چرا جان کری علاوه بر ایران و روسیه، از حزب‌الله هم کمک خواست؟

۱۶ خرداد ۱۳۹۳ | ۱۷:۱۹ کد : ۱۹۳۳۹۰۷ سرخط اخبار

 

منابع صهیونیستی سخنان کری درباره ضرورت درگیر شدن روسیه، ایران و البته حزب الله در تلاش های مشروع برای پایان یافتن جنگ در سوریه را با نگرانی پیگیری کرده اند.

به گزارش «تابناک»، اگر چه گمانه زنی در مورد آینده بن بست بر سر انتخاب رئیس جمهور جدید لبنان بخشی از تحلیل ها در مورد چرایی سفر غیرمنتظره وزیر خارجه آمریکا را به خود اختصاص داده است ولی بعضی از اظهارات کری در جریان این سفر در کنار تحولات سیاسی اخیر در روابط بین گروه های فلسطینی با نگرانی وب سایت اسرائیلی دبکا همراه شده است.

وزیر خارجه آمریکا اگر چه مدعی شد که " انتخابات سوریه انتخابات نیست " و آن را " یک صفر بزرگ " دانست ولی از ضرورت نقش آفرینی روسیه، ایران و حزب الله برای پایان دادن به جنگ در سوریه سخن گفت.

دبکا سفر جان کری به بیروت را بخشی از چرخش دولت اوباما به سوی تعامل مستقیم با دولت هایی دانسته است که گروه های مقاومت مورد حمایت ایران مانند حزب الله و حماس نیز در ان ها سهیم هستند. سفر وزیر خارجه آمریکا به بیروت پس از پنج سال، دو روز پس از آن اتفاق افتاد که واشنگتن ادامه کمک مالی به دولت فلسطینی جدید در رام الله را پذیرفت در حالی که گروه حماس نیز اکنون بخشی از این دولت است.

کری اگر چه در بدو ورود به لبنان اظهار داشت دولت فلسطینی به عنوان یک کشور را به رسمیت نمی شناسد ولی ادامه داده است که به کار با دولت وحدت فلسطینی ها به دلیل ضرورت موجود ادامه خواهد داد و به طور روزانه سیاست های این دولت را رصد خواهد کرد تا از خطوط قرمز عبور نکند.

حزب الله نیز در حالی بخش مهمی از دولت لنبان است که از نگاه آمریکا یک گروه تروریستی دانسته می شود و کری با دیدار با تمام سلام نخست وزیر لبنان نشان داده است تا وقتی این دولت ها از خطوط مشخصی عبور نکرده باشند، آمریکا روابط خود با آنها را قطع نخواهد کرد.

در حالی که رئیس جمهور آمریکا در سخنرانی اخیر خود در وست پوینت و کری در جریان سفر به لبنان به ضرورت یافتن راهی سیاسی برای مساله سوریه اشاره کرده اند، بخشی از سخنان کری باعث نگرانی دبکا شده است.

کری در این باره اظهار داشته است: «ایران، روسیه و حزب الله باید در تلاش های مشروع برای پایان جنگ در سوریه دخیل شوند». از نگاه دبکا، این اولین باری است که وزیر خارجه آمریکا به صراحت از حزب الله دعوت می کند تا بخشی از تلاش برای حل و فصل سیاسی مساله سوریه باشد و محور مسکو- تهران- بیروت را به عنوان شریکی حیاتی در این تلاش ها به رسمیت می شناسد و این در شرایطی است که تاکنون آمریکا، از دخالت دادن ایران و حزب الله در مذاکرات خود با روسیه در مورد آینده سوریه خودداری کرده است.

دبکا مدعی شده است که این تحول جدید به اندازه ادامه حمایت مالی دولت امریکا از دولت فلسطینی نگران کننده است. منابع اسرائیلی مدعی شده اند که نتانیاهو تلاش خواهد کرد با حمایت لابی آیپک راه را بر کمک های مالی دولت آمریکا از دولت فلسطینی ببندد.

کلید واژه ها: دولت فلسطینی


نظر شما :