ردصلاحیت ترامپ

۲۰ مرداد ۱۳۹۵ | ۱۵:۰۹ کد : ۱۹۶۲۰۶۴ سرخط اخبار

جمهوریخواهان علیه جمهوریخواهان. انتخابات ریاست جمهوری در امریکا هر روز متفاوت تر، جذاب تر و غیرقابل پیش بینی تر از قبل می شود.

به گزارش انتخاب، روز گذشته ٥٠ مقام ارشد حوزه امنیت ملی در حزب جمهوریخواه که بسیاری از آنها دستیاران ارشد سابق یا اعضای کابینه رییس جمهور جورج بوش بودند با نگارش و امضای نامه ای رسما اعلام کردند که دونالد تراپ فاقد شخصیت، ارزش و تجربه لازم برای ریاست جمهوری است و امنیت ملی و رفاه کشور را در معرض خطر قرار می دهد.

این در حالی است که ترامپ اعلام می کند بی پرواترین رییس جمهور تاریخ امریکا خواهد بود. امضا کنندگان این نامه که اکثرا از مقامات سابق دولت های جمهوریخواه امریکا به حساب می آیند در این نامه نوشتند: ترامپ اقتدار اخلاقی ایالات متحده را تضعیف می کند و درخصوص اعتقاد او به قانون اساسی کشور نیز تردیدهای جدی وجود دارد. در این نامه همچنین آمده است که او بارها و بارها نشان داده که درک کمی از منافع حیاتی ملی، چالش های پیچیده دیپلماتیک، اتحادهای ضروری و ارزش های دموکراتیک کشور که امریکا بر اساس آن بنا شده دارد. اما این جای تاسف دارد که تاکنون آقای ترامپ هیچ علاقه ای برای آموختن در این خصوص نشان نداده است.
در این نامه همچنین تاکید شده است که هیچ کدام از امضا کنندگان به دونالد ترامپ رای نخواهند داد، هرچند که در این نامه عنوان شده است که شک و تردید در مورد هیلاری کلینتون مانند بسیاری از امریکایی ها وجود دارد.

این نامه در حالی منتشر شد که مقامات ارشد سابق جمهوریخواه سعی می کردند کمتر به صورت علنی علیه ترامپ موضع گیری کنند و این مواضع در حد صفحات شخصی و مجامع کوچک خلاصه می شد. پیش تر در ماه مارس و در دوره رقابت های مقدماتی حزب چند تن از مقامات در سطوح میانی نامه ای خفیف تر را در همین خصوص منتشر کردند اما تعدادی از امضا کنندگان آن نامه دیگر اسم شان در لیست این نامه نیست، ولی نامه ای که روز گذشته منتشر شد شامل بسیاری از مقامات ارشد سابق دولت های جمهوریخواه می شود که تاکنون در مورد سیاست های دونالد ترامپ سکوت کردند اما اکنون که خطر را احساس کردند سکوت را کنار گذاشته و رسما خود را در مقابل دونالد ترامپ قرار دادند و به صورت علنی از نامزد رسمی حزب جمهوریخواه انتقاد کردند.

در میان امضا کنندگان اسامی افرادی برجسته مانند مایکل هیدن مدیر سابق سیا و آژانس امنیت ملی امریکا، جان دی نگروپونته معاون سابق وزیر امور خارجه، رابرت بی زولیک یکی دیگر از معاونان وزیر امورخارجه و نماینده رییس جمهور در بانک جهانی، دو وزیر سابق امنیت داخلی تام ریچ و مایکل چرتوف، اریک ادلمن مشاور دیک چینی و رابرت گیتس دیده می شود. همچنین رابرت بلکویل و جیمز جفری دو استراتژیست کلیدی در شورای امنیت ملی جورج بوش و ویلیام اچ تفت معاون وزیر دفاع نیز در لیست امضا کنندگان هستند که گفته می شود بلک ویل، دستیار سابق هنری کسینجر انتظار می رود در این هفته حمایت خود را از خانم کلینتون رسما اعلام کند. با این وجود می توان گفت که این نامه نشان از یک شکاف عمیق در حزب جمهوریخواه و به ویژه در حوزه امنیت ملی دارد.

اگرچه بسیاری از کسانی که در ماه مارس نامه اعتراضی به ترامپ را امضا کردند اسم شان در این لیست دیده نمی شود اما از طرفی دیگر افراد جدیدی به این لیست اضافه شده است. خبرها حاکی از آن است که درخواست ترامپ از روسیه برای هک کردن ایمیل های هیلاری کلینتون و همچنین صحبت های او در خصوص عدم حمایت از ناتو موجب شده تا مقاماتی از حزب جمهوریخواه که پیش از این در دولت نیز حضور داشته اند دست به کار شوند تا در برابر ترامپ بایستند.

ترامپ در سراسر مبارزات انتخاباتی خود نگاهی متفاوتی را از سیاست خارجی کلی جمهوریخواهان به نمایش گذاشت و دیدگاه سنتی حزب را در رویارویی با مسائل خارجی زیر سوال برد. او از سیاست های ولادیمیر پوتین و تجارت آزاد با روسیه حمایت کرد و الحاق کریمه به روسیه را نیز مورد تایید قرار داد.

مجموعه این مسائل باعث شده تا در زمینه سیاست خارجی و سازماندهی سیاست های حزب با مشکل روبه رو شوند و رفتارهای ترامپ نیز موجب شده تا این شکاف عمیق تر از گذشته شود.

