هنوز فرش قرمزی برای روحانی پهن نشده است

۱۰ مهر ۱۳۹۵ | ۲۱:۱۶ کد : ۱۹۶۳۵۴۸ سرخط اخبار

رویترز با اعلام خبر سفر وزیر انرژی آلمان به ایران در هفته آینده به نقل از یک مقام آلمانی نوشت که هنوز فرش قرمزی برای حسن روحانی رئیس جمهور ایران پهن نشده و جمهوری اسلامی باید حمایتش از اسد را قطع کرده و رژیم صهیونیستی به رسمیت بشناسد.

به گزارش فارس، منابع خبری اعلام کردند «سیگمار گابریل» وزیر انرژی آلمان هفته آینده به همراه مدیران صنعتی مختلفی برای بازسازی روابط تجاری به ایران می آید.

خبرگزاری «رویترز» با اعلام این خبر نوشت: «البته تحریم های باقی مانده آمریکا و نگرانی های سیاسی امیدها برای یک جهش اقتصادی را دور از دسترس نگه می دارند. این دومین سفر گابریل از زمان حصول توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی است که تحریم های اقتصادی مرتبط با برنامه هسته ای ایران را در ازای محدود شدن این برنامه، لغو کرد.»

گابریل می گوید کمیسیون تجاری ایران-آلمان برای اولین بار طی 15 سال گذشته در سفر هفته ی آینده او تشکیل خواهد شد و پیش بینی کرد که قراردادهای اقتصادی واقعی در این سفر بسته شود اما عادی سازی روابط تجاری را منوط به آن کرد که ایران ابتدا وجود اسرائیل را به رسمیت شناخته و سپس حمایت های نظامی از «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه را قطع کند.

رویترز معتقد است غول های صنعتی از جمله شرکت «زیمنس» و خودروسازی «دایملر» اولین کمپانی های آلمانی باشند که از فرصت های اقتصادی در ایران بهره ببرند اما آنها (به دلیل تنبیه های اقتصادی که آمریکا در نظر گرفته) محتاطانه و بعد از بررسی های قانونی وارد عمل خواهند شد.

«مایکل تاکس» رئیس اتاق بازرگانی ایران-آلمان در هامبورگ می گوید صادرات کشورش به ایران در نیمه اول سال 2016 با رشد 15 درصدی مواجه شده و به میران 1.13 میلیارد یورو رسیده و این رقم می تواند تا پایان امسال به 4 میلیون یورو هم افزایش یابد.

وی همچنین از «مشاهده نشانه هایی از حرکت در بانک های آلمانی به سوی ایران» خبر داد.

وزیر انرژی آلمان در گفت وگو با نشریه «اشپیگل» تاکید کرد: «همکاری های اقتصادی (میان ایران و آلمان) معجزه نخواهد کرد اما می تواند (درب های) کشورها را گشوده و تغییرات اجتماعی را سبب شود.»

رویترز به نقل از «یورگن هاردت» سخنگوی سیاست خارجی حزب صدراعظم آلمان نوشت: «پهن کردن فرش قرمز برای روحانی در اروپا می تواند اینگونه اشتباه برداشت شود که ایران از هم اکنون بعنوان یک شریک و همکار در جامعه جهانی پذیرفته شده است.»

هاردت انتظار دارد که گابریل در سفرش به ایران نگرانی آلمان از حمایت جمهوری اسلامی از دولت اسد در سوریه، اظهارات ضد اسرائیلی «توصیف ناپذیر» و همچنین نقض حقوق بشر را ابراز کند.


نظر شما :