ادعای آسوشیتدپرس
ایران از امریکا بالگرد خرید؟
دیپلماسی ایرانی: هم زمان با آغاز مذاکرات نهایی کشورهای 1+5 با ایران و تلاش هایی که کاخ سفید برای رسیدن به توافق نهایی با ایران صرف می کند برخی منابع خبری مدعی شده اند که ایران همکاری های تازه ای را با ارتش امریکا در عراق و سوریه آغاز کرده است و مسئولان اقتصادی دو طرف نیز دیدارهایی را در واشنگتن و لندن و پایتخت های دیگر آغاز کرده اند که به موجب آن شرکت بوئینگ قطعات هواپیمای مورد نیاز ایران را برای نخستین بار بعد از انقلاب اسلامی به تهران فروخته است.
به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، در عین حال و به رغم این که غرب به ویژه ایالات متحده امریکا تحریم های اقتصادی سنگینی را متوجه ایران کرده اند، ایران توانسته از طریق یک واسطه چهار فروند بالگرد امریکایی که پیش از این فروش آن به ایران ممنوع بود را خریداری کند. این بالگردها برای اهداف غیر نظامی استفاده می شوند و از طریق یک شرکت ایرانی فعال در زمینه خرید و فروش بالگرد برای آموزش خلبان های جدید ایرانی خریداری شده اند.
خبرگزاری آسوشیتد پرس در این باره گزارش داد که ایران این بالگردهای امریکایی را به شکل غیر مستقیم خریداری کرده و مذاکرات اولیه آن را از طریق نمایشگاه صنایع هوایی ایران در جزیره کیش انجام داده است.
بالگردهای خریداری شده از طراز R-44 و ساخت شرکت رابینسون در ایالت کالیفرنیای امریکا هستند و ظرفیت حمل 4 مسافر را دارند. در این بالگردها به جای موتورهای استوانه ای از موتورهای توربو استفاده شده است.
محمود آذین، رئیس اجرایی شرکت ایرانی فعال در خرید و فروش بالگرد در این باره گفت: «خرید این بالگردهای امریکایی کاری استثنائی است.»
وی در ادامه افزود: «قرار است از این بالگردها برای آموزش خلبانان جدید استفاده شود.»
آذین همچنین گفت: «ایران قبل از انقلاب اسلامی در سال 1979 بیش از هزار فروند بالگرد در اختیار داشت که سبب شده بود تا از این بابت ناوگان ایران سومین ناوگان جهان از لحاظ تعداد برخورداری از بالگرد باشد. اما ایران بسیاری از این بالگردها را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از دست داد.»
وی در ادامه افزود: «ایران در حال حاضر 400 خلبان بی کار دارد که شرکت ما تلاش می کند از طریق برنامه ریزی های خود برای این خلبان ها که از خبرگی بالایی در هدایت بالگرد برخوردار هستند، فرصت کار ایجاد کند.»
محمود آذین درباره هزینه آموزش خلبان های ایرانی نیز گفت: «آموزش هر خلبان ایرانی بیش از دو ملیارد و 500 میلیون ریال ایرانی هزینه در بر دارد و شرکت بالگرد ایران تلاش کرده است تا در مرحله اول فرصت های لازم برای آموزش و آغاز به کار 20 خلبان را فراهم آورد.»
رئیس اجرایی شرکت ایرانی فعال در زمینه خرید و فروش بالگرد همچنین گفت: «پیش از این فرماندهی بالگردهای تحت مالکیت شرکت ما توسط خلبان های بازنشسته نیروهای مسلح ایران انجام می شد اما اکنون سیاست های شرکت تغییر کرده است و تلاش دارد تا خلبان های جدیدی را به استخدام خود در آورد.»
بر اساس توافق موقت ژنو کشورهای غربی پذیرفتند که بخشی از تحریم های تحمیل شده علیه ایران از جمله فروش قطعات هواپیماهای مسافربری را لغو کنند، با این حال همچنان بسیاری از کشورهای جهانی هر گونه فروش هواپیما یا قطعات هواپیما به ایران را رد می کنند.
بعضی از کارشناسان و تحلیلگران بر این اعتقادند که هشدارهای عربستان سعودی به شرکت های بزرگ هوایی برای خودداری از فروش قطعات هواپیما به ایران تاثیر به سزایی در ناتوانی ایران در خرید قطعات مورد نیازش در صنعت هوایی داشته است.
تحریریه دیپلماسی ایرانی/11
نظر شما :