یارکشی عربستان علیه ایران

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ | ۲۲:۰۰ کد : ۱۹۴۷۳۴۲ سرخط اخبار

"سفر رییس جمهور فرانسه به عربستان در ادامه مذاکرات هسته ایی اثر ندارد." یک کارشناس مسایل بین الملل با بیان این مطلب گفت: اوباما و دموکرات ها در آمریکا خواهان به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ایی هستند و چارچوب کلی روشن شده است لذا فرانسه و عربستان قادر به کارشکنی نخواهند بود.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه به دعوت ملک سلمان پادشاه عربستان به ریاض سفر کرده است و دو طرف در بیانیه ای مشترکی که پس از این دیدار منتشر شد بر لزوم دستیابی به یک توافق با ایران که قابل راستی آزمایی باقی بماند و محکم و الزام آور باشد تاکید کردند.

آنان در این بیانیه آورده اند که این توافق نباید منجر به برهم زدن امنیت و ثبات در منطقه شود و امنیت و ثبات کشورهای همسایه ایران را تهدید کند.

در همین حال یک دیپلمات ارشد فرانسوی نیز پس از دیدار رئیس جمهور این کشور با پادشاه عربستان، از نگرانی کشورش در مورد لغو تحریم های علیه ایران صحبت کرده گفته که به این ترتیب ایران می تواند پشتوانه مالی فعالیت هایش در منطقه را تأمین کند.

این اظهارات نشان می دهد که فرانسه به اتخاذ سیاست های ضد و نقیض در مقابل ایران ادامه خواهد داد. این کشور اگرچه تا کنون چندین بار در روند مذاکرات هسته ایی ایران و ۱+۵ مانع تراشی کرده است اما برای به دست آوردن بازار ایران پس از تحریم نیز خیز برداشته است.

سوال اینجاست که آیا سفر رییس جمهور فرانسه به عربستان با توجه به روشن بودن موضع هر دو کشور در قبال پرونده هسته ایی ایران می تواند نقش موثری ادامه روند مذاکرات داشته باشد؟ علی بیگدلی کار شناس مسایل بین الملل در گفت و گو با فرارو به این پرسش پاسخ داد و گفت: این سفر و مذاکرات دو کشور نقش چندانی در مذاکرات هسته ایی ایران نخواهد داشت.

وی افزود: در تفاهم لوزان چارچوب اولیه روشن شده است و اکنون طرفین به دنبال نگارش متن هستند لذا این سفر در ادامه کار اثرگذار نیست.

این استاد دانشگاه ادامه داد: دستیابی به توافق جامع همان اندازه که برای طرف ایرانی اهمیت دارد برای اوباما و حزب دموکرات آمریکا نیز حائز اهمیت است. این حزب برای داشتن موقعیت بهتر در انتخابات ریاست جمهوری نیازمند به نتیجه رسیدن این مذاکرات است لذا همه توان خود را برای تحقق این امر به کار می گیرد و جای هیچ گونه نگرانی نیست.

بیگدلی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه سفر اولاند در روابط منطقه ای ایران و به خصوص مساله یمن چه نقشی دارد، گفت: عربستان بر اساس آنچه که در علم سیاست ناامنی در مرز ها عنوان می شود، به یمن وارد شده است و تاکنون نتیجه خوبی دریافت نکرده است. به همین خاطر این کشور در صدد کسب یاران بین المللی است تا از این طریق از نفوذ ایران بکاهد و به اهداف خود دست پیدا کند.

وی ادامه داد: مذاکره با فرانسه در این زمینه نیز تغییر چندانی ایجاد نمی کند چون حل بحران یمن راهی غیر مذاکره مستقیم ندارد البته ما نیز خودمان باید از نفوذ در یمن بکاهیم.

کلید واژه ها: مذاکرات هسته ایی


نظر شما :