موگرینی: آمریکا نمیتواند به تنهایی برجام را کنار بگذارد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن تاکید بر لزوم حفظ توافق هسته ای گفت: جامعه بین الملل نیز باید به تعهداتش در برجام پایبند باشد.
به گزارش ایسنا، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاون کمیسیون اروپا در سخنانی در هفتمین نشست سالانه موسسه دانشگاهی اروپا (European University Institute) برای بررسی عملکرد اتحادیه اروپا، در پاسخ به سوالی درباره رویکرد دولت آمریکا در قبال توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 و این که اگر واشنگتن ازاین توافق کناره گیری کند، باعث می شود ایران نیز چنین کاری کند، گفت: من بارها با دوستان آمریکایی مان به صورت مفصل و طولانی درباره توافق با ایران گفت وگو کرده ام. معتقدم آنها درک می کنند که اولا این توافق، یک توافق بین المللی است که اتحادیه اروپا به همراه ایالات متحده، روسیه، چین، آلمان، فرانسه و انگلیس و ایران درباره آن مذاکره کردند و شورای امنیت سازمان ملل از آن حمایت کرد و آژانس بین المللی انرژی اتمی بر آن نظارت می کند.
موگرینی ادامه داد: آژانس بین المللی انرژی اتمی پنج گزارش در یک و نیم سال گذشته منتشر کرده و در آن تایید کرده که ایران کاملا تعهداتش را اجرایی کرده است. بنابراین، این توافق، توافقی بین المللی است و به یک کشور خاص تعلق ندارد و طرف آمریکایی نمی تواند به تنهایی آن را کنار بگذارد. درعین حال، از آنجا که این توافق از امنیت بین المللی درمقابل اشاعه هسته ای محافظت می کند، به کل جامعه بین المللی تعلق دارد. به علاوه این توافق، نتیجه بخش بوده است.
وی تصریح کرد: رئیس جمهور ترامپ اعلام کرده است که بازنگری هایی از سوی آمریکا برای بررسی نتیجه بخش بودن این توافق شروع شده است. به نظرمن، این بازنگری اساسا درباره نظام راستی آزمایی و پایش آژانس بین المللی انرژی اتمی و پنج گزارشی خواهد بود که آژانس به ما ارائه کرده و در آن گفته است که ایران به همه تعهداتش عمل می کند.
موگرینی خاطر نشان کرد: براساس هماهنگی هایی که تحت نظر ما است، شش کشور (گروه 1+5) گرد هم جمع می شویم تا اجرای توافق هسته ای را ارزیابی کنیم. این مسئله فقط درباره تعهدات هسته ای (ایران) نیست، بلکه درباره تعهدات خود ما نیز هست. ما تعهدات اقتصادی داریم که از منظر رفع تحریم ها است. جامعه بین المللی نیز باید به این تعهداتش پایبند باشد.
وی تاکید کرد: از نظر من توافق موثر بوده است. این توافق سبب شده است تا جهان و بخشی از جهان که ما در آن قرار داریم، امن تر شود. من معتقدم که دولت جدید آمریکا می داند به مخاطره انداختن توافق هسته ای با ایران با طرح یک مسیر جدید یا حرکت در مسیری متفاوت و برچیدن توافق، به نفع هیچ کس در این منطقه نیست. به هرحال، من بارها گفته ام که اتحادیه اروپا به شدت متعهد است که این توافق، همچنان پابرجا بماند.
نظر شما :