راه‌اندازی خط مونتاژ خودروهای آمریکایی در ایران

۲۹ آذر ۱۳۹۲ | ۲۰:۳۵ کد : ۱۹۲۶۳۱۱ سرخط اخبار

خبرگزاری رویترز در گزارشی مفصل از استقبال فروشندگان خودرو در ایران از خودروهای آمریکایی خبر داد.

به گزارش ایسنا، رویترز این گونه آغاز کرده است که "برف سنگینی روی خیابان شلوغ ریخته است. خط ماشین جدیدی هنوز روی خیابان باقی مانده که مربوط به یک دوج چلنجر، یکی از نمادهای خودروهای آمریکایی است. اینجا نیویورک، مونترئال یا توکیو نیست. اینجا تبریز، شهری در شمال غربی ایران است که به نمایشگاه آخرین خودروهای آمریکایی تبدیل شده است."

به نوشته رویترز تا قبل از انقلاب اسلامی سال 1979 ایران یکی از بازارهای بزرگ خودروها و کامیون های ساخت آمریکا محسوب می شد. اما بعد از انقلاب به دلیل قطع روابط سیاسی و تحریم های اقتصادی عملا خودروهای آمریکایی دیگر سهمی در بازار ایران ندارند.

با این وجود تقریبا از سال گذشته صدها مدل خودروی آمریکایی و اروپایی در تبریز نمایان شده اند. شهری که فاصله چندانی از منطقه آزاد تجاری نزدیک به ارمنستان و آذربایجان ندارد.

تاکنون تعداد زیادی تصاویر و ویدئو از خودروهای آمریکایی به عنوان مثال از خودروی چلنجر پوشیده از برف در فضای مجازی توسط فروشندگان، خودروبازان و مالکان این خودروها در ایران منتشر شده است.

ایران چندی پیش با کشورهای 1+5 درباره برنامه هسته ایش در ژنو به توافق رسید و به این ترتیب قرار شد به تدریج برخی از تحریم های وضع شده علیه ایران لغو شوند. اتقافی که باعث شد برخی نسبت به ورود مجدد خودروهای آمریکایی به بازار ایران امیدوار شوند.

مدیر فروش یکی از 20 واردکننده خودروهای آمریکایی به ایران می گوید: ما اینجا خودروهای شگفت انگیزی را می بینیم. اینجا علاقه زیادی به این خودروها وجود دارد چرا که تاکنون طی سال های گذشته تقریبا هیچ خودروی آمریکایی در ایران نبوده است. این اتفاق خوبی برای کسب و کار ما است.

منطقه آزاد تجاری ارس 8 سال پیش به ثبت رسید و در شمال غربی ایران واقع است و از سال گذشته واردات خودرو به این منطقه آغاز شد. در شرایطی که واردات خودرو به ایران با محدودیت های زیادی مواجه است اما خودروها می توانند با پرداخت کمترین تعرفه و عوارض وارد منطقه آزاد تجاری ارس شوند.

فعالان اقتصادی که با رویترز تماس گرفته اند می گویند که بیش از 1500 دستگاه خودرو از نیمه نخست سال 2012 تاکنون در منطقه ارس فروخته شده است. بیش از نیمی از این خودروها نیز برندهای آمریکایی شامل شورولت، جی ام سی، کادیلاک، فورد و دوج بوده اند.

ویدئوها و تصاویر متعددی نیز روی فضای مجازی گذاشته شده که درباره قیمت خودروهای آمریکایی در منطقه ارس در آنها و ویژگی ها و چگونگی خرید آنها توضیح داده شده است.

طبق قوانین مناطق آزاد تجاری فقط افراد وابسته به ساکنان یا فعالان اقتصادی به ثبت رسیده در منطقه می توانند اقدام به خرید خودرو کنند. مالکان این خودروها نیز می توانند در داخل منطقه خودشان و حتی تبریز اقدام به رانندگی با این خودروها کنند.

مالکان این خودروها همچنین مجوز موقتی را تحت عنوان پلاک موقت یا گذر موقت دریافت می کنند تا بتوانند در سایر نقاط ایران نیز با این خودروها تردد کنند. اعتبار این مجوز حدود دو ماه است.

در ژوئن سال جاری میلادی یک شرکت ثبت شده در ارس تبلیغاتی را در رسانه های ایران شروع کرد که در آن از آغاز فروش خودروهای آمریکایی در ایران بدون هیچ گونه محدودیتی خبر داده شده بود.

براساس آنچه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منتشر کرده در یکی از این تبلیغات تصویری از خودروی شورولت نشان داده شده که کنار آن نوشته شده است: بازگشت یک افسانه پس از 34 سال.

صاحبان این شرکت مدعی هستند که کارشان قانونی بوده و دارای مشتریان بالقوه ای نیز هستند.

شش ماه پیش هیچ نشانه ای از باز شدن بازار ایران دیده نمی شد اما منابع آگاه اعلام می کنند که دولت ایران در حال تشویق شرکت های این کشور برای پیدا کردن راه هایی برای ورود خودرو و کامیون های آمریکایی به این کشور هستند.

یک فعال اقتصادی ایران در حوزه خودرو می گوید: دولت نه فقط به دنبال واردات خودرو از آمریکا است بلکه حتی روزی می رسد که خط مونتاژ خودروهای آمریکایی نیز راه اندازی می شود. صحبت کردن در این باره هنوز خیلی زود است اما این اتفاق خواهد افتاد.

سال ها پیش جنرال موتورز، بزرگترین خودروساز آمریکا شریک یکی از خودروسازان ایران بود. همچنین با وجود برگزاری کنفرانس اخیر بین المللی خودرو اما هیچ یک از نمایندگان شرکت های خودروسازی آمریکایی در این کنفرانس حضور نداشتند. 

کلید واژه ها: خودروهای آمریکایی رویترز


نظر شما :