 مقامات حزب نیز تاکنون بارها اشتباهات او را محکوم کردند اما رویه ترامپ تغییر نکرده است. هرچند تیم ترامپ از نظر سیاست های اقتصادی و نظامی تا حدودی از افراد مناسبی برخوردار است اما نیمکت تیم ترامپ از مشاوران سیاست خارجی بسیار ضعیف و کم تجربه برخوردار است.

با این حال شانسی که ترامپ آورده این است که پنج وزیر امورخارجه جمهوریخواه پیشین امریکا که زنده هستند از امضا کنندگان این نامه نبودند هرچند که هیچ یک از آنها نیز هنوز از ترامپ حمایت رسمی نکردند. چند ماه پیش دونالد ترامپ با هنری کسینجر و جیمز بیکر دیدار کرد و در مصاحبه ای با نیویورک تایمز اعلام کرد که دانش زیادی از آنها آموخته است اما هیچ یک از این دو حاضر نشدند به تیم سیاست خارجی ترامپ ملحق شوند یا حداقل از او حمایت کنند.

ترامپ: چیزی بیش از نخبگان شکست خورده نیستید
دونالد ترامپ اما پس انتشار این نامه بلافاصله در بیانیه ای پاسخ منتقدان خود را داد. در بیانیه ترامپ آمده است، امضاکنندگان این نامه همان کسانی هستند که مردم امریکا باید از آنها بپرسند چرا وضع جهان چنین به هم ریخته است؟ ما از آنها متشکریم که پا پیش گذاشته اند تا همه مردم در کشور بدانند چه کسی مسوول اوضاع خطرناک فعلی جهان است. این افراد چیزی بیش از نخبگان شکست خورده واشنگتن که قصد چسبیدن به قدرت را دارند نیستند و وقت آن است به خاطر اقدامات شان مسوول شناخته شوند. ترامپ همچنین در بیانیه خود این ٥٠ نفر را عامل آغاز حمله امریکا به عراق، به وجود آورنده داعش و همچنین حمله داعش به کنسولگری امریکا در لیبی دانست. او عنوان کرد که در زمان حمله به کنسولگری امریکا بسیاری از منتقدان سیاست خارجی جمهوریخواه یا در اتاق های فکر بودند، یا مشاور شرکت های خصوصی یا در حال مشاوره دادن به نامزدهای حزب جمهوریخواه بودند.

حمله توییتری ترامپ به کلینتون
اعدام شهرام امیری به عنوان جاسوس امریکا در ایران روی مبارزات انتخاباتی امریکا نیز سایه انداخته و تبدیل به موضوعی شده است که دونالد ترامپ به رقیب خود یعنی هیلاری کلینتون با توسل به آن حمله کند. ترامپ در توییتر خود عنوان کرد که افشای ایمیل های شخص کلینتون و نام برده شدن اسم شهرام امیری در این ایمیل ها موجب اعدام او در ایران شده است. ترامپ در توییتر خودنوشت، بسیاری از مردم می گویند که افشای نام شهرام امیری در ایمیل های هک شده هیلاری کلینتون به کشته شدن او کمک کرده است.

اشاره ترامپ به بخشی از ایمیل های محرمانه هیلاری کلینتون بود که سال گذشته هک و منتشر شد. هیلاری متهم است که ایمیل های محرمانه را از طریق سرور شخص خود در خانه ردو بدل می کرده و این موضوع امنیت اطلاعات محرمانه او در دوره تصدی وزارت امورخارجه را به خطر انداخته است. با این حال کمپین هیلاری در بیانیه ای در پاسخ به ترامپ عنوان کرد: ترامپ انرژی فزاینده ای را برای حمله به هیلاری کلینتون گذاشته و اتهامات پوچ و بی اساسی را علیه هیلاری کلینتون مطرح می کند که هیچ جایی در ذهن مردم امریکا ندارد. گفتنی است وزارت امورخارجه امریکا روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که هیچگونه ارتباطی میان اعدام شهرام امیری و افشا شدن ایمیل های هیلاری کلینتون وجود ندارد.

مقامات امریکایی همچنین عنوان کردند که امیری در سال ٢٠١٠ با میل و رغبت خود در امریکا پناهنده شد اما به ناگاه تغییر ذهنیت داد و بازگشت به ایران و همراهی با خانواده را انتخاب کرد. با این وجود کلینتون در کنفرانس خبری در جولای ٢٠١٠ عنوان کرده بود که آقای امیری در ایالات متحده آزاد است. با این حال ایمیل های منتشر شده نشان می دهد که هشدارهایی به کلینتون در خصوص تردیدهای امیری برای ماندن در امریکا ارسال شده بود و تنها چند روز بعد از آن در امریکا خود را به دفتر حفاظت از منافع ایران می رساند تا به ایران بازگردد. سناتور تام کاتن از آرکانزاس نیز هیلاری کلینتون را به شدت مورد خطاب قرار داد و گفت: افشای ایمیل های کلینتون نشان می دهد که او چگونه در تصمیم گیری بی پروا و بی دقت بوده است که این نوع اطلاعات محرمانه را در سرور شخصی خود نگه داشته و به نظر من قضاوت او برای امن نگه داشتن کشور مناسب نیست.
 

کلید واژه ها: هیلاری کلینتون حزب جمهوریخواه دونالد ترامپ


( ۱ )

نظر شما :