سلاحهای اتمی آمریکا در اینجرلیک برای بازدارندگی ایران ذخیره شده است
پایگاه آمریکایی با تاکید بر اینکه وجود سلاح های اتمی واشنگتن در اینجرلیک برای «بازدارنگی ایران» است، هشدار داد که کودتای ترکیه نشان می دهد این سلاح ها دیگر امن نیستند.
به گزارش فارس، در ادامه گزارشها در خصوص نگرانی ها درباره کودتا در ترکیه، یک پایگاه آمریکایی به موضوع سلاح های اتمی آمریکا که در پایگاه اینجرلیک این کشور مستقر شده، پرداخته است.
در یادداشت فارن پالیسی آمده است: «سلاح های اتمی آمریکا در طاق های طبقه "پناهگاه های هواپیماهای حفاظت شده" قرار دارد. این مرکز در داخل یک محیط امنیتی واقع است. آمریکا و شرکای ناتو او اخیرا 160 میلیون دلار برای ارتقای امنیتی سلاح های اتمی مستقر در اینجرلیک هزینه کردند».
«جفری لوئیز» نویسنده این مطلب البته تاکید کرده حتی اگر کودتاگران می توانستند کنترل اینجرلیک را بدست گیرند، برای عملیاتی کردن سلاح های اتمی مستقر در این پایگاه به شخصی مطلع از رمز امنیتی نیاز داشتند که این کار آسانی نخواهد بود.
در ادامه یادداشت آمده است: «در حالی که تدابیر احتیاطی برای حفاظت از سلاح های اتمی آمریکا در اینجرلیک، قابل فهم و منطقی هستند اما این تدابیر بر مجموعه هایی از تصورات درباره ثبات و دوستانه بودن کشور میزبان(ترکیه) استوار هستند.
در مطلب منتشر شده فارن پالیسی، از تاکید مقام ترکیه ای درباره احتمال دست داشتن آمریکا در کودتای اخیر علیه دولت رجب طیب اردوغان سخن گفته است.
در این مطلب می خوانیم: «یک مقام در دولت اردوغان به طور ضمنی اشاره کرده که شاید آمریکا در کودتا نقش ایفا کرده است که این حرف تا حد زیادی مبتنی بر تاکید بر نقش فتح الله گولن است که در آمریکا در تبعید زندگی می کند».
نویسنده و تحلیلگر آمریکایی ادامه داد: «با توجه به جو کلی بی ثباتی، شاید شما بپرسید چرا از همان اول آمریکا سلاح های اتمی خود را در ترکیه ذخیره کرد. برخلاف بلژیک، آلمان، ایتالیا یا هلند، ترکیه هواپیمایی ندارد که قادر به حمل سلاح های اتمی باشد و آمریکا آمریکا در اینجرلیک به صورت دوره ای هواپیمای جنگی خود را به آنجا می فرستد و هواپیمای آمریکایی قادر به حمل سلاح اتمی در اینجرلیک هم مستقر نیست. به عبارت دیگر، اینجرلیک، یک انبار ذخیره شکوهمند است».
وی افزود: «برخی تحلیلگران تاکید می کنند که با توجه به تنشها در روابط با روسیه، اکنون زمان کاستن از تعداد سلاحهای اتمی آمریکا در کشورهای عضو ناتو نیست. خوب باشد اگر موضوع این است این سلاحها اینقدر مهم هستند می توان آنها را به یک کشور دیگر عضو ناتو برد. آمریکا تعداد زیادی از انبارهای سلاحهای اتمی در کشورهای اروپایی ساخته است».
در ادامه یادداشت از امکان انتقال سلاحهای اتمی آمریکا به دیگر پایگاه های نظامی از قبیل یونان، انگلیس و آلمان سخن گفته و تاکید می کند که پایگاه هوایی «لیکهیلث» انگلیس و «رامشتاین» آلمان بهترین گزینه ها هستند.
نویسنده این مطلب البته ادامه می دهد: «آلمان ها بیش از پیش درباره استراتژی اتمی آمریکا تردید دارند و دوستان بریتانیایی من همچنان می گویند که انها مطمئن نیستند که دیگر روی بریتانیا به عنوان یک کشور از نظر سیاسی باثبات حساب می شود یا نه. البته هر کدام از این دو کشور، انتخاب بهتری برای میزبانی سلاح های کنونی مستقر در ترکیه هستند».
تحلیلگر آمریکایی از وجود یک دلیل دیگر برای استقرار سلاح های اتمی آمریکا در ترکیه تاکید می کند و آن «بازدارندگی در برابر ایران» است.
وی تصریح کرد: «البته یک دلیل دیگر برای انبار کردن سلاح های اتمی آمریکا وجود دارد. حتی اگر هواپیماهایی برای حمل آنها وجود نداشته باشد، برخی مقامات آمریکایی احساس می کردند که استقرار سلاحهای اتمی خارج از اروپا و در مجاورت و همسایگی ایران، به بازدارندگی در برابر تهران برای ممانعت آن از استفاده از هرگونه سلاح اتمی که شاید بدست آورد، کمک کند و در نتیجه به متحدان و شرکای آمریکا در خاورمیانه تضمین بدهد».
لوئیز ادامه داد: «در عرصه نظری، توافق ایران(برجام) مشکل سلاح اتمی ایران را مدیریت می کند. اما در عرصه عملی، واشنگتن احساس می کند که نیاز به اطمینان بخشی مجدد به متحدان و شرکای خود می کند؛ آنهایی که بیشتر از این واقعیت می ترسند که این کشور با تهران به یک توافق دیپلماتیک رسید و نه اینکه از برنامه هسته ای مهارشده ایران بترسند».
او در پایان این مطلب افزود: «در حالی که من این استدلال را عجیب و غریب می دانم اما می پذیرم که خروج سلاح های اتمی (از ترکیه) به آلمان یا بریتانیا، شاید سبب دلسرد و عصبانیت برخی شرکای خاورمیانه ای آمریکا شود. اما پس از اتفاقات هفته گذشته، باقی گذاشتن سلاحهای اتمی در ترکیه، وحشتناک به نظر می رسد».
نظر شما :