مقامات به این ادعای پاکستانی‌ها درباره مرزبانان ایرانی پاسخ دهند

۰۵ فروردین ۱۳۹۳ | ۰۳:۲۱ کد : ۱۹۳۰۵۰۹ سرخط اخبار

با گذشت بیش از شش هفته از ربودن پنج مرزبان ایرانی توسط گروهک تروریستی که خود را جیش العدل می نامد، صفحات منسوب به این گروهک شامگاه یک شنبه از به شهادت رساندنی یکی از مرزبانان ایرانی خبر دادند. اگر چه تقریبا تردیدی وجود ندارد که مرزبانان ربوده شده به خاک پاکستان برده شده اند ولی یکی از مقامات این کشور ادعاهای متفاوتی را مطرح کرده است.

به گزارش «تابناک»، اگر چه بعد از اعلام شهادت یکی از گروگانها، تردیدهایی در این باره وجود داشت ولی اکنون مقامات استان سیستان و بلوچستان به نقل از منابع محلی از صحت این خبر اطلاع می دهند و تائید می کنند که جمشید دانایی فر متولد 1366 که فرزند وی ده روز پیش به دنیا آمده است، به شهادت رسیده و سرنوشت چهار سرباز ربوده شده در آینده روشن خواهد شد.

در همین حال تسنیم اسلم سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، به بی بی سی گفته است که "ما خاک خود را وجب به وجب برای [یافتن] گروگانها جستجو کرده ایم ولی ردی از آنها پیدا نکرده ایم. کمیته ویژه ای مشترکی با شرکت مقامات ایران و پاکستان تشکیل شد، اما مقامات ایرانی هیچگاه [در این باره با ما] تماسی برقرار نکردند."

اگر چه سخنگوی وزارت خارجه پاکستان مدعی شده است که دولت این کشور، همه تلاش خود را برای یافتن ردی از مرزبانان ربوده شده انجام داده است ولی ساختار سیاسی و امنیتی پاکستان که گاه خارج از کنترل مقامات سیاسی این کشور است و نیز موارد پیشین مشابه که در مرزهای دو کشور اتفاق افتاده، تردیدهای زیادی را در مورد ادعاهای این مقام پاکستانی به جای می گذارد.

مقامات ایرانی در هفته های گذشته، اگر چه تاکید داشته اند که همه تلاش خود را برای آزادی مرزبانان ربوده شده به کار گرفته اند و حتی در اواسط اسفندماه، شایعه آزادی مرزبانان ربوده شده در پاکستان به اندازه ای جدی شد که جانشین ستاد کل نیروهای مسلح نیز آن را تائید کرد ولی از روزهای ابتدایی ربایش مرزبانان ایرانی تاکنون، خبررسانی در مورد این تلاش ها بنا به دلایلی اعلام نشده محدود و پراکنده بوده است.

به نظر می رسد مسئولین دولتی با تکیه بر دو کانال رسمی و غیر رسمی به ترتیب از راه همکاری با مقامات پاکستانی و کمک گرفتن از ساختارهای قومی و طایفه ای محلی به دنبال حل مساله بوده اند ولی این تلاش ها اکنون با دو مانع و ابهام جدی مواجه شده است. از سویی حسینعلی امیری قائم مقام وزیر کشور اعلام کرده است که «اگر خدای ناکرده خبر شهادت مرزبان ایرانی صحت داشته باشد با توجه به اینکه مرزبان ها به خاک پاکستان برده شده اند و در این مدت در آنجا نگهداری می شوند بر روند مذاکرات دیپلماتیک بین ایران و پاکستان در رابطه با این موضوع که در حال انجام است قطعاً تأثیر گذاشته و روند مذاکرات سخت می شود» و از سوی دیگر تسنیم اسلم، مقامات ایرانی را به برقرار نکردن تماس با طرف پاکستانی برای پیگیری موضوع متهم کرده است.

جدای از سرنوشت تلخی که احتمالا برای یکی از مرزبانان ایرانی رقم خورده است، وظیفه طرف ایرانی برای پیگیری سرنوشت مرزبانان به خصوص با توجه به ادعاهای مقام پاکستانی سنگین تر از همیشه به نظر می رسد.


نظر شما :