در عراق کسی مالکی را نمیپذیرد
عراق از همیشه ناآرام تر است. موج بمبگذاری ها در شهرهای مختلف برای چندمین روز متوالی ادامه پیدا کرده، آن هم در شرایطی که قرار است کمتر از ۱۰ روز دیگر انتخابات پارلمانی برگزار شده و طی آن نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس مجلس انتخاب شوند.
به گزارش قانون، گذشته از گمانه زنی ها درباره اینکه کدام سیاستمدار موفق به کسب کدام کرسی خواهد شد، در میان کاندیداهای انتخاباتی، نوری مالکی را به جرات می توان نامحبوب ترین فردی خواند که همچنان برای ماندن در صحنه قدرت پافشاری می کند. گرچه علی شلاه، یکی از همپیمانان مالکی در ائتلاف «دولت قانون» گفته که این حزب به جز نوری مالکی نامزد دیگری برای نخست وزیری ندارد اما اغلب رهبران و شخصیت های سیاسی عراق با سومین دور نخست وزیری وی شدیدا مخالفت کرده اند.
آیتا... سیستانی دیدار با مالکی را نپذیرفت
شرق الاوسط گزارش داده آیت ا... سیستانی، مرجع عالی شیعیان عراق، در سفر هفته گذشته مالکی به نجف اشرف به رغم پافشاری نوری مالکی از دیدار با او خودداری کرد و شیخ بشیر نجفی نیز گفته در صورتی که مالکی بار دیگر نخست وزیر شود به خیابان می آید و علیه او شعار می دهد.
همچنین احمد المساری، یکی از سران هم پیمان حزب «المتحدون» که اسامه نحیفی، رئیس مجلس عراق، ریاست آن را برعهده دارد گفته این حزب درصدد است پس از انتخابات با همکاری جنبش صدر، مجلس اعلای اسلامی و کرد ها دولت آینده عراق را تشکیل دهد و اجازه ندهد نوری مالکی برای سومین دور به عنوان نخست وزیر انتخاب شود. اسامه نحیفی خود پیش از این در سفر به تهران و واشنگتن از تمایلش برای رسیدن به ریاست جمهوری سخن گفته بود. پیشنهادی که به گفته رسانه ها وی هنوز پاسخ روشنی برای آن دریافت نکرده است.
«صدر» و «حکیم» علیه مالکی
خبرگزاری اصوات العراق نیز سه شنبه از توافق جنبش صدر و مجلس اعلای عراق به رهبری عمار حکیم (که هر دو گروه شیعه هستند) برای جلوگیری از پیروزی مالکی در انتخابات خبر داده است. به گزارش این خبرگزاری، مقتدی صدر، رهبر جنبش صدر، و عمار حکیم، رئیس مجلس اعلای اسلامی، بر اجازه ندادن به انتخاب مالکی به عنوان نخست وزیر عراق برای سومین دور، متفق القول بوده اند.
هاشم حبوبی، تحلیلگر سیاسی عراقی، در این باره می گوید: «آمار ها نشانگر این است که ائتلاف دولت قانون در انتخابات پارلمانی در صدر قرار خواهد گرفت اما به این معنی نیست که احزاب شیعی به مالکی اجازه دهند برای سومین دور به عنوان نخست وزیر انتخاب شود چرا که آن ها نمی خواهند مالکی در این پست باقی بماند.»
عراقی ها نمی پذیرند
مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان، هم در پاسخ به این پرسش نشریه الحیات که آیا حاضر است بار دیگر از مالکی در تصدی مجدد پست نخست وزیری حمایت کند، گفته است: «بگذارید منتظر نتایج انتخابات باشیم و ببینیم موضع دیگر احزاب در این باره چه خواهد بود. مشکل من با مالکی شخصی نیست. اختلافات ما در مورد نحوه حکمرانی و سیاست هایی است که مالکی از آن پیروی می کند.»
ایاد علاوی، رئیس ائتلاف الوطنیه، نیز در گفت و گو با اسکای نیوز تاکید کرده که مخالف نخست وزیری نوری مالکی برای بار سوم است. علاوی گفته است: «افکار عمومی نیز نخست وزیری مجدد مالکی را رد می کند.»
تبلیغات پرحاشیه کاندیداهای زن
در این میان تصاویر زنان در پوسترهای تبلیغاتی توجه مردم را بیش از گذشته به انتخابات عراق جلب کرده است. برخی هم در فیس بوک به مقایسه تصاویر و کاندیداهای زن از نظر پوشش و لباس و شعارهای انتخاباتی پرداخته اند. به گزارش الشرق الاوسط، در انتخابات عراق به راحتی می توان دریافت که نوع پوشش هر زن بیانگر جهت گیری حزبی و سیاسی وی است. برخی از کاندیداهای زن در پوستر ها و تبلیغات انتخابات به صورت محجبه ظاهر شدند برخی دیگر اولویت را به نقاب (پوشیه) دادند. بعضی از کاندیداهای زن نیز ترجیح دادند به جای عکس خود از عکس رئیس ائتلاف (فهرست) یا حتی همسر یا شیخ قبیله منتشر کرده اند.
محجبه یا غیرمحجبه؟
گفته شده، برخی زنان کاندیدا هم تصمیم گرفته اند به هر دو شیوه محجبه و غیرمحجبه، تصاویر خود را منتشر کنند. آن ها پوسترهای تبلیغاتی خود را با تصاویر محجبه و غیرمحجبه در مناطق مختلف توزیع کرده اند. حتی برخی از این زنان با افراط در آرایش و برخی با استفاده از فتوشاپ تلاش می کنند خود را زیبا تر جلوه کنند بعضی دیگر هم ترجیح دادند با همان شکل طبیعی شان در پوسترهای تبلیغاتی ظاهر شوند. با این حال جامعه محافظه کار عراق همچنان از این وضعیت راضی نیست.
به گزارش عصر ایران، کمیته مستقل برگزاری انتخابات عراق به اتفاقات و حاشیه سازی ها برای تبلیغات کاندیداهای زن واکنش نشان داد. از جمله این حاشیه سازی ها می توان به آسیب زدن به پوسترهای کاندیداهای زن یا اقدام برخی در بوسیدن این تصاویر و انتشار فیلم آن در اینترنت اشاره کرد. مقداد الشریفی از مقامات کمیته برگزاری انتخابات پارلمانی عراق گفته واحدهایی برای نظارت و رصد و پیگیری اتفاق های غیرقانونی و تخلفات در بخش تبلیغات انتخابات کاندیداهای زن و گروه های سیاسی آن ها تشکیل شده است.
نظر شما :