ظریف: وارد یک نبرد نفسگیر خواهیم شد
وزیر امور خارجه تصریح کرد: هدف از مذاکرات، حل مشکل هسته ای کشور است نه بهبود رابطه.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه قم، محمد جواد ظریف جمعه شب پس از دیدار با مراجع و علما در قم در جمع خبرنگاران، بهره گیری از رهنمون های مراجع و ارائه گزارشی از فعالیت دستگاه دیپلماسی کشور را از اهداف سفر خود به قم عنوان کرد و گفت: بزرگترین افتخار من با حضور در این شهر دیدار با مراجع، بازدید از پتانسیل های جامعه المصطفی، ارزیابی توانمندی های حوزه های علمیه و خادم افتخاری شدن برای کریمه اهل بیت(ع) می باشد.
وی، در خصوص تعامل حوزه های علمیه با وزارت امور خارجه تصریح کرد: مکتب اسلام ظرفیت های مهمی دارد و حوزه های علمیه از مهم ترین مرکز قدرت افزایی در کشور می باشد و در حقیقت حوزه علمیه بیشترین سهم را در حوزه فکر سازی و ایجاد محتوا دارد.
وی افزود: پایه اساسی قدرت ایران، مبانی اسلام و تفکر دینی است که می توان با فرهنگ اصیل تشیع از حضور فضلای حوزه علمیه بهره گرفت.ما خواهان روابط در سطح بین الملل با حوزه های علمیه هستیم و این یکی از تقاضاهای دستگاه دیپلماسی از محضر علما و حوزه است.
ظریف در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره تعیین درصد غنی سازی بر اساس نیاز ایران اظهار داشت: ما همواره گفته ایم خودمان در گام نهایی نیاز را تعیین می کنیم و برنامه اقدام فقط یک نقشه راه برای رسیدن به یک تفاهم برای گام نهایی است و یکی از موضوعات اصلی این است که در گام نهایی با برنامه هسته ای ایران مانند دیگر کشور ها برخورد شود.
وی خاطرنشان کرد: گام نهایی حتما شامل برنامه غنی سازی است و در نظنز و فردو برنامه غنی سازی صورت می گیرد و ایران 3 و نیم تا 5 درصد غنی سازی می کند و در مرحله نهایی توافق می کنیم غنی سازی در چه چارچوبهایی انجام می شود و ما در این باره گفت و گو و نیاز فعلی را تعریف می کنیم تا به یک نتیجه مطلوب برسیم.
رییس دستگاه دیپلماسی کشور تاکید کرد: اصل غنی سازی قطعی و پذیرفته شده است و این سند یک بیانیه یک طرفه از سوی ایران نیست بلکه توافق نامه ای دو طرفه است با این حال طرف مقابل غنی سازی را پذیرفته و ما در مورد جزئیات گفت و گو می کنیم.
ظریف در باره پروتکل الحاقی و تصویب آن توسط مجلس نیز عنوان کرد: این برنامه اقدامی بوده و اقداماتی در گام نهایی پیش بینی شده است که بر اساس اختیارات رئیس جمهور و مجلس می باشد و حق مجلس در مورد نپذیرفتن پروتکل الحاقی محفوظ است، اگر تشخیص بدهند اقدامات مناسب است و به نفع کشور می باشد پروتکل الحاقی پذیرفته می شود.
وی در ادامه بیان داشت: تولید سلاح هسته ای مخل امنیت و غیر اسلامی و غیر انسانی است و ما طبق گفته های رهبر معظم انقلاب تولید سلاح نداریم لذا به دنبال سلاح نیستیم بلکه بحث ما استقلال جمهوری اسلامی می باشد و سلاح برای ما قدرت ایجاد نمی کند لذا چیزی برای پنهان کاری نداریم و هرچه بیشتر در ایران بازرسی کنند حقانیت ما بیشتر ثابت می شود.
وی در پاسخ به خبرنگاری در باره روابط با کشورهای همسایه افزود: هیچ دلیلی برای نگرانی کشورهای همسایه نمی بینیم و ضرورت دارد به جای اظهار نگرانی برای از میان رفتن یک مشکل ساختگی از سوی غرب و این واقعیت که صهیونیست ها با 200 کلاهک هسته ای بزرگترین تهدید در جهان می باشند تلاش کنیم. و آنها نگران برنامه هسته ای ما نیستند بلکه تلاش می کنند با ایران هراسی و انحراف اذهان عمومی را منحرف سازند.
ظریف ادامه داد: ما به کشورهای منطقه نیز اطمینان خاطر می دهیم که فعالیت های هسته ای ایران به نفع کشورهای همسایه می باشد و مذاکرات حول استفاده از انرژی هسته ای می باشد از این رو سفری در روزهای آینده به کشورهای حاشیه خلیج فارس در این ارتباط خواهم داشت.
وزیر امور خارجه یادآور شد: ما معتقدیم همه ظرفیت های موجود در کشور و شخصیت های نظام سرمایه های ما هستند و برای پیشبرد منافع ملی استفاده می کنیم، هدف از مذاکرات بهبود رابطه نیست حل مشکل هسته ای است، زیرا مردم ما از سابقه غرب و آمریکا در ایران ناراحت و خشمگین هستند.
وی تصریح کرد: مذاکرات فرصتی مهم و آزمایش تاریخی برای آمریکاست تا این بی اعتمادی را نسبت به خود از میان ببرند و در نهایت ما در مذاکرات به متانت، صبر و حمایت و دعای مردم نیاز داریم و مردم بدانند که تازه کار شروع شده و ما و وارد یک نبرد نفس گیر خواهیم شد که به عنایت خدا، پشتبانی رهبر، مراجع و حمایت مردم نیاز داریم.
نظر شما :