روسیه بندهای توافقنامه خود با آمریکا را درباره سوریه منتشر کرد
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المیادین، وزارت خارجه روسیه بخش هایی از متن های سه توافق امضا شده میان روسیه و آمریکا را درباره سوریه منتشر کرده و از واشنگتن خواست با انتشار آنچه که بین مسکو و آمریکا درباره هدف قرار دادن تروریست ها توافق شده، موافقت کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه المیادین، وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای با انتشار جزئیات توافق آتش بس میان روسیه و آمریکا اعلام کرد، آمریکا اقدام به انتشار برخی از آن چیزی که بین دو کشور درباره بحران سوریه توافق شد، کرد بدون اینکه با مسکو درباره زمان انتشار آن توافق کند.
در این بیانیه آمده است: روسیه از آمریکا بارها خواست تا کل سند مربوط به توافقات دو جانبه درباره سوریه را بعد از هماهنگی دو طرف به طور تدریجی منتشر کند اما طرف آمریکایی همواره به آن اعتراض کرد. مساله قابل توجه مخالفت آمریکا در زمینه تعهد علنی اش جهت جدا کردن گروه های مخالف میانه رو از جبهه النصره و همکاری با روسیه در هدف قرار دادن تروریست ها بود.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه تاکید شده است که مسکو از آمریکا خواست با انتشار بسته کامل توافقات بین دو کشور درباره سوریه و نیز سند اختیارات "مرکز اجرایی مشترک" موافقت کند. به موجب این سند باید کارشناسان نظامی روس و آمریکا اهداف حملات و هماهنگی در پروازهای جنگی را تعیین کنند. همچنین الحاقیه دوم توافقنامه ۹ سپتامبر سازوکار نظارت بر جاده منتهی به حلب سوریه از جنوب یعنی جاده کاستیلو را تعیین می کند.
به موجب این بیانیه، روسیه بر این مساله تکیه کرده است که آمریکا به تعهدات خود در زمینه جدا کردن گروه های مخالف و تروریست ها عمل کند چرا که گروه های مسلح زیادی هستند که واشنگتن آنها را در صف مخالفان میانه رو قرار داده در حالی که آنها در کنار جبهه النصره می جنگند. روسیه می گوید که فرصت دادن و چشم پوشی کردن از تروریست ها هیچ فایده نخواهد داشت.
به موجب توافق اخیر، مسکو و واشنگتن توافق کردند مرزهای بین مناطقی که داعش والنصره بر آن تسلط دارند و مناطقی که مخالفان میانه رو هستند را مشخص کنند.
در این توافقنامه آمده است: اولویت دیگر جدا کردن این گروه ها از یکدیگر بوده و باید همه طرف های درگیر به توافق آتش بس متعهد باشند.
این توافق شامل توقف حملات و بمباران و حملات موشکی و نیز توقف پیشروی در مناطق تحت سلطه می شود. همچنین قرار بود سازمان های امدادرسان به مناطق تحت کنترل شرکت کنندگان در توافق وارد شوند و شرایط برای ارسال کمک ها به طور فوری ایجاد شود و در این زمینه با هماهنگی نمایندگان کمیساریای سازمان ملل اقدامات صورت بگیرد.
به موجب این توافق، هیئت سازمان ملل مستقر در مرزهای ترکیه به بررسی کامیون های حامل کمک های امدادرسان می پردازد. درباره اعمال زور نیز در این توافق آمده است که فقط برای دفاع از خود و متناسب با تهدید ایجاد شده می توان از خود دفاع کرد.
دو طرف توافق یعنی روسیه وآمریکا متعهد هستند که از نفوذ خود استفاده کنند تا دو طرف درگیر را به اجرای کامل شروط توافقنامه ملزم کنند.
به موجب این توافق هر دو طرف توافق می توانند در صورت عدم تعهد طرف مقابل از این توافق عقب نشینی کنند.
در صورت نقض یا احتمال نقض آتش بس از جمله از سرگیری درگیری ها روسیه و آمریکا با یک تیم کاری بین المللی وابسته به گروه حامی سوریه داوری خواهند کرد.
یکی از بندهای توافق اشاره به این دارد که هیئت های مکلف اطلاعات بیشتر از طرف های مشکوک به نقض آتش بس به منظور ارزیابی میزان نقض ها درخواست کنند.
به موجب این توافق، روسیه و آمریکا باید اطلاعات کافی و واقعی را درباره حوادث طرف ها برای اجرای آتش بس به دست آورند.
آتش بس روسیه و آمریکا ۱۹ سپتامبر بعد از حمله به کاروان امدادرسان در نزدیکی حلب فروپاشید.
نظر شما :