مقاله مشترک کامرون، اولاند و مرکل در دفاع از برجام
نخست وزیر انگلیس، رئیس جمهوری فرانسه و صدراعظم آلمان در مقاله مشترکی در واشنگتن پست، دلایل خود را برای دفاع از توافق هسته ای تشریح کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس، «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در مقاله ای مشترک که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شد از توافق هسته ای 6 قدرت جهانی و ایران حمایت و دلایل خود را برای این حمایت اعلام کردند. در این مقاله آمده است:
کنگره آمریکا طی هفته جاری در مورد توافقی که کشورهای ما به همراه ایالات متحده، روسیه و چین با ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور دست یافته، رای گیری می کند. این یک لحظه بسیار مهم و فرصتی حساس در بحبوحه ناامنی جهان و نشان دهنده توانایی است که دیپلماسی دارد.
برنامه هسته ای جهان برای بیش از یک دهه منبع نگرانی بوده است. این کشور تاکید دارد که قصدش از این برنامه، صلح آمیز است. همه کشورها در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح های اتمی حق دارند که از فناوری صلح آمیز هسته ای بهره ببرند.
با این حال طی دو سال گذشته ما شاهد رشد نگران کننده در برنامه هسته ای ایران بوده ایم: رشد تولید اورانیوم که غنی سازی آن به 20 درصد رسیده، رشد شمار سانتریفیوژ ها، شامل ماشین های قدرتمندتر نسل جدید، افزایش توان غنی سازی تاسیسات فوردو و تکمیل رآکتور تحقیقاتی اراک که پتانسیل تولید پلوتونیوم مورد استفاده در سلاح هسته ای را دارد. و البته آژانس بین المللی انرژی اتمی برای نظارت بر برخی از بخش های برنامه هسته ای ایران محدودیت هایی داشته است.
این یک تهدید جدی نه تنها برای امنیت همسایگان ایران و اسرائیل، بلکه برای کشورهای ما بود. رقابتی هسته ای در خاورمیانه که تنها یک عنصر خطرناک به یک منطقه بی ثبات اضافه خواهد کرد.
ما باید مسئولیت خود را در قبال این تهدید ایفا می کردیم. تاریخچه طولانی مذاکرات بی فایده با ایران زمینه بدبینی فراهم کرده بود. با این وجود، دو سال مذاکره بی وقفه به یک توافق انجامید که تمام تحریم های اقتصادی علیه ایران را برمی دارد.
ما به طور همه جانبه از این توافق حمایت می کنیم چون خواسته هایمان را تامین می کند. در این توافق ایران دو سوم از سانتریفیوژهای خود را کاهش می دهد و سطح غنی سازی اورانیوم به سطحی می رسد که نمی توان با آن سلاح هسته ای ساخت. طبق این توافق در تاسیسات اراک و فوردو سطح غنی سازی پلوتونیوم به حدی می رسد که نتوان با آن بمب اتمی ساخت. دسترسی آژانس بین المللی اتمی نیز برای بازرسی هایش از تاسیسات همیشه باز خواهد بود.
در مقابل تحریم های اقتصادی علیه ایران همگی برداشته می شود که این مهم با تایید آژانس بین المللی اتمی از تاسیسات این کشور محقق می شود.
طبق این توافق ایران به طور دائم تحت مراقبت بازرسان آژانس خواهد بود. امنیت اسرائیل برای ما در اولویت است و خواهد بود. در صورتی که تهدیدی علیه اسرائیل مشاهده شود هرگونه توافق با ایران لغو خواهد شد.
در حقیقت این توافق بر اساس انتظارات از ایران در تغییر سیاست های خارجی خود صورت نگرفته است چون به زودی این سیاست ها تغییر نخواهد کرد. ولی طبق این توافق تهدید ساخت سلاح هسته ای از سوی ایران به حداقل رسیده و همکاری ایران با همسایگان خود بهتر از گذشته خواهد بود. ما با ایران هرچند اختلاف عقیده هایی داریم ولی در بعضی امور مثل مبارزه با داعش مشترکاتی هم داریم.
ما مطمئن هستیم توافق می تواند زمینه ای برای حل تنش های برنامه هسته ای ایران ایجاد کند به همین خاطر می خواهیم تمام مفاد توافق مشترک بین کشورهای مذاکره کننده حاضر اجرا شود.
نظر شما :