دباغ: کردستان به دنبال استقلال از عراق نیست
نماینده اتحادیه میهنی کردستان عراق در تهران درباره درخواست کردها برای استقلال از عراق با تکذیب این مساله اظهار کرد: برخی به منظور خراب کردن کردها این مسایل را مطرح می کنند.
ناظم دباغ در گفت وگو باخبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در پاسخ به این پرسش که چرا رژیم اسراییل از استقلال کردستان حمایت می کند؟ با تاکید بر این که کردها هیچ وقت ادعایی برای استقلال از عراق نداشته اند، گفت: ما معتقدیم شرایطی که امروز در عراق به وجود آمده نتیجه سیاستی است که دولت قانون انجام داده است. این شرایط جدید در عراق منطقه ما را در اختیار داعش قرار داد که برای منطقه کردستان تهدید ایجاد کرد. وقتی ما با واکنش سست و ضعیف ارتش عراق در مواجهه با داعش روبه رو شدیم نمی توانستیم اجازه دهیم که بخش های مختلف کردستان به دست داعش بیفتد بنابراین نیروهای پیشمرگ رفتند مناطق تسخیر شده را پس گرفتند و ما از این نیروها حمایت کرده و می کنیم.
وی گفت: امروز مناطق مورد تنازع توسط پیشمرگ ها در اختیار کردهاست. ما همواره معتقد بوده و هستیم که این مناطق از جمله کرکوک متعلق به کردهاست و اگر اسناد و مدارک مستندی وجود داشت که این مساله را تکذیب می کرد آن وقت دیگر حرف جدیدی است. در این مناطق کرد، ترک، سنی و شیعه زندگی می کنند و به همین دلیل این پیشنهاد مطرح شد که یک رای گیری یا رفراندوم انجام دهیم تا مردم در این مناطق خودشان نظر بدهند. اگر کسی از روند سیاسی ترس نداشته باشد این رفراندوم می تواند به مساله خاتمه دهد.
دباغ تصریح کرد: حضور نیروهای پیشمرگ در مناطق مورد تنازع برای مقابله با نیروهای داعش هیچ تضادی با ماهیت و فعالیت ارتش ندارد و آنها برای حفظ امنیت منطقه در آنجا هستند.
نماینده اتحادیه میهنی کردستان عراق درباره فدرالی شدن عراق خاطرنشان کرد: متاسفم از این که برخی می گویند شرایط برای فدرالی شدن عراق فراهم نیست. امروز که داعش خطری برای عراق است گروه های عراقی مختلف باید اختلاف هایشان را رفع کنند چرا که بدون حل این اختلاف ها خطر داعش رفع نمی شود. باید کرد و سنی و شیعه اولا متحد باشند و دوما اختلافاتی که موجب بروز این شرایط شده است، رفع شود در غیر این صورت حتی اگر داعش را بیرون کنیم، خیلی زود داعشی دیگر در عراق ایجاد می شود. شاهد هستیم این گروه تروریستی آن قدر جسور شده است که برای خود عنوان خلافت اسلامی را تعیین کرده است و باید به اهل تسنن دراین باره تبریک گفت!
وی با بیان این که ما به نحوه اداره کشور در سال های گذشته انتقاد داریم، گفت: علاوه بر این متاسفانه در بغداد فرد تصمیم گیر است و این انتقاد به آقای مالکی و هم نحوه اداره کشور توسط وی است.
دباغ در پاسخ به این که در شرایط کنونی اولویت با برگزاری رفراندوم در مناطق مورد تنازع و بحث فدرالی شدن است یا تشکیل پارلمان و پیگیری این موضوعات از طریق قانونی ؟ اظهار کرد: معتقدیم باید این مسایل پله پله جلو رود. رفراندوم یا اجرای قسمتی از ماده 140 قانون اساسی منافاتی با تشکیل پارلمان و تعیین رییس جمهور و نخست وزیر ندارد.
نماینده منطقه کردستان عراق در تهران ادامه داد: اعضای جدید کرد پارلمان عراقی برای شرکت و حضور در جلسه نخست پارلمان به بغداد رفته اند و اگر کسی ادعای استقلال از عراق را داشته باشد نمی رود در پارلمان شرکت کند!
دباغ اظهار کرد: ما خواهان دولتی مشارکتی و واقعی بدون حضور کسانی که در اداره کشور موفق نبودند، هستیم. درباره نخست وزیری عراق نه فقط کردها که بلکه اکثریت شیعیان عراق درباره ورود کاندیدای جدید برای پست نخست وزیری با ما و نیز اهل تسنن هم نظر هستند.
نماینده اتحادیه میهنی کردستان عراق درباره حمایت رژیم اسراییل از استقلال کردستان از عراق با بیان این که "هر کشوری که دنبال حفظ امنیت و آسایش وحدت عراق و حقوق قومیت ها باشد از حمایت آنها استقبال می کنیم." تصریح کرد: البته برای کردستان عراق بیش ترین منافع از روابط با همسایگان تامین می شود.
دباغ گفت: اگر روزی بیاید که بتوانیم استقلال کامل داشته باشیم چرا که نه، از استقلال استقبال می کنیم، اما در شرایط کنونی رهبری کردستان عراق واقعیت جدید در عراق را پذیرفته است که باید بر اساس ساختار جدید عراق و قانون اساسی باشد. ما از اجرای کامل ماده 140 و فدرالی یا اتحاد فدرالی حمایت می کنیم.
وی درباره حمایت گروه های مختلف سیاسی و قومی و مذهبی از ارتش عراق در حمایت و حفاظت از این کشور گفت: بر اساس تجربه گذشته که ارتش به کردها خیلی سخت گرفته است ما ارتش را قبول نداریم و به ویژه بعد از حمله داعش و همکاری که ارتش با این گروه تروریستی داشت نشان داد که این ارتش قابل اعتماد نیست، بنابراین باید دید چه ارتشی در عراق می خواهد شکل گیرد و از آن باید حمایت شود.
نظر شما :