جنگ رسانه‌ای رژیم اسرائیل در موضوع هسته‌ای ایران

۱۶ آبان ۱۳۹۲ | ۱۷:۴۵ کد : ۱۹۲۴۰۴۷ سرخط اخبار

وزارت خارجه رژیم اسرائیل سفرا و دیپلمات های خود در حوزۀ رسانه ای و تبلیغاتی را مکلف به ارتباط فشرده با مسئولان و سردبیران و به خصوص خبرنگاران و تحلیل گران متخصص امور ایران و پیگیر مذاکرات هسته ای بین ایران و غرب کرده اند.

به گزارش «تابناک» در این ملاقات های حضوری و تماس های تلفنی اسرائیلی ها تلاش دارند تا با استناد به مفادمذاکرات ، در عین حال مطالب کذبی را به رسانه درز بدهند که با فضای واقعی مذاکرات و جهت گیری و رویکرد کلی حاکم بر جلسات مذاکرات کاملاً مغایر است.

جلسات اخیر مقامات وزارت خارجه اسرائیل با سفرای این رژیم در کشورهای همسایگان شمالی ایران در اسیای میانه در همین راستا ارزیابی می شود. 

این منابع تأکید دارند به دلیل نخ نما و کهنه شدن شیوه هالی گذشته پیش بینی می شود در این سناریوی جدید تبلیغاتی اسرائیلی ها و برخی رسانه های وابسته اظهاراتی را به چهره های جدید حاظر در مذاکرات اتمی از جمله مسائل فنی و حقوقی روند رو به حل مذاکرات را به نوعی به عنوان حرکت به سوی بن بست یا شکست و ناکامی مذاکرات القاء نمایند.

در این بین به دلیل اقدام ناشیانه رسانه ای اسرائیلی ها در برهه زمانی بعد از دور اول مذاکرات و هجمه گسترده ای که به دلیل این ناشی گری رسانه ای متحمل شدند گزارش های خبری به ظاهر محرمانه و به دست آورده از درون مذاکرات در حلقه های دوم و سوم رسانه های خود، همان رویکرد تخریبی را با شدت بیشتری دنبال می کنند .

در این بین جذابیت این گزارش های خبری و تحلیلی ساختگی هم برای دیگر رسانه های مستقل جهانی نیز به ظاهر بیشتر خواهد بود و احتمال گزفتار شدن برخی رسانه های دیگر در این دام تبلیغاتی نیز وجود دارد. 

از سوی دیگر کارشناسان و متخصصان مطلع در دو حوزۀ سیاسی و رسانه ای در این امر اشتراک نظر دارند که علی رغم دشواری مذاکرات در دو موضوع غنی سازی و تحریم ها از سوی طرفین، در عین حال صرف پیگیری روند مذارات فنی و جزئی در جلسات کارشناسی نتیجه اراده و عزم برای ورود روند معطوف به حل سوءتفاهمات و نگرانی های منطقی دو طرف و تلاش برای دستیابی به راهکار است.در حالی که گزارش های القایی از سوی محافل اسرائیلی در راستای خبرسازی و فضاسازی در مبدل کردن یا القای این مسائل و روند بحث و مذاکرات بر سر آن به عنوان گره های کور غیر قابل گشایش بیش از گذشته خواهد بود.

همچنین در حالی که دو طرف به صورت طبیعی و عرف حاکم بر مذاکرات بین الملل بر غیرعلنی بودن مذاکرات توافق دارند، رسانه های اسرائیلی و برخی رسانه های غربی برای حفظ تفوق و نفوذ رسانه ای خود بر افکار عمومی جهان همچنان به پردازش های رسانه ای و تحلیلی آن هم به نقل از دیپلمات ها و منابع آگاه و حاضر در مذاکرات ادامه خواهند داد و بخشی از این تلاش ها به رقابت های رسانه ای هم بازمی گردد؛ رقابتی که با پیش دستی رسانه های ایرانی در انتشار گزارش های دقیق و مستند از فضای مذاکرات در دور پیش تا حدی تشدید هم خواهد شد.

این منابع آگاه همچنین با ابراز تأسف از این که در سال های گذشته دیدیم که رسانه های معتبر شنیداری و دیداری منطقه ای در جهان عرب نیز تنها بازتاب دهنده گزارش های خبری و تحلیلی منابع غربی و حتی صهیونیستی از فضای مذاکرات قبلی بودند، این بار نیز در صددند تا با برجسته کردن گزارش های رسانه های به ظاهر معتبر وابسته به دستگاه های اطلاعاتی و جاسوسی رژیم صهیونیستی و دیگر منابع رسانه ای اسرائیلی و برخی رسانه های غربی، فضای نگرانی از روند مذاکرات را به افکار عمومی جهان عربی و اسلام تسری دهند. در حالی که در فضای واقعی هیچ نگرانی مشترک و واقعی بین مسلمانان و اعراب و حتی کشورها و دولت های عربی و اسلامی با فضای عمومی و کلی رژیم صهیونیستی در بحث موضوع برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و حتی احتمال تغییر روند روابط ایران با غرب و آ مریکا وجود ندارد.

محافل اسرائیلی با پردازش های گسترده خبری و تحلیلی و متأسفانه با همراهی برخی محافل رسانه ای عربی درصدد القای طبیعی و واقعی بودن نگرانی مشترک عربی ـ اسرائیلی از این روند هستند که با هیچ منطقی سازگار نیست و اسرائیل در میان همه کشورهای عربی و حتی نخبگان در جهان عرب و اسلام به عنوان دشمن اصلی و واقعی مسلامانان به شمار می رود.

این منابع بر این نکته تأکید می کنند که مقامات ایران همانند گذشته نباید لحظه ای درباره تأکید بر این واقعیت درنگ کنند که هر گونه تغییر وتحول معطوف به حل مسائل بین ایران و غرب و حتی با آمریکا در روند مذاکرات جاری با نگاه کلان و راهبردی به حفظ مصالح و منافع عالی جهان اسلام و تأمین صلح و ثبات و امنیت در منطقه در سایه همکاری و تعامل بین خود کشورهای منطقه با تکیه بر اصول ثابت و غیرقابل مخدوشه ایران است.

ایرانیان به خوبی بر این امر واقفند که در این مذاکرات با غرب و آمریکایی مواجهند که متحدین دیرینه خود و سران بسیاری از کشورها در منطقه را در بحبوحه بحران ها و چالش های داخلی و انقلاب مردمی تنها گذاشتند و حتی متحدین غربی خود در قضیه رسوایی جاسوسی های اخیر از سران کشورهای مختلف ررا مستثنی نمی کنند و این میزان از بی اعتمادی به رویکرد غرب در نتیجه اثبات سال ها ترحبه و رویکرد اصولی به و به حق تهران در تعامل عزت مدارانه همراه با حکمت با جهان غرب در مقابل رویکرد یکسویه و غیرمنطقی برخی کشورهای عربی با این کشورهاست.
 


نظر شما :