جنگنده های چینی به ایران می آیند؟
نشریه «دیپلمات» در تحلیلی نوشت: گسترده تر شدن همکاری نظامی ایران و چین و رشد قابلیت های دسترسی ممنوع ایران برای آمریکا در خاورمیانه نگران کننده است.
به گزارش فارس، نشریه «دیپلمات» در گزارشی به بررسی سفر وزیر دفاع چین به ایران و دیدار با «حسین دهقان» همتای ایرانی خود که روزهای گذشته صورت گرفت پرداخت و نوشت: وزرای دفاع ایران و چین دوشنبه هفته جاری توافقنامه همکاری های نظامی در حوزه هایی چون آموزش و عملیات ضد تروریستی را منعقد کرده و از برگزاری رزمایش نظامی مشترک در آینده نزدیک خبر دادند.
این نشریه نوشت: روابط دفاعی ایران و چین در سال های گذشته به این سو رشد داشته به طوری که در سال 2014 برای نخستین بار نیروهای دریایی دو کشور رزمایش دریایی را در خلیج فارس برگزار کردند. قبل از آن و در سال 2013 نیز ناو شکن ایرانی «سبلان» و ناو «خارگ» از شهر بندری ژانگ جیانگ در استان جیانگسو دیدار کرده بودند.
در اکتبر 2015 نیز دریاسالار «سان جیانگو» معاون نیروی دریایی ارتش جمهوری خلق چین با وزیر دفاع ایران درباره زمینه های همکاری مشترک گسترده تر به رایزنی پرداخت.
این نشریه ژاپنی در ادامه با اشاره به همکاری های گذشته پکن، تهران در دهه هشتاد و نود میلادی و کمک به توسعه قابلیت های دسترسی ممنوع (A2/AD) با فروش موشک های تاکتیکی بالستیک و ضد کشتی چون «کرم ابریشم»، مین های پیشرفته، قایق های تندروی «هودانگ» و کمک به ساخت موشک ضد کشتی بومی ایرانی به نام «نصر» نوشت: به نظر می رسد که روابط دو جانبه دوباره درحال اوج گیری است.
بنابر گزارش ها، چین در سال 2015 با فروش 150 فروند جنگنده چند منظوره «جی -10» به ایران موافقت کرده است که البته تاکنون دو طرف این خبر را نه تایید و نه تکذیب کرده اند و به نظر می رسد که این امر تنها با رفع تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل در سال 2020 در زمینه ارسال سلاح های تهاجمی به ایران صورت پذیرد.
جی -10 هواپیمای جنگنده چندمنظوره است که توسط شرکت «چنگدوی» برای ارتش چین طراحی و تولید شده و در غرب به نام «اژدهای نیرومند» معروف است، این جنگنده هم زمان به عنوان یک جنگنده و یک هواپیمای تهاجمی ایفای نقش می کند و برای اجرای عملیات در هرگونه شرایط آب و هوایی در شب و روز طراحی شده است. جی-10 سال 1998 اولین پرواز خود را انجام داد و تولید انبوه آن از سال 2002 آغاز شد.
در انتهای این تحلیل آمده است: گسترده تر شدن همکاری ایران و چین برای برنامه ریزان نظامی آمریکا با توجه به قابلیت های رو به رشد دسترسی ممنوع نیروهای مسلح ایران و چین و خطرهای ناشی از آن بر ارتش آمریکا در خاورمیانه و آسیا موردی نگران کننده است.
نظر شما :