگترین بانک لبنان شود، سود خالص آن نیز تا سال 2017 به رقمی معادل 431 میلیون دلار رسیده است. دکتر باز با وجود سختی ها و تزلزلاتی که وجود دارد به آینده امیدوار است.

بانکداران لبنانی امیدوارند که بتوانند نقش بارزی در بازسازی سوریه بعد از پایان کشتار ایفا کنند، بسیاری از آنها الآن در سوریه حضور دارند.

تمامی این مقدمه ها برای رسیدن به این موضوع اصلی بود که درباره اش اطلاعات جمع می کردم، آقای سعد حریری در چهارم این ماه از ریاض استعفا داد و بعد به ابوظبی رفت و دوباره به ریاض برگشت، بعد به فرانسه رفت و با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در کاخ الیزه ناهار خورد. رئیس جمهور مکرون خواست که میانجی گری کند و اجازه ندهد که وضعیت سیاسی و امنیتی در لبنان فروبپاشد، او بعد از گفت وگویش با آقای حریری با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا، عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان و همچنین آنتونیو گوترش تماس گرفت. آنها به رئیس جمهوری فرانسه تاکید کردند که برای کاهش تنش تلاش می کنند.

رئیس جمهور میشل عون با سعد حریری تلفنی تماس گرفت، دفتر او گفت که دو طرف درباره اوضاع کشور گفت وگو کردند، بعد حریری وعده داد که برای شرکت در عید استقلال در لبنان باشد، که آمد. سعد در مصر توقفی کرد و مورد استقبال رئیس جمهور سیسی قرار گرفت، او در آن جا گفت وگوهای ویژه ای انجام داد و با آمدن به لبنان به سفرش پایان داد.

گمانه زنی های بسیاری وجود دارد، باید منتظر ماند و دید که در ساعت های پیش رو حقیقت ماجرا چه بوده است. سعد حریری می گوید که می ترسد مثل پدرش در سال 2005، ترور شود، درباره این موضوع هیچ چیز نمی دانم، مدیای غربی هیچ اشاره ای به آن نکرده اند.

جلسه حریری با مکرون واقعا ایجابی بود، رئیس جمهوری فرانسه به صراحت گفت که می خواهد با همه صحبت کند، قبل از آن به ایران توصیه کرد که از شدت سیاست های تندش بکاهد.

در حال حاضر هیچ دلیل منطقی وجود ندارد که انتظار داشته باشیم جنگی در داخل لبنان روی دهد یا این که جنگی علیه آن (از اسرائیل) صورت بگیرد، کشورهای بزرگ می خواهند که اوضاع سیاسی در لبنان به ثبات برسد، و شاید بتوانند برای تحقق این هدف کمک کنند.

منبع: الحیات / تحریریه دیپلماسی ایرانی/11

انتشار اولیه: دوشنبه 6 آذر 1396 / انتشار مجدد: شنبه 18 آذر 1396

جهاد الخازن

نویسنده خبر

جهاد الخازن، روزنامه نگار مشهور فلسطینی است که مقالاتش بارها جنجال برانگیز شده اند تا آن جا که معمر قذافی، رهبر سابق لیبی یک بار تلاش کرد او را ...

اطلاعات بیشتر

کلید واژه ها: سعد حریری لبنان جهاد الخازن


نظر شما :