اظهارات جنجالی شاه اردن درباره ترکیه

۰۸ فروردین ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰ کد : ۱۹۵۷۵۳۶ سرخط اخبار
پادشاه اردن در جریان ملاقات با شماری از سیاستمداران آمریکایی که "ناصر جوده" وزیر امور خارجه اردن هم در جلسه حضور داشت، گفت، ترکیه در پاسخ به جلوگیری اروپا از ایجاد منطقه حائل در مرز سوریه، مرزهایش را در برابر آوارگان گشود تا راهی اروپا شوند.
 
به گزارش خبرگزاری تسنیم، پایگاه اینترنتی "میدل ایست" گزارش داد که عبدالله دوم در جریان ملاقات با شماری از سیاستمداران آمریکایی در واشنگتن گفت که ترکیه به اروپا تروریست می فرستد.
 
میدل ایست گزارش کرد که جزییات ملاقات عبدالله دوم با شماری از سیاستمداران و اعضای کنگره آمریکا مانند سناتور "جان مک کین" را دریافت کرده است.
 
پادشاه اردن در این دیدار آنکارا را به اعزام تروریست به اروپا متهم کرد و گفت، بحران آوارگان که قاره اروپا از آن رنج می برد، تصادفی نیست.
 
وی افزود، واقعیت آن است که عزیمت تروریست ها به اروپا بخشی از سیاست ترکیه است چون نوعی سیلی به اروپا از یک سو و تلاش برای خروج از مشکلات داخلی از سوی دیگر می باشد.
 
عبدالله دوم ادامه داد، آنکارا می کوشد از بحران آوارگان و ورود تروریست به اروپا برای تحقق منافعش بهره برداری نماید.
 
گزارش میدل ایست، حاکیست، یکی از اعضای کنگره در این ملاقات از پادشاه اردن پرسید، آیا این درست است که گروه تروریستی "داعش" نفت را به ترکیه صادر می کرده است، که پادشاه پاسخ داد، حتماً این گونه است.
 
این دیدار اواسط ژانویه 2016 انجام شد  یعنی همان موقعی که "باراک اوباما" رئیس جمهوری آمریکا دیدارش با پادشاه اردن در کاخ سفید را لغو کرد.
 
آن زمان گفته شده بود که لغو دیدار با یکی از مهمترین هم پیمانان آمریکا در خاورمیانه به خاطر مشغله کاری رئیس جمهوری بود.
 
این اطلاعات حاکیست، عبدالله در دیدار با سیاستمداران و اعضای کنگره آمریکا گفت که اردوغان به راه حل اسلام رادیکالی برای منطقه خاورمیانه ایمان دارد.
 
وی همچنین تصریح کرد: ترکیه در جست وجوی راه حل دینی در سوریه برآمد در حالی که ما به دنبال عناصر میانه رو در جنوب سوریه هستیم.
 
به گزارش العالم، پادشاه اردن در ادامه اظهاراتش، ترکیه را بخشی از چالش راهبردی بین المللی دانست که جهان در زمان حاضر با آن مواجه است.
 
وی گفت: به تلاش برای حل مشکلات تاکتیکی علیه داعش ادامه دادیم اما فراموش کردیم ترکها به شکل راهبردی در این زمینه با ما همراه نیستند.
 
عبدالله دوم سپس گفت، ترکیه فقط از گروه های تروریستی در سوریه حمایت نمی کند بلکه به جنگجویان خارجی اجازه عبور به این کشور را می دهد، همچنین به شبه نظامیان سومالی و لیبی کمک می کند.
 
پادشاه اردن سپس با اشاره به اینکه افراط گرایی از ترکیه سرچشمه می گیرد؛ از مسئولین آمریکایی پرسید: چرا ترکها اقدام به آموزش جنگجویان سومالی کرده اند؟
 
همچنین این اطلاعات حاکیست که "ناصر جوده" وزیر امور خارجه اردن که در جلسه حضور داشت، گفت، ترکیه در پاسخ به جلوگیری اروپا از ایجاد منطقه حائل در مرز سوریه، مرزهایش را در برابر آوارگان گشود تا راهی اروپا شوند.
 
عبدالله دوم و جوده درباره توافقی که بر اساس آن اروپا متعهد شده 3 میلیارد دلار به ترکیه بپردازد، گفتند، ترکیه از مجموع 70 میلیون جمعیت کشورش فقط دو میلیون آواره دارد اما مشکل آوارگان سوری در اردن بسیار بزرگتر از این مشکل برای ترکیه آن هم به نسبت جمعیتش است.
 
میدل ایست نوشت، دولت ترکیه از موضع گیری رسمی نسبت به اظهارات پادشاه اردن در واشنگتن خودداری کرد اما یک مسئول بلندپایه در آنکارا به پایگاه میدل ایست گفت، عبدالله دوم گویی به سخنگوی "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه تبدیل شده است.
 
این منبع افزود، ترکیه درگیر جنگی سخت علیه داعش است و انفجارهایی که رخ داده نه در اردن بلکه در ترکیه بوده است، به همین دلیل ادعاهای پادشاه اردن مبتنی بر واقعیت نبوده و کاملاً مردود است.
 
این منبع ادامه داد، برای منافع اردن و منطقه بهتر آن بود که امان به جای آنکه سخنگوی اسد باشد به عنوان دوست اقدام به همکاری با قدرت راهبردی منطقه ای مانند ترکیه می کرد.

کلید واژه ها: پادشاه اردن


نظر شما :